Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Fókuszban a megyeegy III.: mindenki erősítene a télen

A megyei labdarúgó-bajnokság őszi idényének zárultával az elmúlt fél szezonról kérdezzük a csapatokat. A harmadik részben a megyeegy 12–16. helyezettje került fókuszba. Három állandó kérdésünk: 1. Ezt várta az ősztől? 2. Ki(k)nek a teljesítményével elégedett? 3. Mikor kezdik a felkészülést?
Az alsóházban senki sem lehet biztonságban, ám leginkább az Üllést és a Röszkét veszélyezteti a kiesés.

12. Csanádpalota 14 ponttal. Molnár László elnök-helyettes, 1.: – Többet. Picivel előrébb, a 8-10. helyen szerettünk volna végezni, és játékban is több van a csapatban – idegenben kellett volna jobbnak lennünk. 2.: – Varga Csaba, Szelleki Ferenc és Molnár Zsolt is jó átlagot produkált, velük maradéktalanul elégedettek lehetünk. 3.: – A tavaszi szezonra január 15-e körül kezdjük a felkészülést, és valószínűleg az eddigi megbízott edző, Koczkás Zoltán irányítja a szakmai munkát.

13. Kiszombor 13 ponttal. Lehota István edző, 1.: – Már az év elején is azt nyilatkoztam, mivel öt meghatározó játékos távozott a nyáron, a 8–13. helyért leszünk harcban. Jól kezdtünk, de elfogytunk, többször csak tizenegyen jöttünk össze egy bajnoki előtt. 2.: – Hatvani József a szezon első felében nyújtott magabiztos produkciót, a többiek közül nem akadt kiegyensúlyozott teljesítmény. 3.: – Január közepén kezdünk, és mivel se műfű, se villanyvilágítás nem áll a rendelkezésünkre, teremben gyakorolunk majd. Négy-öt ember igazolását tervezzük.

14. Tápé 12 ponttal. Kozma Zoltán edző, 1.: – Természetesen nem. Nem vártam túl sokat a szezon előtt, de azért abban reménykedtem, hogy a középmezőnybe odaérhetünk. Három olyan meccsre emlékszem, ahol vereséget érdemeltünk, a másik hat kudarcunk másképp is alakulhatott volna. 2.: – Nem szeretnék nevesíteni. A keret három részből állt össze a nyáron: az újakból, a régiekből és az ifikből. Nem szokott még össze a csapat, így egyelőre nem emelkedik ki senki. 3.: – Január második felében kezdünk, hathetes alapozás szerepel a terveinkben, amelyben több edzőmeccset is játszunk.

15. Üllés 6 ponttal. Szabó Zsolt edző, 1.: – Az utolsó pillanatban álltunk össze, a nulláról kellett építkeznünk. Tudtuk, hogy nagyon nehéz őszünk lesz, ezért a célunk az volt, hogy ne nagyon szakadjunk le a többi csapattól. 6–7 pont benne maradt a társaságban. 2.: – Olyan játékost, aki végig jól teljesített, nem tudok mondani, az eredménytelenség rányomta a bélyegét az egyéni produkciókra is. 3.:
– Január végére tervezzük az alapozást, addig szeretnénk megfelelően megerősíteni a keretet, csak így lehet esélyünk a kiesés ellen vívott harcban.

16. Röszke 5 ponttal. Berki István edző, 1.: – Röviden: nem! A 10–13. helyre vártuk a csapatot, ehhez képest csalódás a szereplésünk. Ennek több oka van, a nyáron elmaradtak az erősítések, a fiatalok sem fejlődtek kellőképpen, és az edzéslátogatással is voltak gondok. 2.: – Az idősebb, rutinosabb játékosokra végig lehetett számítani, a fiatalok és kiegészítő emberek viszont nem remekeltek. Tanács Attila és Földesi Gábor kimagaslót nyújtott. 3.: – Január 14-én lesz az első edzésünk. Az egyesület átalakulófélben van, a szakosztályban is lesznek változások, így a játékoskeret változásairól még nincsenek konkrétumok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiesés a kupából: FTC-Pick Szeged 25-24

Egy góllal kikapott a Fraditól, így búcsúzott a magyar kupától a Pick Szeged férfi… Tovább olvasom