Délmagyar logó

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 27°C Még több cikk.

Előny Vargáéknál: Szeged Beton-Vasas 3-10

Súlyos, 10-3-as vereséget szenvedett hazai pályán a Vasastól a Szeged Beton férfi vízilabdacsapata a bajnoki rájátszás elődöntőjének 2. márkőzésén.

 Szeged Beton - TEVA Vasas Plaket 3-10 (1-2, 1-3, 0-3, 1-2)

Vodafone férfi vízilabda OB I rájátszás, elődöntő 2. mérkőzés
Szeged, újszegedi sportuszoda, 500 néző. Vezette: Székely Balázs, Bátori György.

Beton: Baksa - Juhász, Vindisch, Komlósi, Molnár 2, Somogyi, Lehmann. Csere: Varga, Busila, Török 1, Ágner, Komlósi, Kayes, Somogyi. Edző: Kásás Zoltán.

Vasas: Nagy V. - Katonás 2, Hosnyánszky 1, Decker, Kis G.1, Varga Dániel 2, Varga Dénes 2. Csere: Fülöp, Kovács 1, Vörös, Létay, Takács 1, Hőna. Edző: Földi László.

Emberelőny: 10/1 ill. 7/2.

Ötméteres: - ill. 1/1.

Kásás Zoltán: Az eredmény önmagáért beszél. Sajnos megismétlődött az, mint Pesten, csak még rosszabb kiadásban, ráadásul hazai közönség előtt, ami még szégyenteljesebb. Én vagyok az edző, és még sem tudom, hogy ez miért történt. Ez is mutatja, hogy nem csak az öltözőben vagy a kispadon kell fogadkozni. Ami mégjobban bosszant, hogy edzésen rendesen dolgoznak, lövik a nagy gólokat, mérkőzésen pedig a kapus kezébe lehelik a labdát. Még van egy mérkőzés, de most azt kell mondanom, hogy a becsületünkért ugrunk vízbe a Szőnyi úton.

Az egyik fél 10 pontjáig tartó párharc állása 7-4 a Vasas javára. Folytatás május 5-én a Szőnyi úton.

4. negyed (1-2)

8. perc:
Vindisch lövését blokkolják. Előnyben támad a Vasas, Katonás él is a lehetőséggel. 3-10.

7. perc: Jó védekezés, Kásás Zoltán kér időt.

6. perc: Zsinórban az ötödik fór marad ki, Kayes célozza meg a rövidet, de Nagy bebetonozta magát a kapufa mellé. Időt kér a Vasas.
 
4. perc: Molnár lövését védi Nagy, Katonás úszik meg, de az ejtést Baksa leszedi. Szép megmozdulások, de elég későn már.

Tehetetlen volt a Beton egy felpörgött Vasas ellen. Fotó: Schmidt Andrea
Tehetetlen volt a Beton egy felpörgött Vasas ellen.
Fotó: Schmidt Andrea

3. perc: Sikertelen vendég támadás után egy sikertelen hazai. Ötméterest kap a Vasas, Baksa jó irányba mozdul, de nem tudja hárítani. Pedig hozzáért. 3-9.

2. perc: Jó a blokk, a hazaiak hozhatják fel a labdát. Lehmann lövése a kapufáról a félpályáig repül ki, Hosnyánszky szedi össze.

1. perc: Kisebb kavarodás után a Vasashoz kerül a labda, de nincs gól a támadásból. Páros kiállítás, Varga Dániel és Molnár megy ki. Török szépen kilövi a hosszút. 3-8.

3. negyed (0-3)

8. perc:
Hosnyánszky lövését még védi Baksa, de Takáccsal szemben tehetetlen. Nyolcadik akciógól...és a Beton 13 perce nem tudott betalálni. 2-8.

7. perc: Komlósi kapáslövése elakad a blokkban, majd az újabb támadásnál megismétlődik a helyzet. Képtelen gólt dobni a Beton. 

6. perc: Hőna labdája kapufa, jöhet a Beton. Török is csak a kapufát találja el.  Jól védekezett a Szeged, ismét a hazaiak jöhetnek.

