Délmagyar logó

2019. 03. 24. vasárnap - Gábor, Karina 4°C | 21°C Még több cikk.

Emlékezetes Kocsis Lajos-emlékmeccs

Nyolc órán át meccs meccset követett az adidas Kék Mókus-kupa kispályás labdarúgótorna döntőjében. Lapunk és a Szeged VSI által megszervezett Kocsis Lajos-emlékmérkőzésen a Szeol AK és a Honvéd öregfiúi feledhetetlen negyven perccel emlékeztek Szeged szülöttére.
Kocsis Lajos-emlékmérkőzés:
SZEGED ÖREGFIÚK–HONVÉD ÖREGFIÚK 6–6 (3–2)
Újszegedi sportcsarnok, 1500 néző. Vezette: Madácsi, Szekeres.
Szeged öregfiúk: Tóth Z. – Bogdán, Orosházi, Polyvás T., Major, Török. Csere: Merley (kapus) dr. Tóth, Kántor, Gerecz, Birinyi, Kemenes, Móricz, Szécsényi, Márki, Nagy I., Deák, Kozma Z. Szakvezetők: Szalai István, Kutasi László, Kőhalmi István.
Honvéd öregfiúk: Kollár – Csábi, Détári, Pisont, Pál, Kocsis L. Csere: Kocsis K., Csehi T., Rott, Birinyi. Szakvezető: Szurgent Lajos.
Gólszerzők: Márki (18. és 33.), Török (7.), Kemenes (14.), Orosházi (26.), Szécsényi (37.), ill. Pisont (9., 19. és 34.), Rott (23.), Kovács K. (30. és 40.).

Nyolc órán át meccs meccset követett az adidas Kék Mókus-kupa kispályás labdarúgótorna döntőjében. Látványos csaták, ádáz küzdelmek jellemezték a viadalt. Lapunk és a Szeged VSI által megszervezett Kocsis Lajos-emlékmérkőzésen a Szeol AK és a Honvéd öregfiúi feledhetetlen negyven perccel emlékeztek Szeged szülöttére. Az 1500 néző kiválóan szórakozott a régi kedvencek játékán.

Már csak egy perc volt hátra a meccsből, amikor lapunk munkatársa, Méhes Gábor arra kérte a szurkolókat, hogy felállva tapsoljanak, és emlékezzenek a zseniális képességekkel megáldott Kocsis Lajosra, Szeged szülöttére, az olimpiai bajnok labdarúgóra. Bizony ekkor nem egy embernek könnybe lábadt a szeme. Csodás dolog volt a szurkolóktól, hogy ünnepelték Kocsist, illetve azokat a labdarúgókat, akik pályára léptek a Szeged VSI és lapunk által szervezett emlékmeccsen.

Pisontot Merley (balról), Márki és Kemenes próbálta megállítani. Fotó: Segesvári Csaba

Micsoda negyven percet varázsolt a Szeol AK és a Honvéd öregfiúk csapata az újszegedi sportcsarnok küzdőterére! Potyogtak a gólok, mindkét gárda nyílt sisakkal támadott. A hazai oldalon egy nagy visszatérővel is találkozhattunk, dr. Birinyi István hosszú évtizedek után játszott a kék-fekete mezben. Az egész meccsen a szegedi gárda vezetett, a kispestiek azonban mindig egyenlítettek. Pedig Merley micsoda bravúrokat mutatott be, és Szécsényi Gabi akkora gólt rúgott Kollárnak, hogy kiköltöztek a pókok a felső sarokból. Mégsem az övé volt a nap találata, hanem a vendégek kapusáé, Rotthé, aki most mezőnyben szerepelt. Akkora dugót küldött a jobb pipába, hogy majdnem felborult a kapu. Hiába volt a Szeolnál az előny, húsz másodperccel a meccs vége előtt Kovács Kálmán egyenlített. A Honvédban a két Kocsis fiú, Lajos és Krisztián is pályára lépett. A két testvérre nagy hatással volt, hogy ilyen sokan eljöttek édesapjuk emlékmeccsére, és mindketten kitettek magukért a meccsen. De ez elmondható a szegedi oldalról is: Kozma Zoltán, Deák Ferenc, Kántor Ferenc, Bogdán István, Orosházi László és még sorolhatnánk neveket, mintha húszévesek lettek volna, úgy mentek a pályán.

