Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Elkészült a Pick-menetrend

Tegnap egész délelőtt a klubvezetéssel egyeztetett Vladan Matics edző a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának július 23-án kezdődő felkészülési programjáról. A szakember úgy tervezi, hogy erőltetett menetben igyekszik megfelelő erőállapotba hozni az augusztus tizenegyediki érsekújvári tornára a játékosokat.
Tegnap többször is kerestük Vladan Maticsot, a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának vezetőedzőjét, elnézését kérte, de tárgyal a klubvezetéssel, hiszen össze kell állítani azt a programot, amely a szeptember nyolcadiki bajnoki rajtig határozza meg a munka menetét.

– Előbb Lele Ambrus ügyvezető elnököt tájékoztattam a felkészülésünk tartalmáról – kezdte a beszélgetést a Pick Szeged trénere, majd így folytatta: – Ezt követően Dobozi Iván technikai vezetővel egyeztettem a műsortervet. Végül pedig Rea Attila marketingmenedzserrel beszéltem meg azokat a dolgokat, amelyek elősegítik a zökkenőmentes munkát.

Addig, amíg a legtöbb első osztályú együttes már most hétfőn munkához látott, a Pick Szeged csak egy héttel követi őket a felkészülés megkezdésében. A korábbi évekkel ellentétben nem terveznek edzőtábort, hanem a jól megszokott és bevált helyeken tartják a foglalkozásokat. Hogy miért használunk többes számot, erre a magyarázatot Matics edző adta meg, aki immáron hatodik éve él Szegeden. A volt kiváló játékos, s sikeredző úgy gondolta, most már megérett az idő arra, hogy beadja a magyar állampolgársági kérvényét.

Perunicsics spanyol klubban

Az egy évvel ezelőtt a Pick Szegedből a Barcelonához igazolt Nenad Perunicsics megállapodott a szintén spanyol Algecirassal. Ugyanezt a csapatot erősíti a Dunaferrtől elküldött Szasa Djukics is. Egy kecskeméti honlapon pedig az jelent meg, hogy az NB I felé kacsingató Delfin tárgyalást folytat Berta Róberttel.

– Vladimír Bankovics segíti a munkámat. Az ő feladata továbbra is az, hogy megfelelő fizikai állapotba kerüljenek a játékosok. Ezért úgy tervezem, hogy vegyes felkészülés alapján tartjuk a tréningeket. A társaságot két részre osztva Ványa végzi az erősítést, míg én a másik társasággal a taktikai és technikai elemeket gyakoroltatom. Az augusztus tizenegyediki érsekújvári tornára már játékunkból arra szeretnék következtetni, hogy jó úton haladunk.

Mint ismeretes, a bajnokság alapszakasza két csoportban folyik. Ez sajnos egy csöppet sem szolgálja a nemzetközi kupában induló magyar csapatok érdekeit. Hiszen a Pick Szeged az első Bajnokok Ligája mérkőzés előtt a Százhalombattával, a Tatabányával és a Nyíregyházával mérkőzik.

– Az a véleményem, hogy a tizenkét csapat egy része sem ütötte meg az első osztályú szintet, s ezt tovább hígítani csak vétek volt. Egyébként ahogyan néztem a versenyprogramot, decemberig nem szabad hibáznunk – még a BL-ben sem – állapította meg Vladan Matics edző.

A Pick idegenlégiósai még nem érkeztek meg Szegedre. Ez csak szombaton és vasárnap várható. Mint a tréner elmondta: nagyon reméli, hogy a nyári vakációra kapott edzéstervet mindenki elvégezte, s nem nulláról kell kezdeni hétfőn a munkát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Búcsú Bozó Petitől

"Barátom volt. A futballpályán ismerkedtünk meg, és lettünk cimborák. Ismertem régóta Bozó Petit,… Tovább olvasom