Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Esélyt sem adott a Szeged Beton megyei ellenfelének

Nem kegyelmezett a Szeged Beton csapata a Bodrogi Bau Szentesnek a Vodafone férfi vízilabda OB I. 20. fordulójában: egy 6-0-s 3. negyedet követően nem volt kérdés a nagyarányú vendég siker a ligeti uszodában.

Bodrogi Bau Szentes - Szeged Beton VE 4-12 (1-1, 1-2, 0-6, 2-3)

Vodafone férfi vízilabda OB I. 20. forduló
Szentes, ligeti uszoda, vezette: Madarasi, Petik.

Szentes: Horváth - Szabó Z. 1, Józsa, Turzai 1, Araczki, Németh D., Balogh Z. Csere: Nacsev, Imre, Nagy, Beleon, Szabó L. 2. Edző: Tóth László.

Szeged: Németh - Juhász, Kiss 4, Busila, Kayes 3, Molnár, Somogyi. Csere: Török 2, Lehmann, Varga 1, Vindisch, Younger 2, Palotás. Edző: Kásás Zoltán.

Emberelőny: 6/1 ill. 5/1.

Ötméteres: 1/1 ill. 3/2. 

Kipontozódott: Busila.

Kásás Zoltán: A mérkőzés elején szétúszattuk saját magunkat, de a fordulás után már jól játszott a csapat.

4. negyed (2-3)

8. perc:
Szabó Levente centergóljával szépít a Bodrogi Bau.Ez a vége. 4-12.

7. perc: Balogh kihagyott lövése után Kiss iramodik meg, gól lett a vége. 3-12. Újabb Juhász-labdaszerzés, de Lehmann lövése elakad a kapusban.

5. perc: Sorra maradnak ki a helyzetek mindkét oldalon, most megállt a góltermelés.

Sima ügy: Bodrogi Bau Szentes-Szeged Beton 4-12. Fotó: Vidovics Ferenc (galéria)

4. perc: Török úszik meg a labdával, már ő is kétgólos. 2-11. Szabó Levente fórból szerzi a harmadik hazai találatot, jön is a taps érte. 3-11.

3. perc: Nem sokáig tudja egyik fél sem megtartani a labdát, most Turzai szedi el a Szegedtől. Beleon ziccere azonban kimarad.

2. perc: Szabó Zoltán hagyja ki a fórt, Varga Péter megúszásból bűntet. 2-10.

1. perc: Vindisch is megszerzi a labdát, de Vargánál fújnak kontrát. Younger azonban nem rest visszaszerezni a ladát, ahogy Horváth Tamás sem.

3. negyed (0-6)

8. perc:
Juhász gólpasszait is külön számolni kéne. Most Kayest segítette hozzá a gólhoz. 2-9. Előnyben a Szentes a negyed végén, de Nagy Márton bombáját védi Németh. Kayes igyekszik a végén, de marad a 2-9.

7. perc: Ismét Juhász jegyzi a következő pazar átadást, Kiss Csaba góllal köszöni meg. 2-8.

6. perc: Időt kér a Szentes, de sajnos ez sem segít, Németh Dániel lövése marad ki.

5. perc: Molnárban akad elé Turzai ziccere, majd Juhász szerez labdát ex-csapatától. Balogh Zoltán azonban résen van, gyorsan fordul a Szentes. Somogyi megy ki pihenni.

Sima ügy: Bodrogi Bau Szentes-Szeged Beton 4-12. Fotó: Vidovics Ferenc (galéria)

4. perc: Meg volt a lehetősége a Szentesnek a zárkózásra, de kimarad a második előny. Kayes kegyetlenül megtorolja.  2-7.

3. perc: Töröknek is megvan az első gólja, ötméteresből. 2-5. Balogh szabaddobását védi Németh, Kissét viszont nem tudja Horváth. 2-6.

2. perc: Nagy Márton parádézik, jó a szentesi védekezés. Kicsit keményre sikerült a vége, Nagy ellen fújnak büntetőt.

1. perc: Török hozza el a labdát, majd Kiss Csaba büntetője után kettővel megy a Szeged. 2-4.

2. negyed (1-2)

8. perc:
Előnyben támadhat a Bodrogi Bau, de Szabó Zoltán lövését védi Németh. Kissel szemben cselekszik hasonlóképp Horváth. A félidőben marad a 3-2-es szegedi vezetés.