Az alsóvárosi temetőben a szegediektől Szalai István (jobbról), a Honvéd részéről Szurgent Lajos helyezett el koszorút Kocsis Lajos sírján. Fotó: Segesvári Csaba

És még Détári Lajost és Pisont Istvánt nem is említettük. Nagy játékosok még most is, jó helyen van náluk a labda. Élmény őket nézni. De jó lenne, ha több ilyen futballistánk lenne. Bár aki játszott a 6–6-ra végződött emlékmeccsen, azok közül bárkit szívesen látnánk még mindig a pályán, mert ők tényleg jó futballisták voltak.

Eredmények

A szegedi adidas Kék Mókus-kupa kispályás focitorna eseményei nyolc órán át szórakoztatták a közönséget. A nap végére ezerötszáz szurkoló gyűlt össze az újszegedi sportcsarnokban. A Szeged Városi Sportigazgatóság által kiválóan megszervezett, december minden hétvégéjét kitöltő torna legérdekesebb döntőjét az öregfiúknál a két régi rivális, az Első Beton Szenior és Fit World vívta – utóbbi sikerével. A nyílt kategóriában a Batyu Bt. a tavalyi második helyét cserélte le elsőre a szimpatikus mezőhegyesiek ellen.

Adidas Kék Mókus-kupa, nyílt kategória, döntő: Batyu Bt.–Dublin Music Pub 0–0, büntetőkkel: 3:2. a 3. helyért: Eurolakk–Old Zaki 4–2 (gólszerzők: Imre 2, Pataki 2, ill. Hódi, Kiss J.).
Öregfiúk, döntő: Fit World–Első Beton Szenior 2–1 (gólszerzők: Major, Kothencz, ill. Farkas Z.). A 3. helyért: Favor Trans Makó–Retro FC 2–1 (gólszerzők: Katkó 2, ill. Gyuris).
Ifjúságiak, döntő: Lokomotiv Makó–Nem Mind Egy 4–0 (gólszerzők: Csák 2, Bress, Halász). A 3. helyért: SZVSE ifi–Csontdaráló 4–0 (Kozma L. 2, Cseh, Magony).

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. trevor 2008. január 06. 18:12
  „Hajrá Batyu Bt.!”
 • 21. torcida 2008. január 06. 10:00
  „Trevor csak neked csak most, tanulj!!!!!!
  http://www.delmagyar.hu/sport/batyu_bt_vegre_siker/2042681/”
 • 20. ULTRAS újszeged:)) 2008. január 04. 22:20
  „greg greg, hát a kézilabda hétről hétre hány embert érdekel???

  szegeden a picket hétről hétre megnézi 800 vagy max. 1000 ember, a nagy pick külföldi szegedet, de ez inkább nem szeged!

  ha jön a veszprém akkor kint van max. 3000 ember!

  ha emlékeznél rá, a szedeákon több néző volt mint a pick meccseken, és ők a kieső helyen voltak, vajon a sztárcsapat meccsén hányan lennének ha a kieső helyen lenne???
  300??? vagy 400???

  ez a közröhej!!!”
 • 19. greg 2008. január 04. 22:00
  „Magyar foci: közröhej!!!!!

  Kit érdekel? Néhány ezer barmot! Egy tízmillios országban elenyésző és szánalom.”
 • 18. Balage 2008. január 04. 21:03
  „http://www.szegedirelikviak.extra.hu/szurkolok.html

  itt vannak a képek a tüntetésről”
 • 17. ULTRAS újszeged:)) 2008. január 04. 20:25
  „béna: egy valami vigasztal minket, mi ott kiálltunk 80-an elmondtuk a véleményünket, de nem csak a saját hanem annak a TÖBB EZER EMBERNEK AKI CSAK "CSENDES" SZEMLÉLŐJE A MAI HELYZETNEK!

