Sport

2013.07.30. 18:40

Eldöntős a vb-n férfi vízilabda-válogatottunk: Magyarország-Görögország 9-3

Elődöntős férfi vízilabda-válogatottunk a barcelonai vizes világbajnokságon, miután a negyeddöntőben 9-3-ra legyőzte a görög csapatot.

A horvátokkal játszunk a négy között, Montenegró is elődöntős

Montenegró válogatottja kedden óriási csatában legyőzte a szerb csapatot, s ezzel bejutott az elődöntőbe a barcelonai vizes világbajnokság férfi vízilabdatornáján.

A montenegróiak 9-8-ra verték a csoportját a már szintén elődöntős magyarok előtt megnyerő szerbeket.

Eredmények:

férfi vízilabda, negyeddöntő (a viadal honlapja alapján):
Montenegró-Szerbia 9-8 (2-3, 4-3, 1-2, 2-0)

korábban:
Horvátország-Ausztrália 7-6 (1-1, 1-1, 0-1, 3-2, 1-1, 1-0) - hosszabbítás után
MAGYARORSZÁG-Görögország 9-3 (2-1, 1-1, 2-1, 4-0)

később:
Spanyolország-Olaszország 21.45

Az elődöntőben:

csütörtök:
MAGYARORSZÁG-Horvátország 20.15
Montenegró-Olaszország/Spanyolország 21.45

Elődöntős a magyar válogatott

Bejutott az elődöntőbe a magyar férfi vízilabda-válogatott a barcelonai vizes világbajnokságon, miután a keddi negyeddöntőben 9-3-ra legyőzte a görög csapatot.


A görögök legyőzésével elődöntős a magyar férfi vízilabda-válogatott a spanyolországi vb-n



A magyar válogatott parádés teljesítménnyel, nagyszerű védekezéssel, hatékony támadójátékkal valósággal ellehetetlenítette ellenfelét, amely csupán három emberelőnyös támadásból tudta bevenni Nagy Viktor kapuját. Az utolsó negyedet 4-0-ra nyerték Varga Dénesék.

Eredmény, férfi vízilabda, negyeddöntő:

Magyarország-Görögország 9-3 (2-1, 1-1, 2-1, 4-0)

a magyar góldobók: Hosnyánszky, Bedő, Varga Dénes 2-2, Decker Á., Vámos, Madaras 1-1

A kedd délutáni negyeddöntős csata előtt az ez évi statisztika kedvezőtlenül festett piros-fehér-zöld szemszögből: az egymás elleni mindkét idei mérkőzést ugyanis a görögök nyerték, akik nem sokkal a vb előtt előbb egy hazai nemzetközi tornán diadalmaskodtak Benedek Tibor csapata felett, majd a margitszigeti Vodafone Kupán verték meg újfent a magyar nemzeti együttest.

A meglehetősen kellemetlen stílusban pólózó hellén alakulatról Benedek, a háromszoros olimpiai bajnokból lett szövetségi kapitány azt mondta előzetesen, hogy nagyon jó csapat, s a magyar együttesnek kiválóan kell játszania, hogy sikerüljön a négy közé kerülés. Hozzátette: ő hisz az övéiben, s látja az erőt bennük.

Idegesen kezdtek a csapatok, az első magyar emberelőny kimaradt, majd kölcsönösen hatástalan akciók következtek, mígnem az első negyed utolsó előtti percében megtört a jég: fórban az olimpiai aranyérmes Hosnyánszky Norbert bombázott a jobb felső sarokba (1-0). Emberelőnyből egyenlítettek a görögök, de 21 másodperccel az első szünet előtt a centerben üresen hagyott újonc Bedő Krisztián szépen húzta a hálóba a labdát (2-1).

A második játékrészt görög előnygól vezette fel (2-2), utána viszont hosszas gólszünet következett. Szűk másfél perc volt hátra a nagyszünetig, amikor a hat az öt elleni játék végén az alkalmi centerként jeleskedő Decker Ádám húzása célba ért (3-2).

A harmadik negyedben rögtön kivédekezett két görög fórt is a magyar csapat, amelynek kapujában Nagy Viktor remekelt, s a védekezés egésze is rendben volt. A magyar emberelőny pedig góllal zárult: utolsó emberként Hosnyánszky vállalta el a befejezést, s keze nem remegett meg a lehetőségtől (4-2). Bő egy perc volt még az utolsó szünetig, amikor fórból Vámos Márton pattintott ballal védhetetlenül a görög kapuba (5-2). A rivális erejéből azért - szintén emberelőnyből - futotta még a szépítésre (5-3).

A befejező nyolc percből kettő telt el, amikor az olimpiai bajnok Varga Dénes távolról parádés ejtéssel szerezte meg a hatodik magyar gólt, 6-3-ra alakítva az állást. Létszámfölényes helyzetből nőtt tovább a magyar előny: a kétszeres olimpiai aranyérmes Madaras Norbert balja villant (7-3).

Szűk fél perc volt még vissza, amikor az ifjú center, Bedő duplázott, megsemmisítve a görögök amúgy is halovány reményeit (8-3). A meccs zárószakasza már felszabadult magyar játékot hozott, benne egy büntetővel, amelyet Varga Dénes értékesített (9-3). A csapat remek teljesítménnyel nyert, s alapcélját elérve az elődöntőbe jutott.

Benedek Tibor szövetségi kapitány együttese csütörtökön 20.15 órakor a Horvátország-Ausztrália összecsapás nyertesével találkozik - már a világbajnoki döntőbe jutásért.

Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!