Sport

2013.04.25. 00:56

Érik a német BL-döntő: a Borussia a Realt intézte el

Dortmund - A labdarúgó Bajnokok Ligája második elődöntőjének első mérkőzésén a német Dortmund a spanyol Real Madrid ellen 4-1-re győzött – mivel a Bayern 4–0-ra verte a Barcelonát, érik a német BL-döntő Londonban.

Mádi József

Borussia Dortmund-Real Madrid 4-1 (1-1)
Labdarúgó Bajnokok Ligája, 2. elődöntő, első mérkőzés. Dortmund, 65 ezer 829 néző. Vezette: Kuipers (holland).
Dortmund: Weidenfeller – Piszczek (Großkreutz, 83.), Hummels, Szubotics, Schmelzer – Bender, Gündogan (Scheber, 90+2.) – Reus, Götze, Blaszczykowski (Kehl, 82.) – Lewandowski. Szakvezető: [namelink name="Jürgen Klopp"].
Real Madrid: Diego López – S. Ramos, Varane, Pepe, Coentrao – Khedira, X. Alonso (Kaká, 80.) – C. Ronaldo, Modric (Di María, 68.), Özil – Higuaín (Benzema, 69.). Szakvezető: [namelink name="José Mourinho"].
Gólszerzők: Lewandowski (8., 50., 55., 67. – utóbbit 11-esből), illetve C. Ronaldo (42.).
Sárga lap: Khedira (54.), Özil (64.), Lewandowski (70.), S. Ramos (90+2.).
Labdabirtoklás: 47%, illetve 53%.
Kapura lövés: 11, illetve 8.
Megjátszott passzok száma: 370, illetve 462.
Szabálytalanság: 12, illetve 14.


Reus még csak megkóstolta, Lewandowski viszont már be is vette a kaput. A fiatal német még pontatlan volt, a lengyel center viszont pontos a labdarúgó Bajnokok Ligája második elődöntőjének első meccsén a Dortmund színeiben a spanyol Real Madrid ellen – a házigazda német csapat így már a 8. percben vezetéshez jutott.

A Dortmund megnyugodott, a Real meg nem tudott megújulni, így váratlan fejlemény volt a félidő hajrájában, hogy egy hatalmas Hummels- hibát kihasználva – röviden tolta haza a zsugát – és Higuaín önzetlensége révén C. Ronaldo megszerezte az egyenlítést, miközben a BL gólszerzőlistáján már tizenkét találatnál jár.

Bajnokok Ligája elődöntő: Borussia Dortmund-Real Madrid. Fotó: MTI (képgaléria)


A szünet után bealudt a Real, amikor egy rosszul eltalált labdánál Lewandowski egyedül fordulhatott kapu felé, és a bal alsóba külsőzött. Négy perc múlva megint befordult a lengyel, és ezúttal a bal felsőbe tüzelt, mesterhármas, 3–1. Reust a 16-oson belül ellökték, Lewandowski a büntetőt is értékesítette, mesternégyes.

Nagy bajban van a spanyol alakulat, mint ahogy a másik hispán, a Barcelona még nagyobban. Ezek után nem lenne meglepetés, ha a két német együttes játszaná május 25-én Londonban, a Wembleyben a Bajnokok Ligája döntőjét.

[namelink name="Kolozsvári János"] futballedző kommentje: – Az első félidő nem úgy alakult, hogy a vége sima lesz, hiszen a vezetés után visszaállt a Dortmund. Nem azt játszotta, amit tud, és amit otthon szokott. A szünet után viszont már úgy teljesítettek, ahogy megszoktuk tőlük. A Borussia is úgy verte ellenfelét, mint a Bayern: úgy tűnt, jobban akarta a győzelmet, mint a spanyol gárda. Nemcsak gyorsan és sokat futnak, hanem mindezt remek futball közben teszik a németek. A Realnak van még esélye, de három gólt szerezni ez ellen a Dortmund ellen nagyon nehéz lesz.

Bajnokok Ligája elődöntő: Borussia Dortmund-Real Madrid. Fotó: MTI (képgaléria)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!