Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | -1°C Még több cikk.

Életben tartotta a sportágat, átadja a székét

Borbola Imrének, a Szegedi VSE birkózó szakosztálya vezetőjének Hegedűs Csaba, a szövetség elnöke emlékéremmel köszönte meg a sportágért tett szolgálatait. Sajnos ez az esemény egybeesett azzal az elhatározásával, hogy nem vállal tovább tisztséget a klubban.
Hegedűs Csaba, a Magyar Birkózószövetség elnöke a birkózók karácsonyi ünnepségén három sportembernek nyújtott át emlékérmet. Az elismerésben részesülők között volt Borbola Imre, a Szegedi VSE birkózó szakosztályának vezetője is.

– Korábban is kaptam meghívót az eseményre, de általában nem mentem el. Most azonban külön is szóltak, hogy feltétlenül legyek ott. Ekkor még nem gondoltam semmi különösre. Ám amikor kiszólított az elnök, nagyon meglepődtem, s egyben meg is hatódtam. Nagyon jólesett, hogy van olyan ember, aki méltányolja azt az erőfeszítést, amit tettünk itt, Szegeden azért, hogy megmaradjon ez a sportág – mondta a kitüntetett.

Borbola Imre több évtizede munkálkodik a birkózásban. Tősgyökeres szegediként ifjúsági válogatott volt, amikor a Fradi elcsábította az SZVSE-ből. A fővárosi zöld-fehérekkel hatszor lett csapatbajnok. Az FTC-ben többször lett országos bajnoki ezüst- és bronzérmes. „A legjobban az fáj, hogy nem sikerült a dobogó legmagasabb fokára állnom" – árulta el legbensőbb érzését. Az ifjúsági válogatottól kezdve a junioron keresztül tagja volt a felnőtt válogatottnak is. Első osztályú sportolóként került vissz anyaegyesületébe, a Szegedi VSE-be, ahol kissé furán fejezte be a birkózást.

Hegedűs Csaba, Borbola Imre és Gáspár Tamás a birkózók ünnepén. Fotó: DM/DV
Hegedűs Csaba, Borbola Imre és Gáspár Tamás a birkózók ünnepén.
Fotó: DM/DV

– Mindenképpen csak köszönettel tartozom a sportágnak – folytatta Borbola. – Emberségre, tisztességre, kitartásra, céltudatosságra nevelt, egyben akaraterőt adott. Olyan kiváló sportemberektől tanultam meg a sportág csínját-bínját, a sport szeretetét, a sportemberi magatartást, mint Benkő Gyula, Zsibrita János, Kruj Iván, Klinga László, Gurics György, vagy Hegedűs Csaba. Az ő hatásukra döntöttem úgy, hogy amíg csak tudom, támogatom a birkózást.

Amikor megszűnt a Szegedi Birkózó Egylet, amelyben Borbola Imre elnökhelyettes volt, nem hagyta veszni a sportágat. Néhány tenni akaróval újjászervezte, és az élére állt a Szegedi VSE birkózó szakosztályának. A tervszerű munkának be is érett a gyümölcse, hiszen öt birkózóval a Szegedi VSE megnyerte az utánpótlás-csapatbajnokságot.

– Nem sajnáltam a pénzt és a munkát. Szabó Czibolya Gábor felnőtt- és utánpótlásbajnok. Dollák László, Katona Richárd, Kahr Kristóf és a fiam, Imre diákolimpiai bajnok. De úgy érzem, nincs már erőm ahhoz, hogy tovább csináljam. Átadom a szakosztály-vezetői tisztséget másnak, de ígérem, hogy a szememet rajta tartom a szegedi birkózáson.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Puki és a pici ajándék

Hétfőn 18 órakor Balatonfüreden felkészülési mérkőzést játszik a horvátországi… Tovább olvasom