7. perc: Most Somogyi volt résen, újra a Beton rohamozhat. Nem jut túl messzire, ugyanis Vargánál megint kontra. Szabó Zoltán lövését blokkolja Török.

6. perc: A sarokdobást követően Vindisch sem talál be, ez több mint hihetetlen. Józsa kontrája után Juhász adott nagy labdát Youngernek, ezzel újra nálunk a vezetés. 2-3.

Sima ügy: Bodrogi Bau Szentes-Szeged Beton 4-12. Fotó: Vidovics Ferenc (galéria)

5. perc: Varga Péter cseni el a labdát, majd Beleon ellen jöhet a büntető. Jöhetne, de Molnár lövését védi Horváth. Ilyet?!

4. perc: Újabb szegedi labdaszerzés, most Juhász volt szemfüles. Jön is a kiállítás, de szegedi gól nem, Younger lövése rossz.

3. perc: Younger javítja az előbbi hibáját, előnyből egyenlít. 2-2.

2. perc: Vindisch igyekszik, de kimarad a lövés. Szerencsére Németh Zsolt szerez labdát a szentesi támadás közben, így újra mi jöhetünk.

1. perc: Bár Török elhozza a labdát, Younger ellen gyorsan kontrát fújnak, Szabó Zoltán él is a kínálkozó lehetőséggel. 2-1.

1. negyed (1-1)

8. perc:
Balogh lövése marad ki, utána ki is állítják. 5 másodperc múlva vége is a negyednek, marad az 1-1. A ráúszásnál labdát kéne szereznünk, hogy fórban támadhatssunk.

7. perc: Kiss Csaba  és Németh Dániel igyekszik. Most csak eddig jutottak.

6. perc: Küzd a Beton, a hazaiak keményen tartják magukat.

Sima ügy: Bodrogi Bau Szentes-Szeged Beton 4-12. Fotó: Vidovics Ferenc (galéria)

5. perc: Kiss Csaba előnyből, de kivédekezi a Szentes.

4. perc: Gyorsan fújnak a sporttársak két kontrát, előbb Józsánál majd Kiss Csabánál. Busila ellen ötméterest ítélnek, Turzai vágja be. 1-1.

3. perc: Kicsit pontosabban fiúk! Előbb Turzai szerzi vissza a játékszert, tőle Busila kaparintja meg, majd megint Turzai.

2. perc: Turzai lövése rossz, de Molnárná fújnak kontrát, így jöheetne megint a Szentes, ha a háromszoros olimpiai bajnok ne szerezné vissza a labdát.

1. perc: Németh Dániel hozza el a labdát, az első támadást a hazaiak vezénylik, inkább kevesebb sikerrel. Molnár viszont gyorsan villan, egy szép passz után Kayes úszik meg, vezet is a Beton. 0-1.

Korábban

– A meccs favoritja természetesen a Szeged, de ez nem azt jelenti, hogy társaim ne akarnák a létező legjobban megnehezíteni egykori csapatom dolgát – nyilatkozta Éles Vilmos, a Szentes sérült pólósa, akinek az OSC elleni hazai meccsen kificamodott a válla.

A Szeged Betonban több olyan pólós is szerepel, aki Szentesről került a Tisza-parti klubba. Egyikőjük, Juhász Zsolt már nagyon várja a ma esti mérkőzést.

– A ligeti medencében nőttem fel, itt lett belőlem vízilabdás, mindig különleges érzés fog el, amikor Szentesen játszom – mondta a szegediek 10-ese. – Egykori csapatom ellen a minimális célunk a győzelem megszerzése, miként a szombati, Pécs elleni hazai találkozón is, de az igazi az lenne, ha magabiztos, jó teljesítményt nyújtva érnénk révbe.

Olvasóink írták

  • 1. thehead 2011. március 05. 09:25
    „Kicsit egyoldalú volt ez a tudósítás. Valahogy olyan érzésem van mintha a szeged valami pesti csapattal játszott volna... Vagy az is lehet, hogy Kis Rékának már Baktónál véget ér Csongrád megye. Azért a Tóth Lacit meg lehetett volna kérdezni a meccsről, ha már "megyei" meccset közvetített a dm/kis réka...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötpróba 2012 London - gyaloglással kezdenek

A Szegedi Sport és Fürdők Kft. szervezésében a hétvégén megkezdődik az EDF Démász ötpróba London… Tovább olvasom