  FOLYTATÁS LESZ!!!”
 • 16. béna 2008. január 04. 20:14
  „A személyeskedés elterelte az első hozzászólók elgondolkodtató, bár kissé szókimondó eszmefuttatásairól a figyelmet. A Mókus történetében egyedülálló, hogy a döntőről keretes írásban öt és fél mondat jelenik csak meg. Az elmúlt években részletes tudósítást adott az újság, kiemelték a látványosabb akciókat, gólokat. Sőt a haramdik helyért vívott csatáról is bővebben írtak, mint most a döntőről. Az eseményről, a botrányról, a szurkolói elégedetlenségeknek hangot adó transzparensekről egy szó sem esik. AZ ELFOGULATLAN DÉLMAGYAR!!! Szánalmas. Új szelek fújnak, más a parancs.(Az égiek kicsiny elégtételt vettek: elmarad a Dakar, holott kedvenc publicistánk fél oldalt szentelt neki. Kiváncsian várjuk, miként helyesbít a holnapi számban) Hajrá Szeged!”
 • 15. trevor 2008. január 04. 15:56
  „Nem én jöttem vidékről......”
 • 14. Batyu bt 2008. január 03. 23:37
  „Te suttyó paraszt trevor,tudod te egyáltalán hogy mi az a kontra ?nálatok "Hirtelengöröngyösön" biztosan valami mást jelent!a 42 rugott gól minket igazol te tapló paraszt!nem tudom hogy te hol játszol ha egyáltalán tudsz két egyeneset rugni a labdába,de van egy két tippem!szeintem max megye 3,vagy járási 6 osztály!!!”
 • 13. zs 2008. január 03. 22:09
  „Kedves asa !! Érintett vagy? Igazad van ,lehet hogy Kocsis örülne egy nb-3-as Szegednek.És te gondolsz erre??”
 • 12. asa 2008. január 03. 21:59
  „És TI nagyrabecsült szurkolók? Nektek nem kell? Legalább egy transzparenst kifeszitetettek volna Kocsis emlékére, már ha kijötettek a meccsre. Akkor lehetne nagy a szátok! Mindenre gondoltatok, de a nagyszerű Kocsisra nem! Ezért meg TI tartsatok önvizsgálatot!”
 • 11. zs 2008. január 03. 21:46
  „az ember mindig a hibáiból tanul legtöbbet,szervezők,sportvezetők,újsáírók,várovezetők rajta hát tartsatok önvizsgálatot !!!!”
 • 10. trevor 2008. január 03. 20:38
  „Akkor is antifocit játszottak, még ha sok gólt is lőttek, mert ezek nagyrészét csak kontrából szerzeték. Felépitett támadásuk alig volt apafejek! A focit játszani kell, azt szeretik a nézők kis vidéki suttyok!!!!!! A két Bosánszki meg kiváncsi vagyok tavasszal hova igazol. Szegvár? Zsombó? Ott még nem játszottak!!!!!!”
 • 9. Torcida 2008. január 03. 18:15
  „Te trevor te tényleg nagyon hülye vagy!
  Akkor szerinted minden csapat aki védekezik az bunkó???
  Sok,sok csapat nem nyert volna még tornát ha nem a védekezésre fektette volna a fö hangsulyt!A gólarányunk különben 42:8 lett egyedül a döntö lett 0-0!Azért ez bizonyitja hogy nem is igazán védekeztünk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Az meg hogy te nem birod a 2 Bosánszkit az a te bajod de nem 2 személyböl áll a csapat!
  Lehet hogy a szervezök is igy gondolkodtak mind te de ezt nem igazán tartom igazságosnak mert szerintem ha meghirdetek egy tornát ilyen és ilyen dijakal akkor a végén ne attol fügjön a nyeremény hogy ki nyeri meg a tornát!!!!!!”
 • 8. trevor 2008. január 03. 16:40
  „Az igazság mindig fáj!!!!!!!!!”
 • 7. csongrád 2008. január 03. 16:14
  „Te gyökér nem szégyenled magad hogy ilyen buta vagy?Látod mondtam én hogy milyen PRIMITIV ember vagy!mond már meg te MAJOM ,hogy a te kedves csapatod hanyadik lett??????te azért mégis ott voltál a végéig ha ilyen jól tudsz mindent!!!!Ez nevetséges,lemondod őket,és mégis ott csorgattad a nyáladat a csarnokban!!!!ez is azt igazolja hogy nem értesz a focihoz!!!miért nem takarodtál haza a büdős,retkes lyukadba????Dugulj inkább el!!!!”
 • 6. trevor 2008. január 03. 14:27
