Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Fábián Fanni vitte a prímet: remekeltek a Csongrád megyei úszók a budapesti világkupán

Rengeteg egyéni csúcsot értek el, esetenként fantasztikus helyezéseket, de legfőképp nagyon hasznos tapasztalatokat és életre szóló élményt szereztek Csongrád megye úszótehetségei, akik a sportág klasszisaival együtt indulhattak a világkupa budapesti állomásán.
Elképzelni is nehéz, mi minden járhat egy tizenéves tehetség fejében, amikor hazai közönség előtt „bedobják a mély vízbe", hogy olimpiai érmes klasszisok között álljon rajtkőre. Csongrád megye úszói közül 25 ifjú sportolónak adatott meg ez a lehetőség a világkupa budapesti állomásán. Érezhető volt, hogy a legfiatalabbak kicsit megszeppentek, de nem az eredmény, hanem a hasznos tapasztalat és az életre szóló élmény megszerzése volt a lényeg számukra. A „nagyobbak" pedig akár bele is szólhattak a példaképek versenyébe.
Büszke szegediek. Csongrád megyéből a Haász SZUE indult a legnépesebb csapattal a világkupán. Fotó: Haász SZUE
Büszke szegediek. Csongrád megyéből a Haász SZUE indult a legnépesebb csapattal a világkupán.
Fotó: Haász SZUE
Így tett például a Haász SZUE egyik húzóneve, Fábián Fanni is, ő úszta nemzetközi mércével a legtöbb kimelkedő időt. A kétszeres junior Európa-bajnok közel állt ahhoz, hogy ott legyen a vk első döntőjében: 400 méter gyorson 9. helyen végzett. Az olimpiai bajnok Mireia Belmonte mindössze 11 századdal (!) előzte meg a szegedi sportolót, így ő még fináléba jutott, Fábián viszont nem, aki később „visszavágott": a spanyol klasszist 200 méter gyorson sikerült megelőznie. A szegediektől Vas Luca is nagyot alkotott, hiszen 800 méter gyorson megnyerte a délelőtti selejtezőt – ebben nem szerepelt a nyolc legjobb idővel nevező döntős –, majd a finálé után kiderült, hogy összesítésben a 8. helyen végzett. Farkas Tamás 1500 méter gyorson elért 11. helye is megsüvegelendő.
Hód úszó SE
Hód Úszó SE
Sokan kíváncsiak voltak az egyik legnagyobb hazai tehetségként számon tartott Ugrai Panna szereplésére: a Hód Úszó SE reménysége 100 méter vegyesen 27., 100 méter háton 22., 200 méter vegyesen a 20., 200 méter háton pedig a nagyon előkelő 12. helyen végzett – és mindezt 14 esztendősen érte el. Ha így folytatja, még sok ilyen eseményen indulhat.
HSÚVC
HSÚVC
A NICS-HSÚVC színeiben Szőke Zita indult a legtöbb számban, kiemelkedő volt az 50 méter gyorson elért eredménye, hiszen harmadik legjobb magyarként 21. lett, az országos korosztályos csúcstól fél másodpercre volt, majd a zárónapon 50 méter mellen rutinosabb válogatott kerettagokat megelőzve 17. lett. A vásárhelyiek 4×50 méteres mix vegyesváltóban a Süli Ákos, Szilágyi Csaba, Batta Orsolya, Szőke Zita összeállítású négyessel a dél-afrikai kvartettet is megelőzve 12. helyen zártak.

A Szentesi Városi Úszó Club színeiben két ifjú sportoló indult: Csatlós Flóra a 32., Szabó Dániel pedig a 60. helyen végzett 50 méter mellen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Korcsik az év diáksportolója

Korcsik az év diáksportolója
A Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége idényzáró gáláján a NICS-HSÚVC… Tovább olvasom