Délmagyar logó

2019. 02. 22. péntek - Gerzson 0°C | 10°C Még több cikk.

Emlékkiállítás

2005. január 11-én halt meg – 73 évesen – Török Sándor úszó- és vízilabdaedző. Öt évtizeden keresztül állt a medence partján és irányította Hódmezővásárhely úszó és vízilabdasportját.
2005. január 11-én halt meg – 73 évesen – Török Sándor úszó- és vízilabdaedző. Öt évtizeden keresztül állt a medence partján és irányította Hódmezővásárhely úszó és vízilabdasportját. A pólóban 1076 mérkőzést játszottak tanítványai és az OB II-ből az OB I/B-be, kétszer pedig a legjobbak közé, az OB I-be jutott a HVSC együttese az ő vezetésével. Rendszeresen publikált, könyvet írt, a vásárhelyi fiatalok ezreivel szerettette meg a vizet, tanította meg őket az úszás alapjaira.

Nem is feledkeztek el róla. Az idén lenne 75 éves, és tegnap (születésnapján) egykori iskolájának, a Bethlen Gábor Református Gimnázium aulájában emlékkiállítás nyílt a hagyatékából, valamint felavatták Návai Sándor szobrászművész őt ábrázoló domborművét, melyet egykori tanártársa, sporttársa, barátja Balogh Imre domborműve mellett helyeztek el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utasi: Puszilom a szegedieket!

A szegedi, a megyei kézilabdabarátoknak Utasi Ágotát nem kell bemutatni. Bár már közel tizennégy éve… Tovább olvasom