Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Feni a fogát a Debrecen

Az őszi szegedi Pick–Debrecen férfi kézilabda bajnoki mérkőzés is nagy csatát hozott, de a mai cívisvárosi visszavágó még élesebb küzdelmet ígér. Bendó Csaba biztos Tisza-parti sikert, míg Habuczki Tamás hazai meglepetést ígér.
Bendó szerint a jobb csapat, azaz a Pick nyer. Fotó: Segesvári Csaba
Bár a Pick Szeged szeptember 20-án mindössze öt góllal (26–21) tudott csak nyerni, Mezeiék győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben. A ma 18 órakor kezdődő visszavágónak szegedi szempontból egyetlen figyelmeztető jele van: ugyanaz a két játékvezető – Kisfalvi, Péli – sípol, akik dirigálták a Tatabánya elleni balul végződött MK-meccset.

– Nem hiszem, hogy nekünk foglalkoznunk kellene a játékvezetőkkel – mondta a tegnapi edzés után Bendó Csaba, aki az ősszel háromszor mattolta Kenyeres kapust. – Öthetes kemény felkészülésen vagyunk túl. Javítottunk az erőállapoton, bővítettük a taktikai tárházunkat. Nem lehet kérdéses, hogy melyik csapat a jobb. Szerintem egyetlen talány lehet, hogy mennyivel sikerül nyernünk. Azzal mindannyian tisztában vagyunk, hogy nem lehet lebecsülni a tabella ötödik helyezettjét. Igaz, mi tizenegy ponttal többet szereztünk, de a Debrecen is abba a kategóriába tartozik, amelyik egy gyengébb csapat ellen rosszabbul tud játszani, mint egy jobbal szemben. Azt is tudjuk, hogy Habuczkiék fenik ránk a fogukat, és meglepetésre készülnek. Videón kielemeztük ellenfelünk játékát, már gyakorlás szinten is kipróbáltunk néhány támadási és védekezési variációt, amivel eredményesek lehetünk.

Sterbik: újabb útlevél

Sterbik Árpád, a Veszprém, jelenleg pedig a BL-címvédő Ciudad Real világhírű kapusa tegnap bejelentette, hogy elfogadva a spanyol szövetség ajánlatát spanyol állampolgárságért folyamodik. Az eddigi kettős, szerb és magyar állampolgárságú, s tavaly a világ legjobbjának választott vajdasági kézilabdás egyelőre nem tudja, hogy egyáltalán megtarthatja-e valamennyi állampolgárságát. Kérdés, ha nem, akkor melyikről fog lemondani? Mindenesetre már korábban visszautasította Jovica Elezovics szerb szövetségi kapitány válogatott ajánlatát.

A volt válogatott szélső elmondta még, hogy a térdhajlatsérülése szerencsésen rendbe jött, és semmi sem akadályozza abban, hogy legjobb formáját mutassa.

– Sajnos mi is eléggé foghíjasok vagyunk az edzéseken – tájékoztatta lapunkat Habuczki Tamás, a Debrecen kőkemény védője, aki szerint már több a kiállításainak a száma, mint a megszerezett góljaié. – Azért senki ne örüljön Szegeden, mert egy ilyen mérkőzésre még a halottak is feltámadnak. Nyerni akarunk! Mondtam is a srácoknak, menni kell az utolsó leheletig, s azért kell küzdeni, hogy térdre kényszerítsük a Picket. Kőkeményen fogunk védekezni, mert láthattuk a világbajnokságon is, hogy ez mennyire fontos a siker eléréséhez. Egyébként megérkezett hozzánk a hír, hogy Mezeiék mennyire készülnek ellenünk. Ez pedig számunkra nagy megtiszteltetés, hiszen azt jelenti, hogy komolyan vesznek bennünket, tehát nem egy vagyunk a sok középcsapat közül. A legnagyobb vágyam, hogy emelt fővel menjek legközelebb Szegedre, és fogadjam a gratulációkat a jó játékunkért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érdekes tekerangadó

Ma 17 órakor az újszegedi teke- és bowlingcentrumban teke bajnoki rangadóra kerül sor: a szuperliga… Tovább olvasom