Délmagyar logó

2019. 06. 24. hétfő - Iván 19°C | 27°C Még több cikk.

Évi, fújd le az órát!

Labdarúgás, Hódmezővásárhely - Egy éve kap szerepet asszisztensként a megyei III. osztályú labdarúgómeccseken a 15 éves Orovecz Éva. A futballcsaládból származó vásárhelyi lányt eddig mindenhol pozitívan fogadták, ám ha rosszul int be egy lest, azt neki is szóvá teszik.
A labdarúgó megyeháromban meccset vezetni, lengetni nem mindig leányálom, ám a 15 éves Orovecz Éva mégis itt áll helyt hétvégéről hétvégére. A vásárhelyi lány édesapja és testvérei révén került kapcsolatba a futballal, amelyet 12 évesen kezdett, majd egy baráton keresztül lett játékvezető.

Futballpálya, világháló

Orovecz Éva feltűnő jelenség a futballpályán, ahol játékvezetés közben sok vele egykorú fiúval is találkozik az utánpótlásmeccseken.
– Azért randira még senki nem mert elhívni meccs közben, de olyan már előfordult, hogy a Facebookon a játékosok bejelöltek a bajnoki után, akadt, aki bátrabb volt, és üzenetet is írt – mondta.
– Három éve játszom a HFC lánycsapatában, és mivel folyamatosan egyre több fiatal érkezett, mostanra a felnőtt keretben is lehetőséget kapok. Mindhárom bátyám focizik, Renátó, Christopher és Ádám is a vásárhelyi együttesben kezdte, most előbbi kettő Svédországban él, és alacsonyabb osztályban szerepel, utóbbi az Illés Akadémián tanul. Sőt, a nagypapám és az apukám is futballozott, itthon a kertben tanultam meg az alapokat. Éppen apu egyik barátja, Csuka Ferenc hívta fel a figyelmemet a játékvezetésre, azóta már többször is volt olyan, hogy vele alkottam az asszisztensi duót – mesélte, majd hozzátette: Csuka mellett Boros Máténak köszönhet még sokat.

Évi 13 évesen vizsgázott le, majd tavaly került a megyei keretbe. Vezetni egyelőre az utánpótlásban szokott, ám lengetni már a megyehármas felnőttbajnokságban is volt lehetősége. A hétvégén Algyőn kapott feladatot, míg most vasárnap Balázs Erika munkáját segíti Derekegyházon barátnőjével, Hódi Katalinnal.

Orovecz Éva megszokta, hogy a futballisták olykor csodálkozva néznek rá a meccseken. Fotó: csongradfoci.hu/Tóth Zsolt
Orovecz Éva megszokta, hogy a futballisták olykor csodálkozva néznek rá a meccseken. Fotó: csongradfoci.hu/Tóth Zsolt

– Nagyon szeretem a játékvezetést, remélem, hamarosan a felnőttek is között többet lesz nálam síp, mint zászló. Ebben látok nagyobb jövőt, ám a focit sem szeretném abbahagyni: egyelőre összefér a két dolog, sőt még a zongoraóráimra is van időm. Rossz tapasztalatom nincs, kedvesek velem, persze volt már olyan, hogy amikor megláttak, azt mondták: „Remélem, nem ez lesz az első meccsed!" A drukkerek és a játékosok is tekintettel vannak arra, hogy lány vagyok, ám ha hülyeséget intek, akkor én is megkapom a kritikát – árulta el.

Évi a Hódmezővásárhelyi Eötvös József Szakképző Iskola sportosztályába jár, szeptemberben kezdi a tizediket. Osztálytársai tudják, mivel telnek a hétvégéi, viccelődnek is vele eleget.

– Sokszor megkérdezik, hogy elhoztam-e a suliba a piros lapomat, amikor pedig már várjuk a szünetet, megjegyzik: „Évi, fújd le az órát!" Egyszer már viccelődtünk is ezzel, a csengő helyett úgy végződött az óra, hogy háromszor a sípomba fújtam – mondta nevetve a 15 éves játékvezetőnő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A felkészülés legkeményebb meccse: MOL-Pick Szeged–Gorenje Velenje 28-26

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata megkezdte szereplését a IV. Kanizsa-kupán. Az első meccsén nagy csatában 28–26-ra nyert a szlovén Velenje ellen. Tovább olvasom