Délmagyar logó

2019. 02. 16. szombat - Julianna, Lilla -2°C | 10°C Még több cikk.

Elsők akarnak maradni

A Csongrádi Tiszapart SE mindent megtesz annak érdekében, hogy a következő évadban már ne a megyei I. osztályban, hanem az NB III-ban szerepeljen. Esélyeik? Igen kedvezőek.
Kurucz István edző. Fotó: Vidovics Ferenc
A csongrádi futballbarátok egy emberként szorítanak a megyei I. osztályban menetelő Csongrádi Tiszapart SE-nek. Ruzsinszkiék nagyszerű őszt zártak, a 19 mérkőzésből 16-ot megnyertek, kétszer ikszeltek, és csak egyszer kaptak ki. Ötven szerzett ponttal első helyen állnak, négy ponttal megelőzve a Tisza Volán SC-Szeviépet, öttel pedig az egy meccsel kevesebbet játszott Balástyát. A nagy álom a bajnokság megnyerése.

– Nem hiszem, hogy hatalmas titkot árulnék el azzal a kijelentéssel, hogy a bajnokság végéig szeretnénk megőrizni az első helyünket – nyilatkozta Kurucz István edző. – Annak ellenére mondom ezt, hogy nem a mi csapatunkat gondolom a mezőny legjobbjának, az aranyérem megszerzésének legnagyobb esélyesének a Tisza Volán SC-Szeviépet tartom, de a Balástya is célba érhet. A tavaszi sorsolásunk kedvezőtlenebb, mint az őszi, az élbolyban szereplő gárdák közül csak a Balástyát és a Kiszombort fogadjuk, a többiekhez utaznunk kell.
A csongrádiak hétfőn kezdték el a felkészülést, ezen a héten öt edzés szerepelt a programban. Amennyiben a pályaviszonyok ezt lehetővé teszik, szombaton Kiskunfélegyházán játsszák le az első felkészülési találkozójukat.

Vállalnák az NB III-at

A ragyogó őszi szereplést követően a drukkerek most már elvárják a Csongrádtól, hogy nyerje meg a bajnokságot. Amennyiben tényleg teljesül a „köz" akarata, akkor is ott marad még a fogós kérdés: kell nekik az NB III?
– Mint elnöknek, számomra az egyesület létbiztonsága az elsődleges – nyilatkozta Kiss István. – 2005-ben 7–8 millió forint volt a költségvetésünk, ebből a város önkormányzata 5 milliót vállalt magára. Az NB III-ban jóval több pénz kell, legalább 15 millió. A harmadosztályban jóval nagyobb az utazási és a bírói költség, és ott már valamennyi csurranna, cseppenne a játékosoknak is. Most úgy látom, amennyiben aranyérmesek lennénk, 99 százalék, hogy vállalnánk az osztályváltást.

– Összesen nyolc edzőmeccs szerepel a programunkban, többek között összecsapunk még az Algyővel, a HFC-vel, a Makóval, a Csanytelekkel és a Kunszállással is – avatott be a felkészülés menetébe a csongrádi sikeredző. Nagy segítség számunkra, hogy a hátsó pályánk világítással rendelkezik, így a munka után mindennap este 6 órától nyugodtan edzhetünk.

A tréner a mindössze 20 kapott gól ellenére elégedetlen volt a csapat védekezésével. Ezen mindenképpen változtatni akar.
– Néhány erősítésen töröm a fejem. Feltűntek a láthatáron önként jelentkezők, de akadnak olyanok is, akiket mi szeretnénk leigazolni. Elsősorban védők jöhetnek számításba, ugyanis a hátsó alakzat stabilitásával nem igazából voltam elégedett. A megengedettnél jóval több helyzetet hagytunk kialakítani vetélytársainknak.

A maximalista szakember azért persze a jót, a szépet is látta, arra például büszke volt, hogy tanítványai milyen hatékonyan alkalmazták a letámadást, a gyorsan visszaszerzett labdákból indított akciókból többet is eredményesen fejeztek be.

– Elsősorban a csapatjátékunk emelkedett a többiek fölé, de annak is sokat köszönhetünk, hogy több olyan futballista szerepel nálunk, akik egy-egy villanásukkal el tudják dönteni a mérkőzést, illetve az sem hátrány, hogy a csapatból sokan értenek a gólszerzéshez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétpontos előnnyel utazik Miskolcra a Szeviép-Szeged

Női kosárlabda Magyar Kupa, negyeddöntő első mérkőzésen, az újszegedi sportcsarnokban a… Tovább olvasom