Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Felismert tehetségek

Szeged - A diákolimpiákon szerzett aranyérmek is bizonyítják: az ország egyik legnívósabb tornászképzése folyik Szegeden, az Arany János Általános Iskolában. Utánpótlás-sorozatunkban a tegnapi edzésre látogattunk el.
Aranyos látvány fogadott minket tegnap a szegedi Arany János Általános Iskolában: a tornaedzésen a fiúk egy rövidnadrágban és egy pólóban, a lányok pedig tornadresszben edzettek keményen a tornászképzést tekintve országos elismerésnek örvendő intézményben. Olyan szereken, amelyeket alig értek fel, és olyan dolgokat műveltek, amikre az átlagos felnőttek közel sem lennénk képesek. Az edzőházaspár, Bélteki Pál és felesége, Béltekiné Kántor Tünde már tíz éve edzi a kicsiket. A tegnapi tréningen 63-an voltak.

– Most még nem is vagyunk sokan – mondta érdeklődésünkre Bélteki Pál. – A fiúknál húsz kisgyermekkel dolgozunk, a lányoknál viszont több mint ötvenen vannak, néhányan ma hiányoznak – árulta el.

Felismert tehetségek: tornászok az Arany-iskolában. Fotó: Frank Yvette (galéria)

Közben felesége vezényli a bemelegítést, amely során legkisebb fiuk, Péter megy elöl.

– A gyermekeim számára nem könnyű a tanítványomnak lenni. Peti testvéreivel is maximalista voltam, és nála is többet követelek meg, mint a többi gyermeknél – mondta az egy pillanatra az edzőből az édesapa szerepébe bújó Bélteki Pál.

Az Aranyban zajló munkára országos szinten is felfigyeltek, az intézmény a Sport XXI programnak köszönhetően nemrég egymillió forintos támogatást adott.

– A pénzből tudtunk új eszközöket, például szekrényeket, filcszőnyeget venni, és elutaztunk két komolyabb versenyre is. Örülök, hogy ezzel is elismerték a munkánkat, a Sport XXI nagy lehetőség a tehetséges gyermekek számára.

Felismert tehetségek: tornászok az Arany-iskolában. Fotó: Frank Yvette (galéria)

Közben a több mint félszáz kisgyermek folyamatosan dolgozott, Tünde néninél a lányok, Pali bácsinál a fiúk. Egymást váltották a gyermekek, a lányok a gerendánál, a szőnyegnél és a szekrénynél, a fiúk pedig utóbbi kettő mellett a gyűrűnél. Az Aranyban zajló munkának megvan az eredménye, a gyerekek, főleg a fiúk rendre kiemelkedően teljesítenek.

– Idén nyolc tanítványom nyert diákolimpiát csapatban, Csabai Bálint, Laczi Gergely, Körmöci Dominik, Bélteki Péter, Szűcs Zénó, Kuljak Richárd, Eperjesi Máté és Györe Viktor. Öröm ilyen tehetségekkel dolgozni – mondta végül Bélteki Pál, majd visszatért tanítványai közé.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sulc edzésbe állt

Jó hír a Pick Szeged férfi kézilabdacsapat szurkolóinak, hogy az irányító-átlövő Frantisek Sulc elkezdte az edzéseket. Tovább olvasom