Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Előrelépni a rájátszásban

A HNKC SE NB I-es női kézilabdacsapata 20 ponttal nyolcadikként zárta az alapszakaszt, és az április 21-én kezdődő rájátszásban az 5–8. helyért mérkőzik. Az eddigi huszonkét fordulót Kiss Szilárd vezetőedzővel értékeltük.
Az alapszakaszt nagyszerű játékkal, fantasztikus eredménnyel búcsúztatták a vásárhelyi kézilabdás lányok. A címvédő Győr ellen 28–28-at értek el, és még nagyobb is lehetett volna az öröm, ha a Kocsmáros, Nagy bírókettős az utolsó percekben nem sorolja magát a Rába-partiak tisztelői, szimpatizánsai közé. A zsinórban megadott négy hetes erről árulkodott. De ez már „történelem", akárcsak az eddig lejátszott meccsek.

– A legnagyobb fejlődést a lelkekben értük el – vélekedett Kiss Szilárd, a HNKC edzője –, küzdősebb, „akaratosabb" lett szinte kivétel nélkül mindenki. Úgy is fogalmazhatnék, hogy a kialakított követelményrendszer, a számonkérés miatt profibbá vált a lányok szemlélete, most már nem legyintenek olyan könnyen a dolgokra.

A küzdeni tudást, a harcosságot, a szellemes, gyorsabb játékot – amelynek elsajátításában a keret tagjai partnerek voltak – többször tapasztalhatta a hódtói közönsége. A Debrecent, a Dunaferrt (ez, vagyis korábbi csapata legyőzése Kiss eddigi kedvence) és a Kiskunhalast legyőzték a kék-sárgák, a Győr elleni ikszről pedig már volt szó. De a babérok nem arra valók, hogy üljenek rajtuk: nem sokára kezdődik a play off, és ismét lehet, kell bizonyítani:

A rájátszás sorsolása

A HNKC SE rájátszásbeli programja, április 21., szombat: HNKC– Debrecen, április 27., péntek: Vasas–HNKC, május 5., szombat: HNKC–Kiskunhalas, május 11., péntek: Debrecen–HNKC, május 19., szombat: HNKC–Vasas, május 25., péntek: Kiskunhalas–HNKC. Valamennyi meccs 18 órakor kezdődik.  
– Nem szeretném ha „leülne" a társaság, a korábbi tempóban dolgozunk tovább, és célokat, terveket is tűztünk magunk elé. Bár a többiekkel szemben ponthátrányunk lesz – egyet viszünk magunkkal a rájátszásba –, mindenképpen szeretnénk legalább egy helyet előrelépni, és nem alárendelt szerepet játszani, mint tavaly. Ehhez az itthoni meccseket nyerni kell.

Végül azt a személyes kérdést sem lehetett kikerülni, hogyan érzi magát Vásárhelyen?

– Kezdettől fogva jól. Hagynak dolgozni, megbecsülik a munkámat, és érzem az emberek szeretetét is, sokszor megállítanak az utcán, kérdezgetnek a csapatról, az eredményekről.

Azzal kapcsolatban nem akart színt vallani, hogy marad-e, vagy ha távozik, melyik egyesület, gárda a kiválasztott. A klubbal történt megegyezés értelmében erről a rájátszás után nyilatkoznak. Az viszont már biztos, hogy Jenőfi Katalinnak és a csapatnál kölcsönben lévő kvartettnek (Mayer Szabina, Földes Kata, Gerstmár Renáta, Takács Dusmáta) lejár a szerződése.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ilyen még nem volt: kötelező a győzelem

Szombaton 18 órától Debrecenben a Vadkakasoknál tesz látogatást a Bodrogi Bau-Vásárhelyi Kosársuli… Tovább olvasom