Sport

2014.01.16. 12:51

Finnország ellen mutatkozik be Pintér, Győrben!

A hazai szövetség honlapja szerint a barátságos találkozót március 5-én a győri ETO Parkban rendezik.

Márciusban, Finnország nemzeti együttese ellen játssza idei első mérkőzését a magyar labdarúgó-válogatott, melynek új szövetségi kapitánya, [namelink name="Pintér Attila"] ezen a találkozón mutatkozik be a kispadon.

A hazai szövetség honlapja szerint a barátságos találkozót március 5-én a győri ETO Parkban rendezik.

A finnek a magyarokhoz hasonlóan csoportharmadikként zárták a világbajnoki selejtezőket, így lemaradtak a brazíliai szereplésről. Az északi ország csapata jelenleg 66. a világranglistán, míg a magyarok a 46. helyen állnak.

Pintér Attila

Pintér Attila
A két válogatott 13 alkalommal játszott eddig egymás ellen, s a mérleg nyomasztó magyar fölényt mutat: kilenc győzelem és három döntetlen mellett mindössze egyetlen vereséget szenvedett el a nemzeti csapat. Legutóbb a 2012-es Európa-bajnokság selejtezősorozatában csaptak össze a felek, s 2011 októberében 0-0-ás döntetlennel zárult a budapesti találkozó.

A magyar csapat október 15-e óta nem lépett pályára, akkor a lemondott [namelink name="Egervári Sándor"] helyére beugró [namelink name="Csábi József"] irányításával 2-0-ra győzött Andorra ellen a vb-selejtezők zárásaként.

Pintér Attilát december közepén nevezték ki szakvezetőnek, s éppen ott debütálhat a válogatott kispadján, ahol klubedzőként legutóbbi nagy sikerét elérte, mivel tavaly az ETO-val nyert bajnokságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!