5. perc: Kis szerencse, Hosnyánszky labdája nem ment át a gólvonalon.

4. perc: A mérkőzés kezd egyoldalú lenni, Katonás gólja a bizonyíték. 2-7.

Hazai pályán szenvedett súlyos vereséget a Beton KÉPGALÉRIA

3. perc: Nagy Viktor átadása Komlósinál landol, ezt megúsztuk. Valamit nagyon kellene tenni. De nem így, elveszik a bírók a Szegedtől a labdát.

2. perc: Ismét Molnárra épített fór, de Nagy könnyedén hárít. Kovács lövi ki a rövidet, a maréknyi vendég drukker hangosabb az uszodában. 2-6.

1. perc: Vindisch hozza el a labdát, így még 16 másodperc van a fórból. Kásás Zoltán kér időt. Szépen járt körbe a labda, de Lehmann lövését is kiüti Nagy. Erre már nincsenek szavak.

2. negyed (1-3)

8. perc:
Somogyi lövését is védi Nagy, de megúsztuk gól nélkül a vendég támadást. Viszont nekünk nem ártana betalálni Nagy kapujába, ami elég nehéz lesz, ugyanis az angyalföldi kapus közel 80%-kal véd. Az utolsó másodpercekben előnyben a Beton, de Nagy megint hárít.

7. perc: Kezd a pesti mérkőzésre emlékeztetni a találkozó. Varga Dániel második gólját szerzi. 2-5.

6. perc: Ezt megúsztuk, Létay lövése fórban csak a kapufán csattan.

5. perc: Emberelőnyben nincs hiány, de nem tud élni a lehetőséggel a Szeged. Török ejtését Decker szedi le.

Török sok próbálkozásából egy gól született. Fotó: Schmidt Andrea
Török sok próbálkozásából egy gól született. Ma semmi nem ment a Betonnak.
 Fotó: Schmidt Andrea

4. perc: Ez hihetetlen, Nagy mindent fog. Újra támadhat a Beton, ráadásul előnyben. Ebből gólt kell lőni!

3. perc: Megtört a jég, Molnár lövi szét Nagy kapuját. 2-3. Varga Dániel nem hagyja egy picit se örülni a szegedieket. Baksa védi be a lövését. 2-4.

2. perc: Ismét kimarad a hazai fór, Molnár húzását Nagy fogja ismét. Varga Dénes lövi szét a szegedi kapufát, jöhetnek a hazaiak. Ennél több kell, ha partiban akarunk maradni...

1. perc: Török bő fél méterrel veri Kovácsot. Gólt kell lőni! Török pattint, de éppen elszáll a kapu felett. Baj van...Kis egyedül középen, simán oldja meg. 1-3.

1. negyed (1-2)

8. perc:
Feléledt a közönség is, nagyon kell a szegediek segítsége. Főleg most... Varga Dénes iramodik meg a szélen, vezet a Vasas. 1-2. Előnyben a Szeged, Kayes bőven a kapu mellett lövi el a labdát. Kásás Zoltán a fejét fogja. Az első negyed végén marad a 2-1-es vendég vezetés.

7. perc: Nagy Viktor is elkapta a fonalat, Török lövését védi a piros-kékek hálóőre.

6. perc: Jön is, Varga Dénes egyenlít. 1-1.

Molnár szerezte meg a vezetést a Szegednek, utána közel 10 percig gólképtelenek voltak a hazaiak. Fotó: Schmidt Andrea
Molnár szerezte meg a vezetést a Szegednek, utána közel 10 percig gólképtelenek voltak a hazaiak.
Fotó: Schmidt Andrea

5. perc: Baksa-parádé indul! Varga Dániel lövését védi előnyben a szegedi kapus. Gól a szegedi támadásból nincs, ismét jöhet a Vasas.

4. perc: Juhász labdáját próbálta Molnár a kapuba pöccinteni, de Nagy Viktor most jó helyen volt. De szép lett volna pedig.

