Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 4°C Még több cikk.

Fogathajtás: Hódi Károly győzött Warkában

A jövő évi kettesfogat-hajtó világbajnokság helyszínén a lengyelországi Warkaban a szegedi Hódi Károly bizonyult a legjobbnak. A mórahalmi Selyben Zsolt negyedik lett.
Kilenc nemzet – amerikai, angol, svájci, cseh, szlovák, német, svéd, lengyel, és magyar – fogathajtói versenyeztek a kettesek jövő évi világbajnokságának helyszínén, a lengyelországi Warkában. A népes mezőnyben ott voltak a magyarok is, köztük a szegedi Hódi Károly és a mórahalmi Selyben Zsolt. Az eseményről a verseny győztese, a Fesztivál SE fogathajtója számolt be, aki elmondta, hogy teljesen új összetételű fogattal vett részt a versenyen.

– Sajnos a kezdés rosszul sikerült számomra, hiszen a díjhajtás 25 programja közül az egyikben nagyot hibáztam, így a hetedik lettem. Selyben Zsolt ekkor a harmadik helyen állt. Vigasztaltak is a segédhajtók, hogy ne csüggedjenek, még lehetek a végén első is. Nehogy úgy járjak, mint a svájciak Rómában, akikre annyira nem számítottak, hogy a rendezőknek nem volt meg a himnuszuk. Hát elárulom, hogy nálam ugyanez történt, pedig hát tavaly ezüstérmes voltam a világbajnokságon.

A maratonhajtásban, kis pontkülönbséggel, de a hatodik lettem, azonban összetettben így is a második helyre rukkoltam előre. Zsolt a negyedik akadálynál fennakadt, s csak a segédhajtójának a leleményessége mentette meg, hogy egyáltalán versenyben maradt. Így a negyedik helyen várta az utolsó számot, az akadályhajtást. Abban aztán teljes magyar siker született, hiszen a nyolc hibátlant teljesítő között öt volt a magyar, köztük Hódi Károly is. Ez pedig azt jelentette, hogy az addig élen álló svájci hibázása miatt az első lett a szegedi hajtó. Selyben Zsolt végül a negyedik helyen zárt – mondta már teljesen felszabadulva a Tisza-parti lovas.

A vb-ezüstérmes versenyző dicsérte a segédhajtó, Szabó László és a lovász Csibi Ferenc munkáját, valamint a három ló, Favory Laska, Favory Facér és Favory Felleg teljesítményét. Természetesen nagy részük volt a sikerben a támogatóknak, mint Böröcz Pálnak, Zacsok Jánosnak, Martok Sándornak és Pentinger Györgynek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félretette a barátságot

Emlékezetes mérkőzésen győzte le a Makó FC a Békéscsabát a labdarúgó NB II keleti csoportjának… Tovább olvasom