Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Ferenczi fogékony a fejlődésre

A Pick Szegedben Bartók Csaba és Ilyés Ferenc után Ferenczi Botond folytatja a székelyudvarhelyi sort. A huszadik évében járó jobb átlövő szerint még nagyon sokat kell fejlődnie és tanulnia. Szerencsére ebben mindenkitől segítséget kap a kézilabdacsapatban.
Székelyudvarhelyt nyugodtan ki lehet nevezni a Pick Szeged bázisának. Bartók Csaba kezdte azt a sort, amely minden bizonnyal a tavaly júliusban ide került Ferenczi Botonddal nem zárul le.

– Udvarhelyen nagyon sokan ismerik és figyelemmel kísérik a Pick Szeged kézilabdacsapatát. Én sem tavaly jártam először Szegeden, hanem a Székelyudvarhelyi Sportiskola csapatával rendszeresen részt vettünk a Gábor Dénes kupán. Csak reméltem, hogy sikerül nekem is olyan szintre eljutni, hogy a nagy Pickben játszhatok majd.

Ez pedig nem is tűnt olyan elérhetetlen álomnak, hiszen évekkel ezelőtt Kővári Árpád, az akkori klubelnök már beszélgetett az akkor sovány, magas, de ugyanakkor nagyon jó gömbérzékkel és akarással megáldott fiatalemberrel. Biztatta, hogy eddzen, és tanuljon, hogy minél hamarabb Szegedre kerülhessen. Állítólag már korábban is szerették volna a Tisza Volán SC ifjúsági csapatába látni a balkezes kézilabdást, de a szülői tanács úgy döntött, erre csak az érettségi letétele után kerüljön sor. Ez tavaly júliusban meg is történt, hiszen Botond bekapcsolódott a Pick edzéseibe, s felvételt nyert a szegedi Tudomány Egyetem gazdaságtudományi szakára.

Összetartanak

Ki más segítsen egy külföldre csöppent emberen, mint a földije. S ennek szép példáját adta Ilyés Ferenc, amikor felkarolta a friss érettségi bizonyítvánnyal Székelyudvarhelyről Szegedre került Ferenczi Botondot.
– Nagyon örülök annak, hogy Botond nem a romániai ajánlatait fogadta el, hiszen a Pickben minden lehetőség adott tehetségének a kibontakoztatására. A csapatba rövid idő alatt beilleszkedett, a zrikálás is a szeretetből fakad. Szemmel láthatóan nagyon sokat fejlődött, s szorgalma révén a jövője is biztosítva van. Egyébként lelkileg nekem is jó, hogy itt van egy igazi földim, akivel megoszthatom a legbensőségesebb problémáimat is – mondta Ilyés Ferenc.

– Szerencsém volt, hogy a földim, Ilyés Ferenc itt volt, hiszen nem kellett tévelyegnem, s számomra idegenektől segítséget kérnem. A mai napig élvezem Feri támogatását. Így aztán az első pillanattól kezdve nagyon megszerettem Szegedet, a csapatot. Úgy érzem, mindenki elfogadott, s nem néznek le azért, mert még nem tudok annyit, mint a régi játékosok. Látják, s én is érzem, hogy még nekem sokat kell tanulnom, gyarapodnom kell játéktudásban, tapasztalatban, s nem utolsósorban izomtömegben. Tíz kiló izom hiányzik rólam.

Ferenczi Botondról nem csupán a klub vezetőinek, társainak, hanem a Pick-drukkereknek is jó a véleményük. Mindenki láthatja a többet és jobbat akarást, a küzdőképességet, a lelkesedést. A tanácsokat is szívesen fogadja.
– Nem sértődök meg, ha valaki kijavít vagy letol, mert rossz megoldást választottam. Természetesnek veszem ezeket, mert csak így tanul az ember. Éppen ezért szívesen játszom a Tisza Volán SC ifjúsági csapatában, s nagyon bízom abban, hogy megnyerjük az NB I-es bajnokságot. De ugyanígy jó szívvel megyek az NB I/B-s Orosházához is. De a legnagyobb élményt számomra az adta, amikor először ülhettem egy Bajnokok Ligája-mérkőzésen a kispadon. Szívesen emlékszem az első csapat győri bajnokijára, s a Tatabánya elleni kudarccal végződött MK-mérkőzésre, mert nekem akkor eléggé jól ment a játék. Más lapra tartozik, hogy a csapat kiesett a kupából.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hódi Károly ismét világbajnokságra készül

Hódi Károly világbajnoki ezüstérmes kettesfogat-hajtónak az elmúlt év nem úgy sikerült, mint ahogyan… Tovább olvasom