Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Elnapolva a szegedi motorcsónakverseny

Feil János, a Magyar Motorcsónak-szövetség elnöke, a július elsejére és másodikára tervezett Formula-verseny főszervezője hétfői sajtótájékoztatóján már előrevetítette annak a veszélyét, hogy a Tisza áradása miatt esetleg el kell halasztani a két versenyszám Európa-bajnoki futamát. Ez tegnap már valóság lett.
Feil János, a Magyar Motorcsónak-szövetség elnöke, a július elsejére és másodikára tervezett Formula-verseny főszervezője hétfői sajtótájékoztatóján már előrevetítette annak a veszélyét, hogy a Tisza áradása miatt esetleg el kell halasztani a két versenyszám Európa-bajnoki futamát. Ez tegnap már valóság lett, hiszen nem lehetett tovább kockáztatni a rangos eseményt.

– Napi kapcsolatban voltam eddig a vízügyesekkel, s a mai állapot arra enged következtetni, hogy a jövő hét végére tervezett F–1000-es és F–250-es Eb-futamot a Tisza egyik oldalán sem lehet megtartani. Ugyanis a folyó még nem tetőzött, ugyanakkor a Maroson kisebb árhullám vonul le, ami lassítja itt is a lefolyást. Még ha esetleg visszahúzódna a medrébe a víz, akkor sem lehetne a rakpartra rámenni, hiszen pár napot száradnia kell. A lerakandó stég súlya pedig hét és fél tonna, s ehhez még hozzájön a darus kocsi önsúlya. Ezzel szétvernénk az átázott rakpartot. A strand felőli oldalon pedig térdig járnánk az iszapban. Ezek után muszáj volt a versenyt lemondanom, már csak azért is, mert nem tehetem ki sem a finn, sem az angol, sem a svéd, vagy éppen a litván versenyzőket annak, hogy ideérve a több ezer kilométeres útról a helyszínen derüljön ki a verseny törlése. A nemzetközi szövetségnek (UIM) új időpontokat jelöltem meg – mondta kissé szomorúan a sportági szakszövetség első embere, aki elárulta azt is, neki ez kétszázezer forintos pluszkiadást jelent, hiszen ennyiért lehet hivatalosan időpontot módosítani.

Az UIM várhatóan a jövő héten választ a Feil által megjelölt három időpontból: augusztus 19–20., szeptember 3–4. és szeptember 23–24.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A cselgáncsos igazi példaképpé válhat

Saját technikáiból is tartott bemutatót a Szeged Cselgáncs Sportjáért Alapítvány Cserzy Mihály utcai… Tovább olvasom