Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Fáradtan érkeztek vissza az Eb-ről a kézilabdások

Szeged - Tegnap estétől kezdve már teljes létszámban készül a hét végén kezdődő bajnoki folytatásra a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Az Eb-t járt játékos és a román válogatott tagjai is bekapcsolódtak a munkába. Az újszegedi sportcsarnokban jártunk a bajnokcsapat tréningjén.
Mint mindig, most is elsőként Krivokapics Milorad érkezett a Pick-öltözőbe, s vele jött kislánya is, aki rögtön fel is cipelte édesapját a Szeviép-Szeged női kosarasainak edzésére. Aztán jött a csapatkapitány Puljezevics Nenad, aki megérkezésekor rögtön munkába fogta a csapat a szerb gyúróját.

Az Eb-n jártak, Zvizej, Herbert, Puljezevics egy hónap után ismét Szegeden Fotó: Frank Yvette

– Sajnos olyan rossz volt az Eb-n a pályaborítás, mint ennek a gyúrópadnak a huzata, amelyen most fekszem, leragadt a lábam, s meghúzódott a lábfejem. Egyébként ha már kérdezte, hogy milyen élménnyel tértem haza Norvégiából, őszintén mondom: kissé csalódott vagyok. Ebben a válogatottban benne volt a sokkal jobb helyezés, az elődöntőben való szereplés lehetősége. Azonban a kishitűség miatt ez nem jött össze. Mondtam a német meccs előtt a srácoknak, verjük meg a világbajnokot. Sokan csak húzták a szájukat. Pedig a spanyolok ellen milyen felszabadultan tudtunk játszani. Vagy ott van a franciák elleni, szinte már tét nélküli mérkőzés: mindenki villogott. Ha arról van szó, hogy adjunk bele mindent, akkor már sokan megijednek.

– Itt vagyok! – jelentette ki a karton ásványvízzel a kezében megérkező Ratko Djurkovics. – Egyébként minden rendben, csak egy kicsit fáradt vagyok. De a bajnokság folytatására egészen biztosan összekapom magam. Mi voltunk az Eb egyetlen csapata, amely először vett részt kontinensviadalon. Tanultunk, azt hiszem, nem okoztunk senkinek csalódást. A románok meg féljenek tőlünk a vb-selejtezőn. Hiszen én ismerek közülük hármat, Ghioneát, Petreát meg Stamatét, a montenegrói válogatottból meg csak engem ismernek.

– Józsi bácsi! Rólam csak jót. Tudod, én mindig a szívemet teszem ki az edzéseken – súgta a fülembe Bendó Csaba, majd elviharzott egy kézilabdával.

Andjelkovics titkos gyógyítása

Daniel Andjelkovics visszatérve a szerb válogatottból az első Pick-edzésen részleges izomszakadást szenvedett. A bajnokcsapat irányítója nem sokat teketóriázott, hanem elutazott Belgrádba. Az ottani gyógymód ugyanis már korábban segített Ratko Djurkovics hasonló sérülésekor is. A játékos elmondta, hogy háromnapos kúrán vett részt, amely naponta két gyógyítási módból állt. Egyrészt fizikoterápiás beavatkozást alkalmaztak, másrészt pedig gyógyszeres kezelést kapott. Ez utóbbinak az összetételét senkinek nem árulják el.  
– Az óhajom, hogy visszamenjünk Lillehammerbe, nem jött be – mondta Herbert Gábor. – De azért úgy gondolom, nem vallottunk szégyent, hiszen ott vagyunk a legjobb nyolcban. Sajnos a Himnuszban szereplő balsors Norvégiában a mi esetünkben most is érvényesült. Jövőre Horvátországban a vb-n majd szerencsésebbek leszünk.

Luka Zvizejt is mindenki szeretettel fogadta, aki elmondta, hogy előbbre lépett a szlovén válogatott, s amit pozitívként könyveltek el, hogy két vereség után is talpra tudtak állni. Ő minden Eb-mérkőzésen játszott, de ami bántja, hogy egyre kevesebb gólt sikerült neki szereznie.

A két román válogatott, Adrian Petrea és Valentin Ghionea élményét Lukács János tolmácsolásával sikerült megismerni.

– Petrea jobban beszél, de többet ért Ghionea – árulta el a csapat egyik erőnléti trénere. Majd arról beszéltek a román válogatott erősségei, hogy simán verték Ciprust és Lettországot a vb-előselejtezőben. Mindkettőnek a legjobban ez utóbbi ellen ment, hiszen arányosan megosztva húsz gólt szereztek.

Focival kezdődött a tréning, s természetesen nagy csatát vívott a két kapus, Puljezevics és Marjanac által vezérelt két csapat. Majd Ványa vezette ugrógyakorlatokkal folytatódott.

Olvasóink írták

 • 4. nuno 2008. január 30. 15:09
  „radenkó, tanuld meg értelmezni amit olvasol, Herbert nem a borításra fogta, elmondta, hogy bennük voltak hibák, kishitűek voltak pl a németek ellen is ... stb ha megtanultad értelmezni a mondatokat, illetve helyesen írni, utána szapuld az embereket”
 • 3. radenkó 2008. január 30. 14:43
  „Nevetséges és felháboritó Herbert és Djurkovics nyilatkozata . Még hogy rossz volt a pálya boritás meg egyebek, nem arról kellett volna beszélni, hogy rossz volt a csapat és gyámoltalan és ügyetlen.
  Hogy ki énekelték a szájukból a sajtot az európa bajnokságon. Én úgy látom az önteltség és a hűjeség nagyon káros .”
 • 2. radenkó 2008. január 30. 14:43
  „Nevetséges és felháboritó Herbert és Djurkovics nyilatkozata . Még hogy rossz volt a pálya boritás meg egyebek, nem arról kellett volna beszélni, hogy rossz volt a csapat és gyámoltalan és ügyetlen.
  Hogy ki énekelték a szájukból a sajtot az európa bajnokságon. Én úgy látom az önteltség és a hűjeség nagyon káros .”
 • 1. imre 2008. január 30. 10:53
  „Puljezevics rátapintott a magyar mentalitásra, ami - a sportnál maradva - jellemző ránk a szerb sportolók mentalitásával összevetve. Lásd tenisz, labdarugás, stb. Mindenesetre szép volt, Nenad!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Villantak a Beton gólvágói

Elhalasztott bajnoki mérkőzést pótolt Budafokon az Első Beton, amely hatalmas csatában győzött az… Tovább olvasom