Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Ezúttal Zágrábban volt legyőzhetetlen a kétpár

Nem mindennapi bravúrt hajtott végre a Démász-Szegedi VE két evezőse. A Varga László, Jakócs György összeállítású kétpár ugyanis a horvátországi Zágrábban rendezett masters világbajnokságon – amelyen közel háromezer versenyző startolt – három számban indult, és ebből kettőben első helyen végzett.
Előbb saját korosztályukban, a 42–51 évesek között nem találtak legyőzőre, majd egy korcsoporttal lentebb, a fiatalabbak mezőnyében, a 36–41 évesek közt is győztek. Ezzel pedig megszerezték ötödik és hatodik vb-címüket. A sikerük várható volt, hiszen az elmúlt tizenöt évben saját generációjukban itthon ők az elsők.

A harmadik számuk a négypár mix (két férfi, két nő) volt, amelyben rajtuk kívül Jakócs Ildikó és Matusovics Andrea ült még a hajóban. Az egység az ötödik helyet szerezte meg.

Fixüléses ob

A fixüléses evezős országos bajnokságnak Balatonföldvár adott otthont. A viadalon tízevezős egységek indultak, a Démász-Szegedi VE versenyzői a következő eredményeket érték el a különböző hajókban, aranyérmesek, felnőttek: Kitka Diana, Bélai Ágnes. Ezüstérmesek, serdülők: Tarnai László, Gulácsi Balázs, felnőttek: Kónya Gábor. Bronzérmesek, ifik: Démász-Szegedi VE (Kiss Bence, Radics Béla, Bakacsi Norbert, Lele Máté, Matyasovszki Dániel, Radics Bence, Kitka Diana, Tancsik Judit, Maróti Mónika, Dobó Zsófia, korm.: Kiss Flórián), felnőttek, 35 éven felüliek: Démász-Szeged (dr. Csonka Gábor, Hegyközi Ferenc, Tarjáni Tibor, dr. Joó Attila, Kovács József, Baka Sándor, Virág János, Matyasovszki Tibor, Gulácsi Tamás, Dani Zsolt).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lékó: A bátorságnak nagy ára van!

A szegedi Lékó Péter a negyedik helyen végzett a mexikói sakk-világbajnokságon. A múlt héten… Tovább olvasom