Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Felkészülnek a szegedi csapatok

A hét első osztályú szegedi klubcsapat közül hat már megkezdte a felkészülést a következő bajnokságra. Tegnap a Szeviép kosarasai és a HPQ röplabdásai is edzésbe álltak.
Tegnap újabb két szegedi első osztályú klubcsapat kezdte meg a felkészülést a 2010–2011-es bajnoki szezonra. A HPQ Szeged extraligás férfi röplabdacsapata és a Szeviép-Szeged NB I A csoportos női kosárlabdacsapata is csatlakozott a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatához, a Szeged Beton férfi vízilabdacsapatához, a Szegedi TE férfi tekecsapatához és a Taylor&Nash Universitas Szeged női vízilabdacsapatához. Utóbbi négy együttes már megkezdte a felkészülést. Tegnap körbejártuk a csapatokat, belelestünk az edzésekbe.

Pick Szeged

Skaliczki László vezetőedző már reggel az újszegedi sportcsarnokba invitálta a játékosokat. A héten – negyedik hete készül a Pick – a tréner „visszavett" a tempóból, csak két foglalkozást tart. Sőt szerdán és csütörtökön végre a játék veszi át a főszerepet, a kétszeres magyar bajnok mindkét napon 18 órától edzőmeccset játszik majd Algéria válogatottjával. A szurkolók nagyon várják már a meccseket – ingyenes lesz mindkét derbi –, hiszen az alaposan átalakult csapat először játszik „élesben". Jó hír, hogy minden játékos egészséges – Katzirz Dávid lábsérülése is szépen javul, biztos, hogy pályára lép a válogatott átlövő –, a keretből csak a szerb junior válogatottal készülő Dusan Beocsanin hiányzik.

erbert Gábor közli az edzéstervet Vadkerti Attilával, Frantisek Sulccal és Maros Balázzal. Fotó: Frank Yvette
Herbert Gábor közli az edzéstervet Vadkerti Attilával, Frantisek Sulccal és Maros Balázzal.
Fotó: Frank Yvette

Szeviép-Szeged

Az első edzés délelőtt 10 órakor kezdődött az elmúlt szezonban bronzérmet szerző szegedi együttes számára. Egy rövid egyeztetés, megbeszélés után az újszegedi ligetben futóedzés következett. Bencze Tamás vezetőedző 15-ös kerettel látott munkához.

– Szegeden készülünk – számolt be a programról Donkó Orsolya klubigazgató –, az első négy hétben a fizikai felkészítés szerepel a programban. Fiatal csapatunk lesz, céljaink nem változtak, szeretnénk az első négyben végezni. A rutint Németh, Keller és Laczi képviseli, mellettük kulcsszerep vár a tehetséges fiatalokra is. Alakul a felkészülési programunk, Sopronban és Szekszárdon szeretnénk indulni tornán, mellette szegedi edzőmeccsek is lesznek. Csapatunk három fronton harcol majd, egyelőre légiós nélkül, a magyar bajnokságban és kupában, illetve a nemzetközi porondon, az Európa-kupában is szeretnénk jól és eredményesen szerepelni.

Futással kezdődött az első Szeviép-Szeged-tréning az újszegedi ligetben. Fotó: Frank Yvette
Futással kezdődött az első Szeviép-Szeged-tréning az újszegedi ligetben.
Fotó: Frank Yvette

Az első hét a ráhangolódásé lesz, minden délelőtt az újszeged ligetben találkozik majd a társaság. A tegnapi első foglalkozáson rávezető futások szerepeltek, egy 800 méteres köríven futottak a kosarasok. Egyelőre még nem szakadtak szét a játékosok, azonban Bencze Tamás edzéstervét látva nem vár könnyű felkészülés az Európa-kupában induló együttesre.

Szegedi TE

Augusztus 19-én látott munkához a nyolcszoros magyar bajnok Szegedi TE férfi tekecsapata. Az új edző, Zdenko Pavlics és segítője, a nagy visszatérő, Kaszás Zoltán naponta vezényel tréninget, sőt akad olyan, amikor két foglalkozáson is izzadnak Karsaiék. Az is eldőlt, hogy augusztus 20-án több napon keresztül a szlovákiai Podbrezován játszik edzőmeccseket az SZTE.

Szél Tibor is edzésben van. Fotó: Frank Yvette
Szél Tibor is edzésben van.
Fotó: Frank Yvette

Szeged Beton VE

A bajnoki bronzérmes, az Euroligában induló Szeged Beton VE férfi vízilabdacsapata július 26-án kezdte meg a felkészülést. Kásás Zoltán mesteredző a fokozatosság elvének híve, ezért az első héten naponta csak egyszer gyakoroltak Juhász Zsolték. Az amerikai haditengerészetnél kifejlesztett tornaeszköz, a TRX nyüstölésével kezdődött minden nap, ezt követően levezető úszás szerepelt a programban. A meglehetősen foghíjas keret a tegnap kezdődött második hétre az olasz Camogli csapatából igazolt saját nevelésű Kiss Csabával duzzadt valamelyest, de a válogatottal készült Baksa László, illetve készülő Török Béla, a román gárdával gyakorló Andrei Busila, a nyári szünetben a máltai bajnokságban szereplő Molnár Tamás, az új-zélandi Joseph Kayes, valamint az új szerzemény, az ausztrál Aaron Younger csak később csatlakozik a többiekhez, akik tegnaptól már napi két edzésen vesznek részt. Az Euroliga-selejtezőn szeptember 27-étől vesz részt a Beton, a bajnoki rajt október 29-én esedékes.

