Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Ez több mint szégyen!

Akár botrányként is felfoghatjuk a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának tegnapi Magyar Kupa nyolcaddöntőjéből való kiesését. A Tatabánya ellen ugyanis Kurtes edző gárdája, több játékos nagyon gyenge teljesítményével, mindössze egy 33–33-as döntetlent tudott kiharcolni. Ez pedig a szabályok értelmében a vendégcsapat továbbjutását jelentette.
Pick Szeged - Tatabánya 33-33
Férfi kézilabda Magyar Kupa, nyolcaddöntő. Újszegedi sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Kisfalvi, Péli.
Pick Szeged: Szente – BENDÓ 5, Djurkovics 6, Herbert, Bajusz 6 (3), Sutka, Vadkerti 5. Csere: Calic (kapus), FERENCZI 6 (1), Lele 1, Ilyés 4, Mezei, Jovanovics. Edző: Zoran Kurtes.
Tatabánya: PULAY – VANCSICS 6, MARKOVICS 7, SZÖGI 5, Muhl, Lazarov 1, HALÁSZ 7 (1). Csere: Kovács (kapus), Szöllösi 2, Tóth, Pavlovics 3, Németh 2, Kanyó. Edző: Füzesi Ferenc.
Kiállítások: 6, ill. 4 perc. Hétméteresek: 5/4, ill. 1/1.

Djurkovics hat gólja ellenére a kínok kínját élte át a Pick MK-kiesésekor. Fotó: Segesvári Csaba
Kezdjük a végével: dudáltak, pfujolták kedvenceiket a szegedi drukkerek. Ugyanakkor a másik oldalon megtapsolták a nagyon lelkes és akaratból jelesre vizsgázott tatabányaiakat. Folytathatjuk ott, hogy Nedeljko Jovanovics a mérkőzés végén tudta meg, hogy ez nem bajnoki, hanem kupamérkőzés, amelyen nem elegendő a döntetlen. Ugyanis a szerb idegenlégiós úgy ment fel az utolsó percekben a pályára, hogy mivel elment már az alapszakasz-győzelem a bajnokságban, ezért legalább döntetlen maradjon az eredmény.

Aztán arra is hivatkozhatunk, hogy a Pick Szeged elmúlt tízéves kupatörténetében egyetlenegyszer nem került a négyes döntőbe, amikor már idő előtt összesorsolták a Veszprémmel, de akkor is csak minimális különbséggel esett ki.

A drukkerek az első megbotránkozásukból felocsúdva nyomdafestéket nem tűrő véleményeket fogalmaztak meg a csapatról, az edzőről, a klubvezetésről. Így nem csoda, hogy a játékosok sem igyekeztek az öltözőt elhagyni...

Zoran Kurtes edzőt magába roskadva találtuk, ám most sem zárkózott el a véleménynyilvánítás elől: – Mondtam a mérkőzés előtt is a játékosoknak, hogy egy nagy nemzetközi kupamérkőzés után nem meglepő, hogy gyengébb teljesítményt nyújt a csapat. Ebből kiindulva gondoltam azt, hogy a fiatalokkal kezdünk. A nagy rutinnal rendelkezőket csak akkor vetem be, ha nagy szükség lesz rájuk. Egy-két játékos hiányzott, de ennek ellenére könnyedén le kellett volna győzni a Tatabányát. Hogy ez miért nem következett be, erre egyelőre nem találok magyarázatot. Pech, majd sokkos állapot játszott szerepet a vereségünkben. Csak azt nem értem, miért van ilyen nagy formahanyatlás három nap különbséggel.

Az öltözőben senki nem volt közlékeny hangulatban. Vadkerti Attilából, aki aránylag keveset hibázott, nem is lehetett véleményt kiszedni: – Most nem szeretnék nyilatkozni, hiszen semmi okosat nem tudok mondani – hárított el a balszélső.

A lelátón találtam Bendó Csabát, aki a sérülése ellenére is vállalta a játékot, hiszen nagyon jól tudta, Berta sérülése miatt nincs más, aki a helyére léphetne. Éppen egy repülőt hajtogatott, majd ledobta a játéktérre, amelyik orral esett a parkettre.
– Na, ilyenek voltunk mi is. Először is szégyen, ahogyan játszottunk. Már sok mindent megéltem, de ilyen csapatjátéknak még nem voltam részese. Olyanok voltunk, mint a fej nélküli lovas, amely csak száguld.

Gusztos Gábor is sok mérkőzést látott már, de ő is csak nehezen talált szavakat a látottakra. Azt az igazságot hajtogatta, hogy nem szabad ezek után elkeseredni, hiszen a Pick Szeged továbbra is a szegedi sportbarátok kedvence marad.

Hollós Árpád, a valamikori Tisza Volán-játékos és volt elnökségi tag már kritikusabban fogalmazott: – Aki így készíti fel a csapatot, s ilyen játékosokat igazol, az vonja le a következtetést. A kupa címvédőjének nem szabad ilyen csapnivalóan játszania, még ha csalódás érte is Valladolidban – összegzett Hollós.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ilyés nem érti a döntést

Felgyorsultak az események Ilyés Ferencnek, a Pick Szeged kézilabdásának hétfőn tett bejelentése… Tovább olvasom