Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Folytatódik a Pick Szeged küzdelme a bajnoki címért

Holnap 17.30-kor (sport1) Veszprémben folytatódik a címvédő MKB és a Pick Szeged három győzelemig tartó bajnoki címért folyó döntője. A szegedi mérkőzés hőse Puljezevics volt, aki azt ígéri, hogy a harmadik összecsapáson is igyekezni fog.
Puljezevics eksztázisban védett a legutóbbi összecsapáson. Fotó: Schmidt Andrea
– Nemcsak adtunk, hanem kaptunk is – mondta nevetve dr. Szabó István, a Pick Szeged orvosa, miután felsorolta, hogy Djurkovics, Krivokapics és Puljezevics is sérülésről panaszkodott. Valamennyien intenzív gyógykezelésre jártak eddig. – A jelenlegi helyzet alapján azt mondom, hogy valamennyien pályára tudnak lépni.

A szegedi összecsapásnak a hazaiaknál hárman – Ilyés, Matics, Puljezevics – voltak a hősei. Ez utóbbi szinte eksztázisban védte végig a mérkőzést, amire így emlékezik:
– Nagyszerű volt a közönség, s hatásukra szinte fokozatosan kerültem eksztázisba – mondta teljesen komolyan a szegedi kapuvédő, aki bebizonyította, hogy harminchárom éves létére sem szabad még leírni. Szerbia és Montenegró volt 32-szeres válogatott kapusa most óriási szerepet vállalt abban, hogy a Pick kiegyenlítette hátrányát.

– Nagyon jólesik a dicséret, de a sikerhez kellett egy nagyon összeszedett csapatjáték. A társaim pedig igazán mindent megtettek, hogy nekem kevesebb dolgom legyen. Perunicsicsnek a védelemben való szerepe óriási volt, hiszen vele markánsabbá vált a játékunk, s mellé még magasodott is a falunk. Arról sem szabad elfeledkezni, hogy a veszprémi lövőkre, Lazarovra és Perezre is időben kiléptek a srácok. Azt is tudjuk, hogy a neheze most jön, hiszen csak akkor lehet esélyünk a bajnoki cím megszerzésére, ha meg tudjuk lepni a címvédőt az otthonában. Erre pedig most, úgy érzem, van esélyünk.

Ujhelyi István, a Pick Szeged társadalmi elnöke tegnap közölte azt a hírt, amely felborította a a korábbi menetrendet:
– A Veszprémmel egyetértésben felvettem a kapcsolatot a tévével, hogy a szegedi mérkőzést is közvetítsék. Hosszas megbeszélés alapján sikerült megegyezni, az eredeti időponttól eltérően vasárnap nem 13.15-kor, hanem 17.30-tól játszunk Veszprémben. Szegeden pedig nem szerdán, hanem csütörtökön 17 órakor mérkőzünk – mondta az elnök.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

HNKC: szépen búcsúzni

Az 5–8. helyért folyó rájátszásban holnap 18 órakor a HNKC NB I-es női kézilabdacsapatának… Tovább olvasom