Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Eredményes európai körutat tettek a szegedi görkorisok

Nyakába vette Európát a szegedi Tornádó Team görkorcsolyáscsapata.
A fiatalabb korosztály Lengyelországban, Duszniki Zdrojban versenyzett, ahol a nyílt bajnokságon a németek, a csehek és a szlovákok is indultak, így a magyarokkal együtt összesen közel háromszáz versenyző állt rajthoz. Kiemelkedett az utazó csapatból Iványi Tamás teljesítménye, aki látványos csatákban vívta ki az összetett győzelmet. Sajgó Anna és Csőke Donatella mindegyik távját megnyerve állt szintén összetettben a dobogó legmagasabb fokára, ugyanitt ezüstérmes lett Ujvári Réka.
A szintén szegedi Hunyadi Panni a junior D kategóriában, a legnépesebb mezőnyben 29 induló közül a negyedik helyen végzett. Az erős vetélytársak között jól szerepelt Molnár Gabriella, Horesnyi Fanni, Hunyadkürti Diána és Ujvári Ádám is.

A szegedi Dékány Bence (28) tízezer méteren felvette a harcot a legjobbakkal.  Fotó: DM/DV
A szegedi Dékány Bence (28) tízezer méteren felvette a harcot a legjobbakkal.
Fotó: DM/DV

A Tornádó Team idősebb versenyzői Svájcban, az Európa-kupa weinfeldeni állomásán indultak, itt hét ország 300 versenyzője állt rajthoz, köztük világ- és Európa-bajnokokkal. Kiemelkedőt nyújtottak a diák A kategóriában a tornádós lányok, ahol a három táv utáni összetettben a dobogó valamennyi fokát ők uralták, okos versenyzéssel, látványos csapatmunkával a teljes mezőnyt maguk mögé utasították.

Válogatotthoz méltón szerepelt a kadett korú Sántha Blanka, aki szinte minden távján kiemelkedőt nyújtott, összetettben elért hatodik helye előrelépésnek számít. Szintén említésre méltó a junior A korosztályú Dékány Bence szereplése is, aki az Európa-kupa leglátványosabb távján, a 10 ezer méteres eliminációban felnőtt világbajnokokkal megtűzdelt mezőnyben állta a sarat. Gyilkos tempó, látványos manőverek, helyezkedések után nagy neveket maga mögé utasítva végül a nyolcadik lett, összetettben pedig az előkelő 7. helyen végzett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vörösmartys kézisek a döntőben

Sárbogárdon rendezték meg az Erima gyermek kézilabda-bajnokság Nyugat I. csoportjának országos… Tovább olvasom