  „Bosánszki I. és Bosánszki II. csapatai: A megyei összes együttese. Csücsöri fel! Jleszó: ahol pénz van ott focizom. Érdekes a nézők zöme hazamnet a döntő közben, olyan unalmas volt...”
 • 5. CSONGRÁD 2008. január 03. 13:43
  „Szerintem te csak egy írígy gyökér vagy aki még labdába sem rugott életében!Lehet hogy a Batyu bt.csapata nem játszott látványos focit,de tudatosan felépitett taktikája sikerre vezetett!szerintem nem véletlen hogy másodszor jutottak el idáig egymás után,valamit nagyon jól csinálnak!Ez pedig a védekezés!Tudniillik az eredményes labdarugás egyik legfontosabb eleme a kiválló védekezés!Gondoltam ezt leírom hogy egy ilyen SÖTÉT és TUDATLAN ember mint Trevor egy kicsit megértse ezt!Azt szeretném még megjegyezni ,hogy ha nem ismersz bizonyos embereket akkor ne mondj róluk véleményt, mert ez a te szegénységi bizonyítványod!sajnálom hogy ilyen PRIMITÍV ember vagy!!!Vagy csak egy írígy ember a sok közűl akinek sohasem adatik meg hogy egy ilyen torna döntőjében szerepeljen!!!!Egy semleges néző voltam! Köszi”
 • 4. trevor 2008. január 03. 09:22
  „És olyan szar döntőt játszott a Batyu Bt. két év alatt, amire még nem volt példa a Kék Mókus-kupa döntőjében! Védekezni kispályán!!??? Támadni meg semmi. És ott, ahol a két nagyképű, semmirevaló Bosánszki játszik......még jó, hogy nem írnak!!!”
 • 3. Batyu bt. 2008. január 02. 23:30
  „Szeretnék megosztami egy-két érdekes dolgot a Kék Mókus Kupával kapcsolatban, azokkal, akiket érdekel. Mi idén zsinórban második döntőnket játszottuk, és megdöbbenve vettük tudomásul, hogy ismét átvágtak bennünket. A tavalyi évről csak annyit, hogy a második helyért meghirdetett 120 ezer Ft helyett kaptunk egy üres borítékot, amiben egy papírfecnire az volt írva, hogy valamikor január elején megkapjuk a nekünk járó 70 ezer Ft értékű sportutalványt. Hát nem szégyenlik magukat a szervezők, hogy üres borítékot osztogatnak??!! Ezen kívül kaptunk még érmet is. Ezután jött a tortára a hab. Amikor idén ismét döntőt játszottunk, szembesülnünk kellett a ténnyel, hogy megint át lettünk vágva! Az első helyért ígért 180 ezer Ft értékű Adidas utalvány helyett kaptunk egy kapusmezt + 11 db mezt + 11 gatyát és még 11 db "fantasztikus" sportszárat is, amit a nyolcvanas években használtak, zokni nélkülit! Biztos zoknisra nem futotta!! És még kaptunk 2 db labdát is.Az árakat ismerve ki merem jelenteni, hogy ez nem volt több 10 ezer forintnál. A legfelháborítóbb viszont az, hogy a dobogós csapatok még érmet sem kaptak!! Ez szerintem egyedülálló példa. Azt sem értem igazán, hogy a torna alatt miért jegyzik folyamatosan a góllövőket, ha díjat nem adnak érte, ahogyan azt sem, hogy miért nem választanak legjobb kapust és legjobb játékost, ahogy ez idáig szokás volt. Legalább kitölthettek volna egy oklevelet, de biztos "nagyon drága" a papír. A szervezők mindenkit hülyének néznek, holott ez valószínűleg fordítva van. A papírra visszatérve szeretnénk még megköszönni a DM sportrovatának, hogy kábé 2x2 mondatban foglalkozott a döntővel. Kíváncsi lettem volna, ha egy olyan csapat jut be a döntőbe, melyben újságírónak valamelyik kedves barátja játszik, megemlítette-e volna. Azt hiszem, hogy amely csapat 10 mérkőzésen kap 9 gólt, ráadásul kettőből két döntőt játszik, az legalább annyit megérdemel, hogy egy csapatfotót berakjanak az újságba egy pár mondattal.”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Détári: Már nem kell bizonyítanom senkinek

Világválogatott volt. Imádták Kispesten, a Fradiban, szerte az országban, a határainkon kívül pedig… Tovább olvasom