Délmagyar logó

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 5°C | 13°C Még több cikk.

Elvárás a bajnoki cím és az MK-győzelem

A több mint másfél hónapos vakáció után tegnap reggel az újszegedi sportcsarnokban kellett megjelenniük a Pick Szeged férfi kézilabdásainak. A keretből a magyar ifiválogatott Lele Ákos, valamint Milán Calic, a francia juniorválogatott tagja hiányzott.
Pickesek vérvétele. Fotó: Segesvári Csaba
– Szépen lebarnultam, kipihent vagyok, s a frizurám is új – mondta már magyarul Daniel Andjelkovics, a csapat karmestere az újszegedi sportcsarnok folyosóján.

– Rengeteget úsztam, horgásztam, pihentem. Nyugodtan kezdhetjük a munkát – tromfolta le csapattársát szintén magyarul Ratko Djurkovics.

A cél változatlan

Lele Ambrus, a Pick Szeged ügyvezető elnöke a szerencsejátékban honos mondással köszöntötte a csapatot: „Új tét, új nyeremény!" Ez pedig a klubvezető szerint azt jelenti, hogy a cél változatlan, a bajnoki cím megszerzése, s a Magyar Kupa-győzelem megismétlése. A Bajnokok Ligájában pedig túlszárnyalni az elmúlt évi szereplést.
– Nem irigyelek senkit, hogy ebben a melegben kell edzeni, de az idő sürget, s dolgozni kell, hiszen csakis munkával lehet eredményt elérni – zárta Lele Ambrus.

Türelmet kért


Zoran Kurtes edző az új helyre kerülők udvariasságával dicsérte a Pick Szeged játékosállományát, eredményeit. Türelmet kért ahhoz, hogy megismerje a játékosokat, hogy összegyúrja a csapatot.

– A vezetés által megfogalmazott cél ismert, s ennek szellemében kell dolgoznunk. Úgy időzítjük a formát, hogy a BL-ben jól szerepeljünk, a bajnokságban pedig a négyes döntőre érje el a csapat a csúcsformáját. Ebben a jelenlegi játékosállományt partnernek tekintem – fogalmazta meg edzői ars poeticáját a Pick Szeged új trénere.

Kissé megilletődötten ült az öltöző padján a Székelyudvarhelyről igazolt Ferenczi Botond, akiről Lele Ambrus annyit elárult, hogy lemondta a román juniorválogatottban való szereplést, mert jobbnak látta, ha az új klubjában kezdi meg a felkészülést.

– Az idén érettségiztem, s felvételiztem a Szegedi Tudományegyetem gazdálkodástudományok és menedzsment szakára, s csütörtökön érkeztem Szegedre. Bízom benne, hogy felvettek az egyetemre, s megállom a helyem a csapatban is. Az elmúlt bajnokságban 120 gólt lőttem az Udvarhelyben – árulta el az Ilyés Feri szülővárosából igazolt kézilabdás.

Vérvétel

A csapatorvos, Szabó István megszervezte, hogy ott helyben a játékosoktól levegyék a vért. Dobozi Iván technikai vezető pedig beosztotta, hogy ki mikor menjen el a sportorvosi vizsgálatra: „Úgy alakítottam ki a párokat, hogy egy tapasztalt mellé raktam olyat, akinek a hely- és nyelvismerete gyengébb" – súgta meg a technikai vezető. Majd elmondta, hogy pénteken már autóbuszra száll a csapat, s megkezdi tíznapos edzőtáborát a szerbiai Zlatiborban.

A vérvétel közben váltottunk néhány szót Ognjen Backoviccsal az első benyomásairól:
– Szeged még szebb, mint azt elmondták az ismerőseim. A csapatból a szerb válogatottakkal már találkoztam, tehát nem teljesen ismeretlen közegbe kerültem. Bízom abban, hogy a csapat hasznára tudok lenni.
Zoran Kurtes edzővel pedig arról beszélgettünk, hogy hogyan sikerült a vojvodinás szakaszt lezárnia.

Széthullik a Vojvodina?

– Nem a legjobban fejeztük be a bajnokságot. A kupagyőzelem után sajnos elhunyt a csapat szponzora, a játékosok is megtudták, hogy eljövök Szegedre, s azzal kezdtek foglalkozni, hogy hova igazoljanak. Hárman spanyol, ketten szerb, egy-egy játékos pedig szlovén és török csapathoz távozott. A Zvezda, a Partizán és a Lovcen mögött a negyedik helyen végeztünk a bajnokságban. Nagyon félek, hogy teljesen széthullik a Vojvodina. De nekem már itt, Szegeden van feladatom, amit szeretnék maximálisan teljesíteni.


EHF-ellenőr

A Bajnokok Ligájában szereplő csapatokat a küzdelem beindulása előtt az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) ellenőre meglátogatja. A Pick Szegedet tegnap az EHF marketingosztályának munkatársa, Helmuth Höric ellenőrizte, kis túlzással a pincétől a padlásig. Hiszen az ellenőr figyelme kiterjedt az öltözőre, a kiszolgálóhelyiségekre, az ellenfél elhelyezését szolgáló szállodára, a csarnok környezetére, felszereltségére, küzdőterére, a sajtó és a szurkolók elhelyezésére. Mint ahogyan tavaly, ugyanúgy most is mindent rendben talált a „sógor". 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Selyben győzött a 42. Magyar Hajtóderbyn

Szilvásváradon a 42. Magyar Hajtóderbyn a kettesfogatoknál mórahalmi siker született, hiszen Selyben… Tovább olvasom