Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Fogást találtak a Picken

Miután a velenjei Jarnovicen nemzetközi férfi kézilabda emléktornán az ötödik helyért megrendezett mérkőzésen is vereséget szenvedett (34–33) a Pick Szeged, így a hat csapat rangsorában az utolsó helyen végzett. Vladan Matics edző már az elutazás előtt is azt mondta, hogy szeretné megtalálni a csapat legjobb összeállítását.
Ismerve a Pick Szeged szlovéniai szereplését, nyugodtan kijelenthetjük, hogy Vladan Matics csapatának csak részsikerei voltak. Ebbe a kategóriába tartozik a kimondottan nagy nevekből összeálló Zagreb elleni első félidő, amikor a hat új játékossal rendelkező magyar bajnok játékában több tudatosság és csapatszellem uralkodott. Bár több Tisza-parti kézilabdás is a délelőtti mérkőzéskezdésre hivatkozott a torna második napján, a szlovén bajnokságban harmadik helyezett Koper elleni összeszedetlen játék kapcsán. Ezt azonban azonnal meg lehet cáfolni, hiszen az ellenfélnek is ugyanakkor kellett pályán lenni. Vladan Matics mindenesetre meggyőződhetett arról, hogy az az elképzelése, miszerint majd tehermentesítik a kezdőcsapatba pályázókat a kispadosok, nem jött be. Olyan gyenge játékot produkált a második vonal, hogy a szegedi tréner a mérkőzés után percekig szólni sem tudott.

– Türelem, türelem és türelem, no meg nagyon sok munka kell – jelentette ki a szakember a második csoportvereség után.

Az egy évvel ezelőtt még játékosként szereplő edző azonban most is bizonyította, hogy reálisan látja csapata helyzetét. Miután az egyre nagyobb feladat előtt álló Adrian Petrea a szlovénok elleni mérkőzésen bokasérülést szenvedett, ezért próbálkozott Sutka Norbertre nagyobb terhet rakni, és Bajusz Sándort balkettőben is foglalkoztatni. Az előbbinél kiderült, hogy nagyon sok munka kell még a teljes helytállásához, míg az utóbbinak kiújult a deréksérülése, így csak kényszerből tudott az ötödik helyet eldöntő mérkőzésen pályára lépni. Ugyanez volt a gondja Bendó Csabának is, de az ő esetében jobb helyzetben volt a tréner, hiszen őt az Érsekújváron nagyon jól bemutatkozó szélsőtárs, Valentin Ghionea – aki 2011-ig máris meghosszabbította a szerződését a Picknél – végig helyettesíteni tudta. Bár ezen a tornán mintha a szegedi támadók elfeledkeztek volna arról, hogy szélsők is vannak a csapatban. Vladan Matics pedig kétségbeesett kísérletezésbe kezdett, hogy megtalálja a három sebezhető posztra a második embereket. A Silkeborg elleni helyosztó szünetében úgy tűnt, rálelt Daniel Andjelkovics helyettesítőjére Luka Zvizej személyében.

– Változatlanul az a véleményem, hogy csakis az ilyen nehézségű tornákból lehet tanulni – fogalmazott Matics. – Velenje is
óriási tanulságokkal szolgált: azt hittük, hogy a második sor is hasonló játékerőt képvisel, ám kiderült, hogy tévedtünk. Rengeteg odaadó munkára, jó hozzáállásra és csapatként való működésre van szükségünk. Szerencsére van még időnk, hogy a hibáinkat kijavítsuk. Többet vártam a védekezéstől. A támadás még nem állt össze, ez nem is olyan nagy baj. Remélem, „Deni" a héten bekapcsolódik a munkába. Egyetlen rossz van ebben a tornában, hogy összeszedtünk három vereséget. Persze inkább most, mint a bajnokságban érjenek bennünket kudarcok – zárta az értékelést a Pick Szeged vezetőedzője.

Silkeborg–Pick Szeged 34–33 (18–15)
Velenje, nemzetközi férfi kézilabdatorna, helyosztó az 5. helyért. 100 néző. Pick Szeged: Puljezevics – Ghionea 4, Krivokapics 3, Lele, Djurkovics 5, Osmajics 4, ZVIZEJ 6. Csere: Marjanac (kapus), Stamate 2, Herbert, Sutka 3, Bajusz 5, Vadkerti 1. Edző: Vladan Matics.
A torna végeredménye: 1. Gorenje Velenje, 2. RK Zagreb, 3. Koper, 4. Ivry, 5. Silkeborg, 6. Pick Szeged.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magabiztos hamburgi sztárok

Miközben a magyar sajtó nem fukarkodik a dicsérő jelzőkkel a Budapest Honvéd játékosainak Hamburg… Tovább olvasom