Sport

2014.10.08. 16:55

Férfi kézi: Dusebajev követi Mocsait a válogatott élén

A spanyol-orosz szövetségi kapitány megbízatása 2017 januárjáig szól. Ő az első külföldi szakvezető, aki betölti ezt a posztot.

A spanyol-orosz [namelink name="Talant Dushebaev"] lett a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Megbízatása 2017 januárjáig szól. Ő az első külföldi szakvezető, aki betölti ezt a posztot.

Vetési Iván, a magyar szövetség elnöke az új kapitányt bemutató sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a megegyezés értelmében a szerződés "eredménykötelmeket" tartalmaz.

A 46 éves, kirgiz származású, a FÁK-színeiben olimpiai bajnok, spanyol állampolgárként kétszeres olimpiai bronzérmes, játékosként és edzőként is Bajnokok Ligája-győztes Dushebaev a kapitányi poszt mellett a továbbiakban is a lengyel Kielce vezetőedzője marad.

A korábbi kapitány, [namelink name="Mocsai Lajos"] augusztus 31-én távozott posztjáról.

A férfi válogatott lemaradt a jövő januári, világbajnokságról, így a riói olimpiára való kijutásra csak akkor marad esélye, ha sikeresen veszi a 2016-os Európa-bajnokság selejtezőjét. A kvalifikációs sorozat október 29-én indul, a magyarok Miskolcon fogadják a portugálokat, majd november 2-án az ukránok vendégei lesznek. A csoport tagja még Oroszország. A kvartettekből az első két helyezett és a hét selejtezőcsoport legjobb csoportharmadikja jut ki az Eb-re.

Címkék#kézilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!