Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Firenzében edzettek a szentesiek

Szentes - Az elmúlt hetet olaszországi edzőtáborban töltötte a Hungerit MetalCom-Szentes női pólócsapata. A gárda mesteredzője, dr. Tóth Gyula – a betegségeket leszámítva – szakmai szemmel rendkívül hasznosnak ítélte az öt napot.
Kapva kapott a nem mindennapi ajánlaton a női póló OB I-ben harmadik helyen álló Hungerit MetalCom-Szentes csapata. A Kurca-partiakat – akiknél az utazók között volt az Universitas Szeged 18 éves tehetsége, a fél évre kölcsönkapott Árkossy Lilla is – ugyanis a világhírű firenzei együttes, a Fiorentina Waterpolo Giotti látta vendégül. Az olaszok erejéről sok mindent elárul, hogy a csapatban hemzsegnek a válogatottak, köztük két magyar is, Drávucz Rita és Stieber Mercedes.

– Ideális, másképp fogalmazva maximálisan profi körülmények között gyakorolhattunk, délelőtt és délután is két-két órát edzhettünk, kétkapuzhattunk – nyilatkozta dr. Tóth Gyula, a szentesi együttes trénere. – Vendéglátónkkal, az ottani pontvadászat éllovasával, a Fiorentinával négyszer játszottunk, ezeknek az edzőmeccseknek az volt a tapasztalata: ameddig a kezdősorunk volt a vízben, még teljesen egyenrangú ellenfelei voltunk a firenzeieknek, akkor domborodott ki a tudásbeli különbség, amikor cserélgettünk. Ennyit jelent, hogy komplettebb, erősebb a keretük. Ellenben a második számú ottani, szintén első osztályú gárdát, a Florentiát legyőztük. De volt még egy összecsapásunk, hazafelé jövet megálltunk Padovában, ahol a túránk egyetlen hivatalos találkozóján ugrottunk vízbe. A bajnokság harmadikjától úgy kaptunk ki 11–10-re, hogy a kiállítási arány 13:2 volt a hazaiak javára... Összefoglalva a kint eltöltött időszakot: egyrészt remekül éreztük magunkat, másrészt jól dolgoztak a lányok, elégedett voltam velük. Remélem, a kinti biztató teljesítményt az OB I-ben is viszontlátom; először most szombaton, amikor Egerben vár ránk rázós négyszer nyolc perc.

Példátlan betegséghullám

Az új szövetségi kapitány, Petrovics Mátyás által tegnap tartott első válogatottedzésen egyedüli szentesiként részt vevő Pengő Nikolett betegség miatt maradt le az olasz túráról, olasz földön pedig további hat játékos – Brezovai Dorottya, Tiszai Rebeka, Kertes Anna, Hegedűs Renáta, Ipacs Barbara és Szabó Xénia – hagyott ki több edzést és kétkapuzást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Második vonal

Tovább olvasom