Délmagyar logó

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Feszített ütemben készül a Pick Szeged az új bajnokságra

A Pick Szeged bajnok kézilabdacsapata tegnap délelőtt tizenhetes kerettel megkezdte az új idényre való felkészülést. Mind Lele Ambrus ügyvezető elnök, mind pedig Vladan Matics vezetőedző elvárásként az első hely megtartását jelölte meg, ez pedig meg is határozza a feladatot: minél gyorsabban be kell építeni a hat új játékost.
A vezetés félórás intervallumot adott, hogy tegnap délelőtt tíz órára minden Pick-játékos megjelenjen az újszegedi sportcsarnokban. Elsőnek a legközelebb lakó Bendó Csaba érkezett, aki szemmel láthatóan nem a hűvös szobában töltötte a közel két hónapos vakációt.

– Mindenki tudja rólam, nagy pecás vagyok. Ezért a szünetben mindig a vízpartot kerestem. Voltam a Tisza-tónál, a Balatonon, és Ausztriában. Talán a vízpart okozta azt, hogy úgy lebarnultam, mintha a tengeren lettem volna – mondta a jobbszélső, akinek ezután már nem Bertával, hanem Ghioneával kell megosztoznia a poszton. Nem is kellett sokáig várni a társra, hiszen a három román kézilabdás egyszerre érkezett a csarnokba. Miután gratuláltunk a román bajnokság gólkirályának, arra voltunk kíváncsiak, milyen benyomást keltett benne Szeged.

– Jó napot! – köszönt magyarul a szélső, majd a kérdésre válaszolt: – Nagyon tetszik a város. Szimpatikus a csapat. Ígérem, azon leszek, hogy minél hamarabb beilleszkedjek, hasznosan, de főleg eredményesen játsszak. Köszönöm – búcsúzott el magyarul.

Adrian Petrea első szegedi benyomásai is pozitívak, de benne még mindig élnek a nyári horgászat élményei. Az új csapatáról egyelőre semmit nem tudott mondani, bár elárulta, hogy a tévében látott néhány Pick-mérkőzést.
– Lesz időm megismerni a játékostársakat, igyekszem is ezt az állapotot lerövidíteni – mondta az új balátlövő, aki családjával érkezett új állomáshelyére. Vladan Matics edző egyébként minden új játékosnak feladatául adta, hogy tanuljon meg magyarul. Petreáéknál ez a leggyorsabban a kislányának megy majd, aki már az ősszel magyar óvodába jár.

Puljezevics a legjobb

A Live Sport médiacég által tartott, szakújságíróknak kiírt szavazás alapján Puljezevics, a bajnok Pick Szeged kapusa lett az év legjobb játékosa, a szezon felfedezettje a dunaújvárosi Törő, míg a legszimpatikusabb csapat díját a bronzérmes Dunaferr érdemelte ki.
A szavazás élcsoportja, a legjobb játékos: 1. Puljezevics Nenad (Pick Szeged) 45 voks, 2. Császár Gábor (Dunaferr) 24, 3. Kiril Lazarov (MKB Veszprém) 15. A szezon felfedezettje: 1. Törő Szabolcs (Dunaferr) 24, 2. Putics Barna (MKB Veszprém) 21, 3. Ferenczi Botond (Pick Szeged) 19. A legszimpatikusabb csapat: 1. Dunaferr 48, 2. Pick Szeged 26, 3. MKB Veszprém 25.

Lele Ambrus ügyvezető elnök, az öltözőben ismertette a klub vezetésének elvárását, ami természetesen megegyezik a szponzorok és a szurkolók óhajával is. A sportvezető először bemutatta a szakmai stábot: Vladan Matics vezetőedzőt, Vladimír Bankovics és Lukács János erőnléti trénert, Porobic Haris kapusedzőt, valamint a csapatorvost, Szabó Istvánt és a gyúró Pióker Sándort.

– Szeretnénk, ha a csapat megtartaná a két hónappal ezelőtt megszerzett bajnoki elsőséget. A hazai kupában természetesen az elmúlt idényhez képest sokkal jobban kell szerepelni, de el kell követni mindent azért is, hogy a Bajnokok Ligájában még tovább jussunk. Jó hozzáállás, óriási munka, fegyelem és összetartás nélkül mindezeket nem lehet megvalósítani – mondta Lele Ambrus, akinek gyermeke, Ákos fehér bőrével kitűnt a többiek közül.

– Edzőtáborból edzőtáborba járt Ákos, továbbá az utánpótlás-válogatott tagjaként kontinensviadalon volt. Nem volt ideje vakációzni – magyarázta az ügyvezető elnök édesapa.

Mielőtt még munkához látott volna a tizenhét játékos, Vladan Maticsnak is volt néhány szava hozzájuk:
– A válogatottakra tekintettel döntöttünk úgy, hogy a többi csapathoz képest egy héttel később kezdjük a felkészülést, a kiesett napokat azonban pótolnunk kell. Senkit nem akarok ijesztgetni, de nagyon nehéz időszak következik. Nem kisebb feladatot ad a csapat összegyúrása sem, de bízom abban, hogy egy felkészült csapat kezdi meg a pontvadászatot, majd azt követően a BL-t.

Az öltözőből a küzdőtérre haladtában Puljezevics kapusnak szokás szerint volt néhány kedves mondata: „Jól éreztem magam Szerbiában a nyáron. Egyébként minden rendben van. Most áruld el: csak rólam lesz kép, vagy a csapatról?"

Vadkerti Attilával már „Ványa" gyakorlatai közben váltottunk néhány szót:
– A szünetben Zeteváralján voltunk Ilyés Feri nyaralójában, majd néhány napra meglátogattuk veszprémi lakásában is. Egyébként az idő nagy részét a közelmúltban szerkezetkészen vásárolt lakás lakhatóvá tételével töltöttük, hiszen jön az utód.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jótékony meccsen: médiagyőzelem

Szombaton a rekkenő hőség ellenére pályára lépett a Csongrád megyei média válogatott és a… Tovább olvasom