Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Fekete Bálint a jövő reménysége

A jövő reménysége sorozatunk első részében egy kézilabdást mutattunk be, méghozzá Pásztor Imre kapust. Most ismét egy MOL-Pick Szeged-játékost, a tehetséges jobbátlövőt és jobbszélsőt, Fekete Bálintot (20) ismerhetik meg a sportbarátok.
Fekete Bálintot igazán nem kell bemutatni a MOL-Pick Szeged szurkolóinak, hiszen a 195 centiméter magas balkezes játékos egyre több szerepet kap a csapatban.

– Újkígyóson éltem, így talán nem meglepő, hogy már az általános iskolában elkezdtem kézilabdázni, hiszen Skaliczki László megteremtette a településen a sportág alapjait. A suli után egy évet játszottam Békésen, majd a Pick Szeged hívó szavára váltottam, 2011-ben pedig ide igazoltam – kezdte a beszélgetést Fekete Bálint.

A Fekete név ismerősen csenghet a szurkolóknak. Ez sem véletlen, Bálint nagybátyja, Fekete László tagja volt az 1996-ban bajnoki címet szerző Pick Szegednek.

– Sajnos fénykorában őt nem láttam játszani, vagy inkább nem emlékszem rá, mert olyan kicsi voltam. Ellenfélként viszont többször is találkoztunk. A családban fontos szerepet töltött be a kézilabda, apukám és bátyám is űzte a sportágat – folytatta a mondandóját az utánpótlás-válogatott játékos.

Bálint az idei szezonban leginkább a jobbszélen kap lehetőséget. Parrondo és Prodanovics sérülése miatt fontos szerep jut neki a csapatban. Eddig hat bajnokin és a Kielce elleni BL-találkozón lépett pályára.

– Furcsa a szélen játszani, de Pastor edzőtől és a szélsőtársaktól sok segítséget kapok az edzésen. Erőltetett a menet, a BL és a magyar bajnokik egymást követik, így az NB I-es meccseken mi, fiatalok is sokat játszhatunk. Célom, hogy éljek ezzel a lehetőséggel és bizalommal – zárta gondolatát Fekete Bálint, aki a 2011–2012-es BL-szezonban a Koppenhága otthonában már a kapuba talált.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Horvátokat vert a Szedeák

Horvátokat vert a Szedeák
Tartja kiváló formáját a felkészülési időszakban a Naturtex-SZTE-Szedeák NB I A csoportos férfi kosárlabdacsapata. Tovább olvasom