Délmagyar logó

2019. 07. 22. hétfő - Magdolna 21°C | 31°C Még több cikk.

Évindító aranyeső a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE-nél

2018 első tollaslabdaversenyét Budapesten tartották meg: a felnőtt első osztályú tornát, amely Budapest-bajnokság néven futott, a Hodos Tamás Tollaslabda Csarnokban rendezték. Az ország minden szegletéből érkeztek játékosok, hogy összemérjék a tudásukat a riválisokkal: száz lelkes sportoló, játékvezető, edző és hozzátartozó töltötte meg a tízpályás csarnokot élettel.

A szegedi Goodwill Pharma Tisza Tollas SE három játékosa képviseltette magát a megmérettetésen. Bálint Máté 18 éves kora ellenére remekül teljesített a versenyen. Egyéniben egy kicsit lassacskán lendült játékba a balkezes szegedi, de így is sikerült búcsúztatnia egy székesfehérvári játékost, Turzó Balázst két szoros szettben (23–21, 21–16). A második körben azonban nem volt elég a teljesítménye, Kereszti Zoltán két szettben küldte pihenőre a szegedi fiatalt, így a 16 között véget ért számára az egyéni versenyszám.

Miután az egyéni küzdelmeket kipihente, edzőjével, Didi Purwantóval az oldalán vágott bele a párosba. A szegedi duónak nem kedvezett a sorsolás, mivel egy pécsi páros legyőzése után az első helyen kiemelt Kereszti Zoltán, Mester József duóval kerültek össze. A ranglistavezető kettős kellemetlen stílusát azonban felőrölte Purwanto rutinja, illetve Bálint lendülete, így két szoros szettben (24–22,23–21) kiejtették a verseny favoritjait. Az elődöntőben a harmadik kiemelt pesti egységet, Horváth Kristófot és Szikra Csabát győzték le két szettben (21–17, 21–16). A döntőt két szettben (21–15, 21–16) húzták be a debreceni Csiszér Levente, Pádár Pál párossal szemben.

A harmadik nevezett szegedi játékos Piliszky András volt, aki férfi párosban budapesti partnerével, Szent-Andrássy Márkkal indult. Az első könnyebb kör után a fehérváriak rutinos duója állította meg őket. A Nagy-Szabó Levente, Christopher Pound Niusa egységnek nem tudott megálljt parancsolni a félig szegedi duó, egy 55 perces, szoros mérkőzésen (20–22, 21–16, 18–21) a fejér megyeiek tudtak győzelmet aratni.

A páros után Piliszky az egyénire koncentrált, ahol második kiemeltként két könnyebb mérkőzés után az elődöntőbe került. A döntőbe jutásért Kereszti Zoltán volt az ellenfél, akit egy könnyebb és egy szorosabb szettben (21–12, 21–17) tudott legyőzni. A másik ágról a döntőbe a hazai pályán játszó Horváth Kristóf került be, akivel Piliszky egy hónappal ezelőtt Dunaújvárosban szintén döntőzött, ahol alul maradt a küzdelemben a szegedi, tehát a tornagyőzelem mellett nagy motiváció volt a Tisza SE játékosának a visszavágás. Ezt sikerült is teljesítenie, ugyanis csupán 22 perc kellett a szegedinek legyőzni a pesti játékost kettő rövid szettben (21–7, 21–12), ezzel megszerezve a tornagyőzelmet.

Mind a három szegedi játékos aranyéremmel és kupával térhetett haza, továbbá rengeteg ranglistaponttal, ami elősegíti a február 3-i országos bajnokság előnyösebb sorsolását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Horvát átlövőt vett kölcsön a MOL-PICK Szeged

Horvát átlövőt vett kölcsön a MOL-PICK Szeged
Ivan Srsen az RK Nexétől, az idény végéig érkezik kölcsönbe a MOL-PICK Szegedhez. Tovább olvasom