Délmagyar logó

2018. 12. 09. vasárnap - Natália 1°C | 11°C Még több cikk.

Eső után szegedi éremeső a Kakuszi-emlékversenyen

Az SZVSE szombaton negyvenedik alkalommal rendezte meg hagyományos gyaloglóversenyét, mely tizedszer viselte a legendás edző, Kakuszi Ferenc nevét. A szegedi sportolók három érmet szereztek.
Ideális időjárási viszonyok között – a reggeli eső, és az újszegedi liget árnyat adó fái enyhítették a hőséget – rendezték meg az utánpótlás korcsoport gyaloglóbajnokságát Szegeden, mely egyben Európa-bajnoki kvalifikáció is volt. Az SZVSE hagyományos eseményén az ob-n kívül más korosztályok is versenyzési, bizonyítási lehetőséget kaptak. A megmérettetésen tíz egyesület közel száz sportolója vett részt, a legnépesebb küldöttséggel (32) a BEAC érkezett, míg a rendező piros-kékek öt fővel képviseltették magukat. Tubak Róbert sérülés miatt hiányzott az SZVSE-csapatból. Két érmet így is szereztek a házigazdák, a női nyílt verseny eredményhirdetésekor Székely Orsolya a dobogó második, Zádori Orsolya pedig a harmadik fokára állhatott fel.

De nem sértődhetnek meg, ha kijelentjük: a legértékesebb szegedi medált Marinka Zsolt (Lelkesedés SK) nyakába akasztották, ő az országos bajnokságon lett bronzérmes.

Dudás Gyula sem hiányozhatott, igaz, ezúttal sérülése – a bal bokáján szenvedett részleges szalaghúzódást edzés közben – miatt nem állt rajthoz, de így is ő és egyéves Dusán fia (és érkezik a következő trónörökös, Gyula felesége, Anett ugyanis négy hónapos terhes) volt a legnépszerűbb. A kicsi az újszegedi ligetben tette meg első lépéseit cipőben, szakértő szemek, gyalogló edzők vizslató tekintete előtt. Jöttek is az észrevételek: „a lába tiszta apja", „szabályos a gyaloglása". Lehet, hogy egyszer majd versenyen is viszontlátjuk? Esetleg az öccsével vagy húgával együtt? Válasz tizenöt-húsz esztendő múlva.

Eredmények

A győztesek és a szegedi helyezettek, utánpótlás női bajnokság (20 km): 1. Kernács Krisztina (Hunyadi DSE), utánpótlás férfi bajnokság (20 km): 1. Csont Attila (Békéscsabai AC), 3. Marinka Zsolt (Szegedi Lelkesedés SK), junior és ifjúsági nők (5 km): 1. Kardos Cecília (BEAC), 6. Tari Tímea (Szegedi VSE), junior és ifjúsági férfiak (10 km): 1. Varga Krisztián (TSC Geotech), női nyílt verseny (10 km): 1. Torma Anett (Bp. Honvéd), 2. Székely Orsolya, 3. Zádori Orsolya (utóbbi kettő Szegedi VSE), férfi nyílt verseny (20 km): 1. Kapéri Levente (MISI, Miskolc), serdülő lányok (3 km): 1. Kágyi Beáta (BEAC), serdülő fiúk (5 km): 1. Lalik Máté (MISI, Miskolc).
Csapatverseny, a Kakuszi Ferenc-kupáért: 1. BEAC 45, 2. Bp. Honvéd 31, 3. Békéscsabai AC 18, 7. Szegedi VSE 10, 8. Szegedi Lelkesedés SK 7 ponttal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három Fekete-aranyérem

A 26 éves szegedi sportoló, Fekete Szabolcs részt vett a mozgáskorlátozottak számára rendezett … Tovább olvasom