Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Élet a Ferencváros nélkül

Labdarúgás - Három idény után szombaton a Ferencváros nélkül kezdődik a labdarúgó NB II Keleti csoportja.
A hét végén elkezdődik a labdarúgó NB II. A Keleti csoportban érdekelt Makó FC-nek szombaton 17.30-kor startol az idény, mégpedig idegenben, Cegléden. A sorozat előtt egy nagy kérdés biztos felmerülhet: három idény után milyen lesz ez a bajnokság a Fradi nélkül?

– Amikor a Ferencvárossal játszottunk, azok a meccsek nagy élményt jelentettek mind a labdarúgóink, mind a vezetők számára. Ám a csapat fogadásával járó előkészületek, a sok munka, valamint a gazdasági háttér előteremtése miatt azt mondom, nem bánom, hogy nincs már a csoportban a zöld-fehér alakulat – mondta Ménesi Gábor, a Makó FC elnöke. – Nekem, illetve az egyesületnek sosem volt anyagi haszna abból, hogy a Ferencváros Makóra jött. Azt azért öröm volt látni, amikor a legelső alkalommal a pótlelátók is megteltek, és 3500 néző figyelte a mérkőzést. A Fradi jelenléte nem vonzott több támogatót, maximum több nézőt jelentett, de erről meg az a Tököl, az a Vecsés vagy az a Bőcs mesélhetne, amelyek nem a saját otthonukban fogadták a patinás múltú együttest. Nekünk ebből a szempontból szerencsénk volt, mert ha nem fektetünk bele ennyi energiát és pénzt, a legközelebbi helyszín Kecskemét lett volna.

Csiszár és a Fradi feljutott, Ngalle maradt. Fotó: Segesvári Csaba
Csiszár és a Fradi feljutott, Ngalle maradt.
Fotó: Segesvári Csaba

A vezető azt is elmondta, senki sem várhatja el csapatától, hogy amint korábban a negyedik, ezúttal a harmadik helyről is újabb egy lépést tegyen meg előre.

– A cél az első tíz hely, hogy a következő, átszervezendő, csökkent létszámú másodosztálynak is tagjai legyünk. A csapat együtt tartásán fáradoztunk, ez nagyjából sikerült, de sok függ majd a sérülésektől is – vélte Ménesi.

A Makó FC önkormányzati támogatása nőtt, és ahogy Ménesi jelezte, a megemelt összeg révén a gazdasági válság okozta hiányok pótlódnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Farkas és a 204 lóerő

Autósport - A zsombói Farkas Zsolt a hétvégén Szendrőn áll rajthoz az országos ralibajnokság újabb… Tovább olvasom