Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Érdi azt állítja: megverték!

Érdi Zsolt, a Majestic ultras Szeged 1993. vezetője azt állítja, hogy a Pick Szeged–Zaporizzsje kézilabda Bajnokok Ligája mérkőzés után a biztonsági őrök beverték az orrát, s felrepedt belülről a szája. Német Ferenc, a Tigers biztonsági szolgálat tulajdonosa szerint a csarnok kiürítéséig egészen biztosan nem történt semmiféle összetűzés. Lele Ambrus, a kézilabdacsapat ügyvezető elnöke az ügy kivizsgálását kérte levélben a Tigers vezetőjétől.
A szurkolók által közzétett kép Érdi zsoltról, az állítólagos verés után
Tegnap Szegeden futótűzként terjedt el a hír, miszerint Érdi Zsoltot, az ismert szurkolóvezért a kézilabda-mérkőzésen tevékenykedő négy biztonsági őr – miután mindenki elhagyta a csarnokot – megpofozta. A szegedi és az idegenbeli rangadók hangadója ezt szerkesztőségünkben megerősítette. A Majestic ultras Szeged 1993. vezetője elmondta, hogy már a Komló elleni bajnoki nyitányon vita volt azért, hogy túl közel helyezték el a biztonságiak a kordont, s ezért nem tudnak a pálya szélére állni a drukkerek.

Vita a kordon miatt

– Már a BL-mérkőzés előtt felhívtam Lele Ambrus figyelmét erre a problémára, aki azt mondta, intézkedik ez ügyben – idézte fel az eseményeket Érdi Zsolt, majd így folytatta: – Amikor megérkeztünk a csarnokba, láttuk, hogy semmi nem történt. Megkerestem ismét az ügyvezető elnököt, akivel lehet, hogy nem a legmegfelelőbb hangot ütöttem meg, de végül is elintéződött a dolog. Ekkor szólt oda az egyik biztonsági őr, hogy majd a mérkőzés után találkozunk. Egyébként mi igyekeztünk hangosak, de sportszerűek lenni. Az egyik társunk az izraeli játékvezetőkre olyan megjegyzéseket tett, amiért jogosan vezették ki.

De az igazolványát nem kellett volna széttépniük. Amikor vége lett a mérkőzésnek, négy tigerses a lelátó mögé hívott, s hogy egytől vagy többtől előbb kaptam egy ütést a számra, aztán az orromra, ami el is eredt, azt utólag nem tudom megmondani. Ezért szeretném, ha a következő közlemény megjelenne az újságban:
„A szombati Pick–Zaporizzsje mérkőzés után történt incidens miatt a kapu mögötti ULTRÁK határozatlan időre szüneteltetik a szervezett szurkolást a Pick kézilabdacsapat hazai mérkőzésein."

Csak egy rendbontás

A mérkőzés biztonsági szolgálatát ellátó Tigers SC vezetője, Német Ferenc sokat nem tudott az esetről:
– Egyébként öt éve mi látjuk el a Pick-mérkőzések biztonsági szolgálatát, s nem dicsekvésképpen mondom, de nem volt semmiféle rendbontás és konfliktus. Most is ott voltam végig a mérkőzésen. Arról tudok, hogy az EHF-ellenőr kérésére az egyik B-közepest rasszista megjegyzések miatt ki kellett vezetni. De arról semmit nem hallottam, hogy bármiféle atrocitásra került volna sor. A csarnokot rendben kiürítettük, sem a videofelvételen sem a rendőri jelentésben nem szerepel semmiféle olyan esemény, mint amilyet Érdi Zsolt állít. Ott voltam, amikor Lukács János megyei rendőr-főkapitánynak az ügyeletes jelentette, hogy minden rendben zajlott le. Egyébként a szurkolóval telefonon beszéltem, s nem tudott meggyőzni az igazáról. Ha a lelátó mögött történt volna valami, akkor azt a Városi Televízió is rögzítette volna, hiszen ott készítették a felvételeiket. Továbbá mi is rögzítjük – nem a mérkőzést – a lelátón történteket, s azon sem látni semmit. Egyébként, hogy a csarnokon kívül egy idő eltelte után mi történik, az már nem ránk tartozik. De ha ez megnyugtatja a drukkereket, akkor további vizsgálatot rendelek el.

Hivatalos levél

Lele Ambrus ügyvezető elnökhöz is eljutott Érdi Zsolt ügye:
– Mivel a drukker azt állítja, hogy a mérkőzés helyszínén történt a verés, ezért a klubnak is foglalkoznia kell az állítással. Legelőször is beszéltem Németh Ferenccel, hogy ő mit tud a drukker vádjairól. Egy biztos, hogy Érdi Zsolt velem sem a legkulturáltabb hangon beszélt, s nyomdafestéket nem tűrő jelzőkkel illette a biztonságiakat. Hétfőn levélben kértem a Tigers vezetőjét, hogy vizsgálják ki az ügy valódiságát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meglepte az ukrán játékstílus a Pick Szegedet

Győzelemmel kezdte a Bajnokok Ligája szereplését a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, miután 50… Tovább olvasom