Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Erősödhet a csapatszellem

Hosszú, két hónapos szünet után tegnap reggel elkezdte az új évadra a felkészülést a Szeged Beton VE férfi vízilabdacsapata. A legutóbbi bajnokság negyedik helyezettjének keretéből mindenki ott volt az első foglalkozáson, kivételt csak a válogatottal a szeptemberi Európa- bajnokságra készülő kapus, Baksa László jelentett.
Varga Péter (balról) sokat változott a pihenő alatt  Fotó: Karnok Csaba
Régen találkoztak már egymással a Szeged Beton VE férfi vízilabdacsapat játékosai. Gyöngyösi András edző hosszú, több mint két hónapos pihenőt „ajándékozott" legénységének. Ennek az az oka, hogy az OB I-nek meglehetősen későn, csak jövő év június végén lesz vége. A reggel fél kilenckor kezdődött első megbeszélésen jelen volt Körtvélyessy Péter elnök is. A sportvezető felvázolta a csapat előtt az elvárt célokat. A bajnokságban kötelező a négy közé kerülnie a Betonnak, de igazán akkor lesznek majd elégedettek, ha a dobogóra is sikerül megint felkapaszkodni.

– Sokan kérdezgetik tőlem, hogy az előző évadhoz képest erősödtünk-e, vagy gyengültünk. Erre most még nem tudok válaszolni, de az igazolásaink annyiban mindenképpen célirányosak voltak, hogy a csapatszellem javuljon. Nem tagadom, ezzel legutóbb akadtak problémák, szerintem a bronzéremről emiatt csúsztunk le – mondta a klub első embere.

Herceg Noviba utaznak

Juhász György szakosztály- igazgató a gárda programjáról adott felvilágosítást. Megtudtuk, hogy a csapat egy hónapon keresztül az újszegedi sportuszodában készül. Szeptember 4. és 10. között a montenegrói Herceg Noviban folytatódik a felkészülés, majd a hazaérkezést követően rangos nemzetközi tornát rendez a Szeged. A hazaiak mellett a közönség biztosan láthatja a Dominót, az Egert, az Újpestet, de szó van a Vasas, valamint a Herceg Novi indulásáról is. Igazi sztármezőny. A Magyar Kupa szeptember 23-án kezdődik, az elődöntőket október 14-én, a finálét pedig másnap rendezik. Az OB I október 21-én rajtol, amivel csak az bibi, hogy a LEN-kupa csoportmeccseit is akkor tartják. Méghozzá a Betonnal.

Német minta

Míg a dátumokat feljegyeztük, Gyöngyösi András edző vezetésével a játékosok túlestek a súlymérésen (senki sem lépte át a határt, sőt!), majd a sportcsarnok konditermében a súlyzók társaságában kezdtek
Változások a keretben

A válogatott kerettag Baksa Lászlón kívül a következő játékosok kezdték meg a felkészülést: Barát Ferenc, Mészáros István, Komlósi Péter, Lehmann István, Tóth László, Éles Vilmos, Molnár Péter, Varga Péter (régiek); Monostori Attila, Milan Szamardzsics (Racing Roma – olasz), Juhász Zsolt, Plézer János (újak); Major Levente, Rácz Viktor, Barna Márton (ifisták – akikhez még ifj. Török Béla is csatlakozhat még). Távoztak: Hosnyánszky Norbert (Vasas), Kádár Kálmán (Mataro – spanyol), Nenad Vukanics (Marseille – francia), Munkácsy Róbert (Fiorentina – olasz), Szabó Zoltán (Újpest), Vincze Zsombor (az Egyesült Államokba ment tanulni), Tóth Iván (abbahagyta).  
izzadni.

– Az első tapasztalataim kedvezőek, úgy érzékelem, hogy a korábbinál jobb szellemben dolgozik, homogénebb lett a társaság – jegyezte meg a tréner. – Egy évvel ezelőtt nagy reményekkel kezdtük a felkészülést, úgy éreztük, nagyszerűen erősítettünk, aztán az eredményeinken ez annyira nem látszott. A focivébén nem a németeknek volt a harmadik legjobb keretük, de az egységükkel, a töretlen harci szellemükkel végül bronzérmesek lettek. Szeretném, ha példát vennénk róluk.

Profi körülmények

Varga Péter csapatkapitány új frizurával, jó néhány kilótól megszabadulva erősített: „Kedvesemmel, Fürész Emőkével Olaszországban nyaraltunk, öt napot Rómában töltöttünk, hatot pedig a tengerparton, de voltunk Ravennában és Velencében is. A szünet alatt aktív pihenőt tartottam, erősítettem, negyven perceket kerékpároztam, ötveneket sétáltam, de egy kilométernyi laza úszás is szerepelt a programban."

Az egyik új fiú, a Szentesből érkezett Juhász Zsolt csillogó szemekkel közölte: „Ilyen konditermet eddig csak akkor láttam, amikor az ifjúsági és juniorválogatottal Pesten készültem. Profi csapatba kerültem, ahol profik a körülmények." Régi-új ismerősként köszönthettük a Szentesből egy év után visszatért Plézer Jánost. – Nem esett jól, hogy tavaly nem ragaszkodtak hozzám a Szegedben, de be kell vallanom, igazuk volt a vezetőknek. Most lényegesen motiváltabb vagyok, tuti, hogy a korábbiaknál többet játszom – bizakodott az egykori Vasas-nevelés.

Kondizás után az uszodába vonult a keret, ahol félórás lazító úszás, lábtempózás és passzolás zárta az első foglalkozást.
Szélpál László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Angela Maurer duplázott Almádiban

A hosszútáv- és a műúszók után mától már a „medencés" kategóriában indulóké a főszerep a pesti… Tovább olvasom