Délmagyar logó

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Elkapta a fonalat a Makó

Az őszi gyengélkedést követően remekül futballozik tavasszal az NB II-es Makó FC. Három mérkőzésén a maximális kilenc ponttal gazdagodott. Csák Zoltán szakmai igazgató szerint a pozitív változás morális, mentális és szakmai okokra vezethető vissza.
Varga (jobbra) sokat tett azért, hogy ne 0-0 legyen a meccs vége Fotó: Tésik Attila
Na ezt már szeretik a makói futballdrukkerek. A hétvégi bajnoki találkozók után ünnepelni. Az NB II őszi szezonja után nem sokszor volt erre okuk, bezzeg most! A zöld-sárgák az elmúlt három hét alatt legyőzték a Karcagot (3–0), a Budafokot (3–2), legutóbb pedig a Baktalórántházát (2–0). Adódik a kérdés: minek köszönhető ez a nagyfokú formajavulás?

– A téli eligazolások miatt kevesebben maradtunk ugyan, de mintha ettől nagyobb lenne a srácok közötti összefogás – magyarázta Csák Zoltán szakmai igazgató. – Tisztábbak lettek a fejek, jobb a hangulat az öltözőben, ez az eredményeken is látszik. Azt is el kell mondani, jól sült el, hogy Takács Zoltán edzővel bátran mertük a saját nevelésű fiataljainkat mozgósítani. Szint hoztak a csapatba, jó teljesítményük az idősebbeket is inspirálja. Velük kapcsolatban a szurkolóktól is pozitív visszajelzéseket kaptunk, ha hibáznak is, akkor sem bántja őket senki.

Ez azonban még nem elégséges magyarázat a lényegesen jobb szereplésre.

– A morális és mentális mellett szakmai okokra is visszavezethető az eddig elért tavaszi kilenc pontunk – folytatta a sportvezető. – Ősszel többen a szemünkre vetették, hogy fizikálisan nincs topon a csapat. Ezen nem sértődtünk meg, önkritikát kellett gyakorolnunk, be kellett látnunk, hogy a bennünket ostorozóknak bizonyos mértékben igazuk van. A téli felkészülést már ennek a jegyében végezték a játékosok, és mit ad isten, a sok száraz futás meghozta a várt eredményt. Bebizonyosodott, erő nélkül az semmit sem ér, ha valaki úgy egyébként jól bánik a labdával. Amellett, hogy mi is látjuk, a játékosok is mondogatják nekünk, most már végigbírják erővel a kilencven percet.

Tanulva az őszi szezon rajtjából, a remek tavaszi nyitány sem tette elbizakodottá az igazgatót.

– A célunk nem változott: kiegyensúlyozott csapata akarunk lenni az osztálynak. Ezt a titulust már ősszel is kivívhattuk volna magunknak, de a sok döntetlennel nem mentünk sokra. Bízom a fiúkban, de nekik is elmondtam, hiába a pompás évkezdet, nekünk egyelőre még nem előre, hanem hátrafelé kell nézegetnünk a táblázaton. Egyelőre...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bizakodva készült a Pick

A férfi kézilabda alapszakasza ma 18 órától az örök rangadóval zárul Veszprémben. A bajnoki tabellát… Tovább olvasom