Délmagyar logó

2019. 03. 21. csütörtök - Benedek 0°C | 13°C Még több cikk.

Fodorék jövőre újra harapnak

A Domino-BHSE férfi vízilabdacsapatának hat évi hazai egyeduralkodását az idei bajnoki döntőben megszakította a Vasas. Tavasszal valami nem „stimmelhetett" a Kőér utcaiaknál, ezt az is mutatta, hogy nem kerültek be az Euroliga négyes fináléjába.
A Domino-BHSE férfi vízilabdacsapatának hat évi hazai egyeduralkodását az idei bajnoki döntőben megszakította a Vasas. Tavasszal valami nem „stimmelhetett" a Kőér utcaiaknál, ezt az is mutatta, hogy nem kerültek be az Euroliga négyes fináléjába. A gárda szegedi születésű klasszisával, Fodor Rajmunddal beszélgettünk az elmúlt hónapok megpróbáltatásairól.

Ahogy az elmúlt években, most is az első helyen zárta az alapszakaszt a T-Mobile által támogatott címvédő Domino-BHSE. Az Eger elleni elődöntő sem okozott számára leküzdhetetlen akadályt, viszont a Vasassal szembeni fináléba ezúttal beletört a bicskája. Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban az angyalföldi alakulat 3:1-re nyert. Fodor Rajmundtól, a vesztes gárda szegedi születésű olimpiai, világ- és Európa-bajnok pólósától afelől érdeklődtünk, túltette-e már magát a vereségen?

Gondok voltak hátul

– Könnyebben ment a dolog, hiszen erre folyamatában fel lehetett készülni – válaszolta a 31 éves kiválóság. – Valahogy benne volt a levegőben, hogy ezúttal nem mi nyerünk. Az alapszakaszban is már mutatkoztak árulkodó jelek, mert ugyan a legtöbb gólt magasan mi szereztük, viszont az elődöntőbe került négy gárdából mi kaptuk a legtöbbet. Valami nem állt össze hátul. Minden csapatnak van egy kifutási ideje, egy zenitje, utána viszont belekerül a levesbe... Az idei vb után nem sikerült tudásunkhoz méltóan játszani, de a sport attól szép, hogy mindig lehet javítani.

Marad a Honvédban

Több társához hasonlóan Fodor Rajmundnak is lejárt a Honvédnál a szerződése. Elmondta, külföldről érdeklődtek felőle (mind az országot, mind a csapatot mély titok övezi), de akkor még korai volt a megkeresés. Utána viszont már a Dominónak kellett választ adni, ő pedig döntött: marad, 1+1 éves szerződést szignózott.

A „jól értesültek" azt is tudni vélték, azért nem nyert a Domino, mert megbomlott a csapategység, emiatt váltottak most néhányan klubot. Rajmund ezt kategorikusan cáfolta.
– Ez nem igaz, nem volt személyek közötti konfliktus! Benedek Tibi azért igazolt át a Pro Reccóba, mert egész egyszerűen visszautasíthatatlan ajánlatot kapott. Biros Petiről meg azt kell tudni, hogy miskolci, és még a pályafutása elején játszott az Egerben, ahová most visszatért. Ennyi a történet, és nem több. Nem kell mindjárt fantazmagóriát gyártani.

Edzés nélkül nem megy

Fodor elismerte, megérdemelte a Vasas a bajnoki aranyat, mert egyrészt nagyon egységes csapatjátékkal rukkolt elő, másrészt jó néhány kiugró teljesítményt is fel tudott mutatni. De...
– A finálé első, a Kőér utcai uszodánkban rendezett meccse volt a sorsdöntő. A Vasas nyert 7–6-ra, de az azért mégis csak furcsa volt, hogy míg mi három válogatott centerrel, Molnár Papesszal, Báránnyal és Háraival felállva összesen csak kilenc kiállítást kaptunk, addig a Vasas hetet, pedig a sérült Steinmetz Ádámot egyedül Tóth Márton helyettesítette... De nem akarom csak erre fogni, ezüstérmünkbe a fáradtság is erősen belejátszott. Évek óta nincs pihenőnk, az OB I és az Euroliga után mindig a válogatott felé vettük az irányt. Áprilisban is, amikor hazaérkeztünk Melbourne-ből, azonnal folytattuk a bajnokságot. Megviselt a háromnaponkénti mérkőzésdömping. Március óta szinte nem is edzettünk, pedig néha tölteni kell az autóba benzint, mert anélkül az nem gurul.

Ki lesz a jobb szakács?

Azt is beszélik, arról is hallani, a Honvéd játékosainak a lehető legjobbkor jött az Euroligában és a bajnokságban kapott pofon, mert így legalább a következő évadban rettenetesen harapnak majd.
– Társaim nevében is ígérhetem: jövőre nagyon (siker)éhesek leszünk! Ráadásul már egy teherrel kevesebb nyomja majd a vállam: akkorra ugyanis a zsebemben lesz a diplomám, a Nemzetközi Üzleti Főiskola magyar-gazdálkodási szakán végzek. Szóval megint ezerrel a sikerek felé! Az elmúlt években a Domino mindig esélyesként és címvédőként kezdte a bajnokságot, a következőt viszont csak esélyesként. Hiszem, sőt: tudom, képesek vagyunk visszahódítani az aranyat. Persze ez nem lesz könnyű, nagyon megerősödtek a riválisok, még a most zárultnál is erősebb, színvonalasabb lesz a pontvadászat. Majd kiderül: melyik tálban sül ki a finomabb étel?...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négy szegedi a felnőtt búvárúszó Európa-bajnokságon

Parádésan szerepeltek a szegedi búvárúszók az egri országos bajnokságon. Kanyó Dénes négy, míg Joszt… Tovább olvasom