Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 21°C | 30°C Még több cikk.

Előrébb lépnének - bemutatjuk a megyeegy csapatait (3. rész)

Tizenhat csapat részvételével folytatódik szombaton a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság. Négyrészes sorozatunkban bemutatjuk a mezőny tagjait, megnézzük, hogyan változtak a játékoskeretek, illetve mi a csapatok célkitűzése. A tabella szerint haladva ezúttal a Csongrád-Turbót, a Makót, a Mindszentet és az Ásotthalmot vettük górcső alá.
A tavaszi szezon szombaton indul és június 6-án ér véget a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban. Négyrészes sorozatunkban a résztvevőket mutatjuk be.

9. Csongrád 21 ponttal

Új edző, és vele együtt új labdarúgók is érkeztek télen Mártélyról a Csongrád-Turbó csapatához. Szűcs Róbert korábban játékosként már erősítette az együttest, most edzőként várnak rá feladatok.

Szűcs Róbert: – Nem helyezésben gondolkodunk, inkább arra törekszünk, hogy kiszolgáljuk a közönségünket. A kilenc őszi döntetlenünkből legalább négy-öt mérkőzést „át kell fordítanunk" győzelemmé, hogy ez aztán mire lesz elég, meglátjuk. Jó lett volna, ha egy-két héttel hosszabb a felkészülési időszak, de a tervezett munka nagy részét így is el tudtuk végezni. Az biztos, hogy játékosként már nem szeretnék beszállni, az edző szerint nem férek be a csapatba.

Érkezett: Gáleg Norbert (Rosmarin Zrt. Mártély), Huszka Milán (HFC, kölcsönbe), Papp Zoltán (Rosmarin Zrt. Mártély), Szabó Márk (Németország), Szentirmai Balázs (Rosmarin Zrt. Mártély).
Távozott: Felföldi Lajos (Fábiánsebestyén), Vincze Zoltán (Kiskunmajsa).
Célkitűzés: 5–6. hely.
Bajnoki rajt: szombaton 14 órától idegenben, a HFC otthonában.
Tudósítónk: Kiss István.

10. Makó 20 ponttal

Makón nem változott jelen- tősen a keret: visszatért a korábban az NB II-ben is szereplő Bakos Ádám, míg a város alpolgásmestere, Czirbus Gábor abbahagyta a futballt. Frank Csaba csapatára hasonló félév várhat, mint ősszel.

Frank Csaba: – Rendben végigcsináltuk a héthetes alapozást, eredményesnek ítélem a felkészülést. A célkitűzésünk ugyanaz, mint az év elején: makói és Makó környéki fiatalokkal szerepelni, és minél több pontot szerezni – ennek szellemében is igazoltunk.

Érkezett: Bakos Ádám (Rosmarin Zrt. Mártély), Gilinger Zsolt (újrakezdte).
Távozott: Béres Róbert (Makó II.), Czirbus Gábor (visszavonult).
Célkitűzés: 8–10. hely.
Bajnoki rajt: szombaton 14 órától idegenben, a Mórahalom otthonában.
Tudósítónk: Frank Csaba.

Mátó Gergőre (jobbra) és a Makóra nehéz félév vár. Fotó: Karnok Csaba
Mátó Gergőre (jobbra) és a Makóra nehéz félév vár. Fotó: Karnok Csaba

11. Mindszent 17 ponttal


Együtt maradt a keret Mindszenten is, így a tavaly a csapattal megyekettes bajnoki címet nyerő edző, Korom Ernő tovább dolgozhat játékosaival az általuk kitűzött, 40 pontos végcélért.

Korom Ernő: – A távozók mellett sajnos Molnár Milánra sem számíthatok egy darabig, ő keresztszalagműtét után lábadozik, ezúton is gyors felépülést kívánunk neki. A szezon végére szeretnénk 40 pontig eljutni, ám nagy előrelépés nem várható a tabellán. A jelenlegi helyezésünk a realitás: akik előttünk állnak, azok erősebb csapatok, a mögöttünk lévő gárdáknál viszont jobbak vagyunk.

Érkezett: Martók István (Szentesi Kinizsi).
Távozott: Muzsik Sándor (külföld), Orosz Ádám (külföld), Szél Bence
(St. Mihály FC).
Célkitűzés: 10–12. hely.
Bajnoki rajt: szombaton 14 órától hazai pályán, a Szentesi Kinizsi ellen.
Tudósítónk: Blaskó Imre.

12. Ásotthalom 14 ponttal


Az Ásotthalom éléről 15 év után távozó Hevesi Tibort Kószó László váltotta a kispadon. A 48 éves szakember a Bács-Kiskun megyei Tompán él, ott dolgozik testnevelő tanárként, edzőként pedig korábban a Tompa megyeegyes és a Kelebia megyekettes csapatát irányította – utóbbi helyszínen éppen a szegedi Major László váltotta a télen. Csongrád megyében az Ásotthalom az első felnőtt csapata.

Kószó László: – Szép feladat, új kihívás ez nekem. Egyelőre ismerkedem a me- zőnnyel. Úgy tudom, hogy kiegyenlített a megyei I. osztály, van 4-5 kiemelkedő csapat, a többiek viszont nagyjából egy szinten állnak. Kiváncsian várom, hogy mire lesz elég az a munka, amit elvégeztünk, de az biztos, hogy szeretnénk előrébb lépni tavasszal.

Érkezett: Bisztrovics Róbert (Kiskunhalas), Csáki Róbert (Dunaszeg SE), Damir Lukac (Tompa), Pálfi Árpád (Tompa).
Távozott: Bokányi Ádám (külföld), Farkas Ferenc (Kiskundorozsma),
Hatvani József (Algyő), Urlauber István (Jánoshalma).
Célkitűzés: 8–9. hely.
Bajnoki rajt: szombaton 14 órától hazai pályán, a Tiszasziget ellen.
Tudósítónk: Tóth-Szeles Gábor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Völgyi Dániel: fél év Pápán, aztán...

A védő nem tett le arról, hogy nyártól külföldön is kipróbálja magát. Tovább olvasom