3. perc: Varga Dániel bombáját könnyedén védi Baksa, reméljük ismét elkapja a fonalat a szegedi kiválóság. Micsoda gól?! Lehmann átadása után Molnár háttal a kapunak csavarja be a labdát. Vezet a Szeged. 1-0.

2. perc: Kis vitte víz alá a labdát, ismét a Beton támadhat. Katonűs úszik meg, de Komlósi időben ért vissza. Újra támadhat a Beton, de Molnárig nem jut el a beadás.

1. perc: Vindisch hozza el a labdát Katonás elől, jöhet a Beton. Hajrá Szeged! A gólra még várni kell, lejárt a támadóidő, indulhat a Vasas.

17.45: Igen népes szurkolótábora verődött össze a Betonnak, de el is kell ma minden segítség. A B-közép hangja még csak a kerítésen túlról hallatsdik, de rövidesen ők is megérkeznek buzdítani a hazaiakat. Felfújható tapsikolókat osztogatnak a nézőknek, a hangulatra nem lesz panasz. Lassan a bemutatáshoz készülődnek a csapatok, 15 perc, és kezdődik a mérkőzés.

Korábban

Kásás Zoltán együttese a bajnoki címvédő Vasas csapatát fogadja az immár a nyitott újszegedi sportuszodában. A 10 pontig tartó párharc jelenleg 4:4-re áll.

A LEN-kupa-győztes csapat vezetése annak érdekében, hogy minél többen legyenek a medence körül, úgy döntött: a belépő 1000 forintba kerül, míg 14 éven aluliak és a nyugdíjasok ingyen tekinthetik meg a találkozót. A B-közép tagjai 17.45-kor engedik be, ők is ingyen szurkolhatnak. A szünetben a belépőt váltók között tombolasorsolát tartanak.

Olvasóink írták

 • 9. insideman 2010. április 28. 23:44
  „lejárt az idő Kásás felett.. jöhet Somossy vagy Gyöngyösi”
 • 8. Yucca 2010. április 28. 20:57
  „Kedves 5., ne reménykedj, szerintem ez a hajó már elment.
  Ott voltam, ráadásul pont egy csoport fanatikusan ordítozó Vasas szurkoló mögött, -- nem volt kellemes.
  Ha nincs Papesz, tán még egy gólunk se lesz. Béla remek keze most csak egyre volt hitelesítve, ilyen gyöngén már rég sikerültek a lövései.
  Igaza van Kásás mesternek, szégyenteljes játék volt, bár a Vasas erőszakos, szoros emberfogása is forgatta a gyomromat. Egy biztos: ha lesz netán még egy meccs itthon, nem megyek el, mert ma is majdnem infarktust kaptam. Azt hiszem, a 3. hely a reális ennek a csapatnak.
  Hajrá szeged!!!!!”
 • 7. better77 2010. április 28. 19:40
  „Mi az, hogy "Előny Pesten"? Hogy lehet ilyen címet adni?”
 • 6. greg 2010. április 28. 19:24
  „Elvertek minket mint a jég a határt. :(”
 • 5. csizmadialaszlo 2010. április 28. 19:22
  „Hú! Még van egy lehetőség, amit jó lenne megragadni.”
 • 4. zehn 2010. április 28. 19:08
  „Nézem a meccset a Sportklubon. Mit mondjak, szánalmasan gyengék ma a fiúk. Úgy tűnik reggelig játszhatnának,akkor sem tudnak betalálni. Komolyan mondom ,rossz nézni!!”
 • 3. csizmadialaszlo 2010. április 28. 18:43
  „Akkor most mennyi is a félidő?”
 • 2. csizmadialaszlo 2010. április 27. 19:26
  „Sajnos személyesen nem tudom buzdítani a Csapatot. Szóval: Hajrá Beton!”
 • 1. Yucca 2010. április 27. 15:50
  „Köszönöm, -- ez igazán szép gesztus a vezetőség részéről. Már letettem róla, hogy el tudok menni, de az ingyenes lehetőség igazán jól jön! Hajrá Beton, győzni kell!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Júniustól már nem Djukics a Pick edzője

Nem tudott megegyezni anyagiakban a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője, Dragan… Tovább olvasom