Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Ferroép-Szeged: kettős győzelem

A Ferroép-Szeged férfi tekecsapata Eszéken is nyert (6:2) a Konikom csapata ellen, így kettős győzelemmel jutott be a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe.
A Ferroép játékosai és edzője már pénteken megérkeztek Eszékre, Karsai Ferenc klubelnök a BL-negyeddöntő visszavágójának a napján, szombaton eredt a csapat után. Finoman fogalmazva is derűlátóan várhatta a meccset a szegedi együttes, hiszen az odavágón 7:1-re (szettarány 13,5:10,5, 39 fa különbség) nyert. Azért aggodalomra is volt ok: Kiss Norbertnek csütörtökön 39,3 fokos volt a láza (a mentőt is kihívták), nagy kérdés volt: vállalhatja-e a játékot?

Egy óra izgalom

A Dráva-parti város impozáns üvegpalotája, a Hotel Osijek (csak így zárójelben: a környékbeli házak falain még ott virítanak a háború, a géppuska sorozatok nyomai) előtt randevúzott a klub első embere a kerettel, és kiderült: Norbi láza pénteken este sem adta 38 foknál alább. De ez nem lehetett akadálya vékonydongájú tekés szereplésének, ráadásul a világcsúcstartó (még a 200 gurításos korszakból, 1096 fa) Bogdanoviccsal kellett meccselnie. A szetteket tekintve simán verte 3:1-re, fában pedig huszonegyet vert rá, 587–566.

– A mérkőzés alatt nem volt gondom, holtponton sem kellett átküzdenem magam – mondta Kiss, akit láthatóan rázott a hideg, szájáig húzta a melegítőjét –, de amint utána leültem, éreztem, lázas és gyenge vagyok.
Fekete László nagyot küzdött Prodanoviccsal, s a negyedik szettben végül csak annyival maradt alul amennyivel lehetett (129–139) és bár 2:2 lett a párharc vége a jobb arány (558–555!) az ő pontszerzését eredményezte. Kovács Gábor ugyan kikapott Musanicstól, de a két részsiker már továbbjutást jelentette, hiszen a Konikom Osijek már csak 6:2-re nyerhetett volna. Mindössze egyórát kellett izgulni, nyugtatóra nem volt szükség – azt, a történeti hűség kedvéért azért említsük meg, 90–100 gurításig szoros, kiélezett volt a parti.

Nehéz pálya

A pálya nehéznek, „makrancosnak" bizonyult, nem lehetett nagy fát elérni rajta: – Mi tettük egy kicsit izgalmassá magunknak a mérkőzést, meg a pálya. Örülök, hogy pontot szereztem, igyekeztem kihozni a maximumot – és ez szerintem sikerült – is a párharcomból. Gyakorlásnak is megtette, hisz Vajdahunyadon, a Bajnokok Ligája fináléjában is hasonló pályán kell majd játszanunk.

Az első három pár után 1:2-re állt az összecsapás, vagyis túlságosan optimista volt a horvát sajtó, amely úgy taglalta az esélyeket, hogy, ha az első három pár után 3:0-lal fordulnak, lehet sanszuk nemcsak a győzelemre, a továbbjutásra is. Ez igaz is lett volna, ha minden a vágyaik szerint alakul. De nem így történt. Még a győzelmet is – a négy közé jutással együtt – a ferroépesek ünnepelhették egy pohár pezsgővel koccintva. Kakuk Levente ugyanis 3:1- re (fa: 577–568) verte Dragojevicset, Karsai László 4:0-ra (fa: 589–519) Majerust, míg Zapletán Zsombor végig kiélezett csatát vívott a szlovén világklasszissal, Stoklasszal (2:2, fával nyert 593–587-re a horvátok légiósa). És két csapatpont a jobb faarányért (3368–3451) is a Szegedé lett, 6:2.

Cél a BL-trófea!

– Az első körben még szoros volt a mérkőzés, de összességében magabiztos győzelmet arattunk – mondta Karsai Ferenc. – Sokkal jobbak voltunk, és a házigazdák a végén fel is adták.
– Nagyszerű formát mutatott a csapat, minden játékosommal maximálisan elégedett vagyok – értékelt Kaszás Zoltán vezetőedző – Most már valóban nem lehet más a célunk, mint, hogy Vajdahunyadon diadalmaskodjunk, elhódítsuk a Bajnokok Ligája-serleget.
A szegediek nem sokat pihenhettek: tegnap bajnoki várt rájuk, otthon, az Ózd ellen és az esélyeknek megfelelően sima győzelmet (8:0) arattak.
Imre Péter

Jegyzőkönyvek

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó: Konikom Eszék–Ferroép-Szeged 2:6 (3368–3451), pontszerzők: Uros Stoklas 593, Mario Musanics 567 fával, ill. Karsai László 589, Kiss Norbert 587, Kakuk Levente 577, Fekete László 558 fával. Továbbjutott: a Ferroép-Szeged kettős győzelemmel.
Szuperliga, férfiak: Ferroép-Szeged–Ózd 8:0 (3614–3184), pontszerzők: Kakuk Levente 620, Fekete László 608, Karsai László 605, Kovács Gábor 599, Földesi Zsolt 593, Bódi Tibor 589. Ifjúságiak: Ferroép-Szeged–Ózd 4:0 (1140–997), pontszerzők: Zapletán Zsombor 613, Tátrai Sándor 527. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megint csúszik az NB II-es rajt

A Magyar Labdarúgó Liga úgy döntött, hogy az NB II második tavaszi fordulóját is elhalasztja.… Tovább olvasom