Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Fedett uszoda a láthatáron

A szegedi emberek vágya már régóta egy korszerű fedett uszoda. Tegnap a városházán Botka László polgármester jelentette be, hogy 2006-ban megkezdődhetnek a munkálatok.
Szeretjük a SZUE-t, és az újszegedi sportuszodát. Azok, akik rendszeresen járnak úszni, szívesen tempóznak mindkét helyen. Igaz, a téli időszakban nem a legjobb érzés a sátortető alatt róni a métereket, de már megszokták az emberek. Igaz, sokan beszélgetnek a vízparton arról, hogy de jó lenne egy korszerű, európai mércével is jegyzett, fedett létesítményben tempózni.

Tegnap délben a városházán Botka László polgármester fogadta a sajtó képviselőit. Egyből a lényegre tért.
– Jó híreim vannak: 2006-ban megkezdődik egy új, szegedi, fedett uszoda építkezése. Nem Újszegeden, hanem a Tisza innenső oldalán. Egyelőre csak annyi információval szolgálhatok, hogy a pályázatunk sikeresnek bizonyult, így kormányzati támogatással valósulhat meg a beruházás. Sokan találgatnak, hogy hol lehet majd a fedett uszoda. A Haffnertelep és a Gyevi temető magántulajdonban van, így ezeken a helyeken biztos, hogy nem. A Deák gimnázium szabad területe sem alkalmas, mert azon nem férne el egy korszerű, nemzetközi színvonalú létesítmény. Most felgyorsulnak az események, következik a tervezés, az előkészítés. Bízom benne, hogy a megfelelő területet is hamarosan megtaláljuk, így a lakosság számára is ismerté válik, hogy hol sportolhatnak majd a továbbiakban.

Az eseményen jelen volt Ábrahám Attila, a Nemzeti Sporthivatal elnöke, akit több szállal is kötődik a városhoz. Egykor, mint kajakos járt rendszeresen a Maty-érre, majd iskolai kötelezetsége – JGYTF, majd a jogi egyetem – , miatt töltött el több időt. A sportvezető örömmel konstatálta, hogy a város újabb sportlétesítménnyel, egy korszerű uszodával gazdagodhat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyorsan, mint a Szél

A Szegedi UE négyfős csapata, száz százalékot teljesítve, négy érmet szerzett a vasárnap véget ért… Tovább olvasom