Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Erősödött az egység

Tegnap már a szombati, Ljubuski elleni Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójára készült a Pick Szeged. A Zaporizzsjében nyújtott javuló játék után Kovács Péter kézilabdacsapata sokkal optimistábban tekinthet a második helyet eldöntő összecsapás elé.
– Csakis rajtunk múlik, hogy megtartjuk-e az ukrán bajnok legyőzésével megszerzett második helyünket – jelentette ki Kovács Péter, a Pick Szeged edzője. A szakember sokkal elégedettebb volt most a játékkal, mint például október elsején Ljubuskiban. Nem is csoda, hiszen sokkal több tudatos elemet fedezhetett fel játékosai teljesítményében, mint akár a BL-címvédő Barcelona elleni hazai összecsapáson. Ami azonban a legfeltűnőbb volt, az az, hogy a Mezei Richárd vezérelte Pick-védelemmel szemben a villámlábú Nat mindössze két gólig jutott, s azt sem lerohanásból szerezte. Míg a két együttes szegedi összecsapásán a gyors indításból kilenc találatot szereztek az ukránok, addig az akkor villogó Kiszil gól nélkül maradt, sőt annyira nem ízlett neki a vendégek határozott játéka, hogy rövid idő alatt összeszedte a három kétpercesét. De akár az első durva szabálytalanságára máris piros lapot kaphatott volna.

– Jobb a közérzetünk egy ilyen siker után – állapította meg Ilyés Ferenc, aki Perunicsics sérülése miatti nagyobb felelősségét átérezve magabiztosan és főleg eredményesen játszott.

Azért van még mit javulniuk a szegedieknek, különösen akkor, ha a BL-nyolcaddöntőben való szereplést komolyan gondolják. A figyelmesebb és sokmozgásos összjáték még hatékonyabbá teheti a támadásokat, mert ebben vannak jelentős hiányosságok.

– Az elmúlt bajnokságban szereplő együttesből három meghatározó kézilabdásunk távozott el. Az újaknak meg kellett szokniuk a társaik játékát. Be kellett illeszkedniük egy új közösségbe. Igazodniuk kellett az új edző követelményéhez. És nem utolsó sorban a korábbinál sokkal magasabb szintű elvárásnak megfelelni. Mindezek teljesítéséhez pedig idő kell. A vezetés bízik abban, hogy a Zaporizzsjében nyújtott második félidei teljesítményt mérkőzésről mérkőzésre überelni tudja a csapat, s ezután mindenki azért küzd, hogy minél jobb eredménnyel rukkoljunk ki közönségünknek és szponzorainknak – jelentette ki Lele Ambrus ügyvezető igazgató.
Süli József


Már továbbjutottak

A tizenhat nyolcaddöntős helyből már 15 elkelt. Az az egy a matematikailag még nem továbbjutó Pick Szegedre vár. A továbbjutottak: Magdeburg, Montpellier, Celje, Leon, Velenje, Aarhaus, Barcelona, Kiel, Kolding, Veszprém, Ciudad Real, Portland San Antonio, RK Zagreb, Flensburg, Paris Handball. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százszázalékos a Szeged Beton VE férficsapata

A férfi vízilabda OB I második fordulójában nem borult a papírforma: a Legrand-Szentesi VK kikapott… Tovább olvasom