Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Előrelépős győzelem

Fontos mérkőzést nyert meg 10–7-re a Celldömölk ellen a Floratom Szeged AC extraligás férfi asztalitenisz-csapata. Ezzel a két csapat helyet cserélt a tabellán.
Floratom Szeged-Celldömölk 10–7
A szegedi pontszerzők: Kriston 3, Bohács 3, Dudás 2, és a Dudás, Lukács, valamint a Kriston, Bohács páros.

Fotó: Gyenes Kálmán
– Ha sikerülne most legyőzni a Celldömölköt, s ez miért ne jönne be, akkor olyan helyre kerülne a tabellán a csapat, amilyenen még soha nem volt – osztotta meg elvárását Tóth Tibor, a Floratom Szeged AC edzője.
A hazaiak rajtja szenzációsra sikerült: mind a Dudás, Lukács, mind pedig a Kriston, Bohács páros jobbnak bizonyult ellenfelénél. Pedig a Celldömölköt nem akármilyen tudású pingpongosok erősítették.

Az egyesek küzdelme is nagyon jól alakult a szegediek szempontjából. A vendégeknél másfél óra alatt mindössze Mercz fogott egy mérkőzést, s máris 6–1 volt az állás. Dudás Róbert az elvárásnak megfelelően két összecsapáson is nyert, de mint később kiderült ezzel el is lőtte a puskaporát. A folytatás is sikeres volt, hiszen Bohács óriási csatában legyőzte azt a Merczt, aki eddig a csapatbajnokságban csak fővárosi vasutas és kecskeméti ellenfelétől kapott ki. Kriston Zsolt, ha nehezen is, de ez nem csoda, hiszen egész héten torokgyulladással kínlódott, legyőzte a volt ifjúsági válogatott ifj. Kovácsot. Így már 8–1 volt a Szeged javára.

Ekkor azonban megszakadt a Tisza-partiak menetelése. Mercz csak egy szettet veszített Lukács ellen. A szegedi fiatal asztaliteniszezőnek Szabóval szemben sem volt szerencséje. Majd Kriston is bukott. Dudás újabb veresége után egyre csökkent a Celldömölk hátránya. Szerencsére, mind Kristonban, mind pedig Bohácsban volt annyi tartalék, hogy ha nehezen is, de 3–2-re hozták a mérkőzésüket, s így 10–7-es szegedi győzelem született.

Tóth Tibor: – 8–1-nél azt hittük, elegendő még két mérkőzést lejátszani. De Bohács és Kriston nagyszerűen küzdött, s bebizonyították a játékosok, hogy kitűnő a csapategység.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincsenek bérelt helyek

A női vízilabda-válogatott új kapitánya, Szilágyi Péter ezen a héten is tartott edzést a legjobbak… Tovább olvasom