Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Fájdalmas döntést hoztak: a SZEOL SC futballcsapata visszalépett az NB III-as indulástól

A 2018-19-es idényt bronzéremmel zárta, az augusztusban kezdődő szezont viszont már nem kezdi meg az NB III-ban a SZEOL SC futballcsapata. Halkó Pál ügyvezető szerint felelősségteljesen nem tudták vállalni a szereplést, így a visszalépés mellett döntöttek.
Kiváló szezont zárt a labdarúgó NB III-ban a SZEOL SC. A harmadik helyen végeztek, néhány héttel az idény vége előtt pedig még a bajnoki címre is esélyük volt.

Hétfő este viszont derült égből villámcsapásként hatott a klub lapunkhoz eljuttatott közleménye, amelyben bejelentették, a SZEOL SC nem tudja felelősséggel vállalni a felnőttcsapat indítását az NB III-ban, ezért visszalép a bajnokságból.

– Az utolsó pillanatig, hétfő délig tárgyaltunk egy féllel, közel álltunk az előnyös megállapodáshoz, hogyan tudnánk biztosítani a felnőttcsapatunk indulását, de sajnos a megbeszélések nem vezettek eredményre, így meg kellett hoznunk a fájdalmas döntést – árulta el csalódottan Halkó Pál, a SZEOL SC ügyvezetője.
Lehajtott fejjel. A SZEOL SC visszalépett az NB III-as szerepléstől. FOTÓ: TÖRÖK JÁNOS
Lehajtott fejjel. A SZEOL SC visszalépett az NB III-as szerepléstől. FOTÓ: TÖRÖK JÁNOS
– Amikor feljutottunk az NB II-be, nem állt mellénk a város, rögtön kiestünk, de egy ötödik hellyel és egy bronzéremmel helytálltunk, a mostani helyzetet a feljutás tudta volna csak stabilizálni, amit nagyon szerettünk volna elérni – jegyezte meg Halkó, majd hozzátette, komoly anyagi erőforrást igényel az NB III-as indulás, ezt viszont nem sikerült megteremteniük.

– Ebben a helyzetben az a felelősségteljes döntés, ha visszalépünk, mert szinte biztos, hogy nem tudtuk volna befejezni a bajnoki küzdelmeket, ami igazságtalan és sportszerűtlen lett volna – világított rá döntése hátterére.
Utánpótlásklubként működnek tovább tizennégy korosztállyal – köztük egy leánycsapattal – azokban a pontvadászatokban, ahol az előző idényt befejezték. Infrastrukturálisan átalakul Szeged város helyzete, a felnőttekről szóló döntésnek nem ezek voltak a fő okai, a fiatalok edzéshelyszínei pedig jól alakulnak.

A SZEOL SC vezetőedzőjét, Siha Zsoltot nyaralás közben értük utol. – Nagyon mélyen érintett a döntés. 2013 óta vagyok a klubnál. Folyamatosan próbáltunk építkezni, megjártuk a megyeegyet és az NB II-t is. Sejtettük, hogy feljutás nélkül meghatározó játékosainkat nehéz lesz megtartani, de arra nem számítottam, hogy visszalépünk. Nagyon sajnálom, de arra büszke vagyok, hogy komoly helyekről keresik őket, ami igazolja, hogy jól dolgoztunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bejárták Európát és remekül szerepeltek a szatymazi dzsúdósok

Bejárták Európát és remekül szerepeltek a szatymazi dzsúdósok
Igen mozgalmasan és eredményesen telt a Szatymazi SE cselgáncs­szakosztályának elmúlt időszaka. A… Tovább olvasom