Taylor&Nash Universitas SE

A szegedi női pólócsapat tagjainak július 27-én vezényelte az évad első tréningjét az új edző, Godova Gábor. A legutóbbi bajnoki hatodik gárda magasabbra tette a lécet, az első négy között szeretne végezni. Erre minden esélye adott, ugyanis leigazolta a válogatott Drávucz Ritát, Tóth Ildikót, Árkosy Lillát visszacsábította a Szentesből, a rutinos kapus, Varga Zita is újra csatasorba állt, és a bajnoki aranyérmes Dunaújváros két tehetsége, Tóth Petra, valamint Schneider Zsófia is elkötelezte magát a Tisza-partiakhoz.

A néhány éven belül a nemzetközi kupaporondra vágyó Taylor&Nash Universitas SE többek között immár a Napfényfürdő Aquapolis támogatását is élvezheti, amely „baráti áron" biztosít edzéslehetőséget nemcsak a felnőtt, hanem az utánpótlás-korosztály számára is.

A tegnap délelőtti foglalkozásra ellátogatott az együttes két válogatottja, Drávucz Rita és Tóth Ildikó is.

Szegedi válogatott duó: Tóth Ildikó és Drávucz Rita.
Szegedi válogatott duó: Tóth Ildikó és Drávucz Rita.
Fotó: Frank Yvette

– Kaptunk néhány nap szünetet Petrovics Mátyás szövetségi kapitánytól, mindenképpen szerettünk volna találkozni a lányokkal – közölte a Görögországból igazolt Tóth Ildikó.

A válogatott a hétvégén az olaszországi Siracusába utazik felkészülési viadalra, majd a zágrábi Európa-bajnokság előtt még részt vesz az új-zélandi Világkupán is.

– Az egyik csapat visszamondta, mi ugrottunk be a helyére – adott magyarázatott a válogatott csap atkapitánya, Drávucz Rita. – A csapat augusztus 13-án utazik, én viszont csak másnap, szombaton. Pénteken ugyanis más, fontosabb elfoglaltságom adódik: férjhez megyek. A párommal saját költségünkön együtt repülünk a lányok után. Furcsa nászútnak ígérkezik...

A csapat október 9-én kezd az OB I-ben

Felkészülnek a szegedi csapatok az új idényre   KÉPGALÉRIA

HPQ-Szeged

A férfi röplabda Extraliga legutóbbi hetedikje tegnap délelőtt kezdte meg a felkészülést. Az újszegedi ligetben futás és nyújtás szerepelt a programban, amit immár az új edző, az egykori kiváló kaposvári feladó, Mészáros Péter vezényelt.

– Vasárnap költöztem le Szegedre, a város egyáltalán nem ismeretlen számomra, tíz évvel ezelőtt ugyanis egy évadon keresztül a Medikémia-Szeged mezét viseltem – jelentette ki a tréner. – A csapatot viszont még egy darabig csak „ízlelgetem", idő kell, hogy teljesen megismerjem a fiúkat.

Az alapozó időszakot öthetesre tervezte a szakember, amelyben minden hétköznap napi két foglalkozás szerepel.

– Természetesen csak azoknak, akik tudják ezt vállalni, akiknek nincs munkahelyi elfoglaltságuk – folytatta Mészáros. – Szeptemberig a délelőttieken zömében csak az iskolások tudnak részt venni, de az este 7 órásin már teljes a létszám.

A legütőképesebb csapat összegyúrása az edző célja, ezért a vezetőség tárgyalásokat folytat Csíkos Gáborral, Strezeneczki Gyulával, Makhult Zoltánnal és Fülöp Norberttel is.

– Gabi és Gyuszi is örömmel mondott igent a felkérésünkre, előbbi elmondta, egy évet még vállal, de csak akkor, ha a sérült bokája bírja majd – tájékoztatta lapunkat a klub elnökhelyettese, Dávid Tibor. – Az egykori másik két játékosunkkal is jól haladnak az egyeztetések, nem kizárt, hogy ismét szerelést húznak, hogy csapatunk tagjai lesznek.
A sportvezetőtől azt is megtudtuk, hogy a bajnoki rajt szeptember 24-én lesz: a szegediek a bajnoki ezüstérmes Kecskemét otthonában kezdenek.

Miklós Dóra: Eb-bronz!

Az élvonalbeli szegedi klubcsapatok közül augusztus 16-án a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata is megkezdi felkészülését a 2010/2011-es évadra.

A zágrábi vízilabda Eb-re készülő magyar férfi vízilabda-válogatottnál keretszűkítést hajtott végre Kemény kapitány: a szegediek közül csak Török Béla maradt benne, Baksa László nem lesz ott az Európa-bajnokságon.

A Taylor&Nash Universitas SE női pólócsapatának ifjú reménysége, Miklós Dóra az ukrajnai ifi Eb-ről bronzéremmel tért haza.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabó Gábor Eb-ezüstje

Moszkvában, az ifjúsági és U23-as kajakosok, kenusok sík vízi, gyorsasági Európa-bajnokságán három… Tovább olvasom