Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Éles teszt a Maty-éren

A hét végén versenyző és pálya is főpróbát tart. A szegedi olimpiai centrumban rendezik ugyanis a kajakosok és kenusok második vb- és Eb-válogatóversenyét, amely Mol-kupa országos bajnokság is.
Az eseményen nemcsak arról döntenek, hogy ki kerül majd az idei nemzetközi viadalokon szereplő magyar válogatottba, hanem az augusztusi világbajnokság előtt – amelynek ugyancsak a szegedi Maty-éri pálya ad otthont – a létesítmény is átesik egy éles tesztelésen. Mint ismert, az olimpiai központban rengeteg olyan munkát végeztek el, amelyek modernebbé, szebbé teszik a pályát.

Időrend

Péntek, 9 óra: 1000 m-es selejtezők, 15: 500 m-es selejtezők. Szombat, 9: 200 m-es selejtezők, 15: 1000 m-es döntők. Vasárnap, 9: 500 m-es döntők, 14: 200 m-es döntők.

 
Új bóják, új stégek, új rendszer fogadja a versenyzőket és a szurkolókat, a rajtgépeket felújították, a partvédelem is elkészült – egy speciális technikával úgy alakították ki a pályát övező partszakaszt, hogy az szinte teljesen elnyelje a hullámokat –, a kivetítők talapzatai és a reklámtartók is állnak. A munkák teljes egészében csak júliusban fejeződnek be, ám a kb. hetvenszázalékos készültség sem akadálya a hétvégi viadalnak, illetve hogy a sportolók kipróbálhassák a vb-időrendet is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismét motorcsónak Eb-futam Szegeden

A jövő hét végén Szegeden a Tiszán, amennyiben addig az árhullám levonul, motorcsónak Eb-futamot… Tovább olvasom