Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Főszerepben a szabadidősport

A Szegedi Sport és Fürdők Kft. a létesítményfenntartás mellett fontos szerepet vállal a szabadidősport szervezéséből is. Idén már több sikeres rendezvényt tartottak, és az ősz is több meglepetéssel szolgál.
Hetekkel ezelőtt lapunk hasábjain megjelent a hír, hogy az újszegedi sportuszoda megújulhat, ha minden jól alakul, akkor 2016 nyarán a teljes gépészet kicserélődik. Ez főként annak lesz köszönhető, hogy a város biztosítja az önrészt, illetve a Szegedi Vízipóló Suli (SZVPS) tao-pályázatában is szerepel a felújítás.

– A Magyar Vízilabda-szövetség is támogatja az SZVPS kezdeményezését, így ha minden jól alakul, akkor a klub megkaphatja a 300 millió forintos tao-támogatást, amiből hosszú idő után megújulhat a sportuszoda. A teljes gépészet, az uszoda környezete lenne korszerűbb és szebb. Ez lenne az első ütem, ami nagyon fontos, hiszen minden nagyon régi és elavult. Még egy jó hír, hogy a szegedi műjégpályán is szeretnénk fejlesztéseket végrehajtani. Itt a Tisza Volán jégkorongcsapatával fogtunk össze, és a jégfelújító gépet szeretnénk egy korszerűbbre cserélni, hiszen a jelenlegi a 90-es évek óta üzemel – kezdte a beszélgetést Horváth András, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. igazgatója.

Horváth András (jobbról) jó hírekről számolt be: 2016 nyarán megújul a sportuszoda. Fotó: Karnok Csaba
Horváth András (jobbról) jó hírekről számolt be: 2016 nyarán megújul a sportuszoda. Fotó: Karnok Csaba

Sport, sport, sport. Ez az egyik jelszava a Szegedi Sport és Fürdők Kft.-nek. Évek óta kiemelt szerepet tölt be a szabadidősport, amely a programjaival leginkább az amatőr sportolókat szólítja meg.

– A szervezői csapatunkban váltás történt. Halászevics Péter nyugdíjba vonult, szerettem volna, ha marad, mert ő komoly munkát végzett a szervezésben. Kis unokája született, az egészsége is fontos, így nagy sajnálatomra nem maradt nálunk. Bogdány Tímea egykor utánpótlás-
világbajnok kajakos volt.

A fővárosban a SYMA-csarnok szakmai stábját erősítette mint programszervező. A párja szegedi, így került hozzánk, és vette át Pétertől a stafétát. Úgy gondolom, hogy most már zökkenőmentesen működünk, túl vagyunk több sikeres rendezvényen, öröm, hogy a szegedi olimpiai futáson, amely 2024 méter volt, sok- sok család vett részt, és népszerű volt. Az ősszel ismét megrendezzük a családi sportnapunkat, jövőre szeretnénk ismét csatlakozni a kihívásnapi szervezéshez, szeptemberben ismét lesz Pick utcai futófesztivál, év végén pedig a Kék Mókus-kupa kispályás labdarúgótorna, így programokban most sem lesz hiány – fejezte be a beszélgetést Horváth András.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pályán az utánpótlás

Eredmények, sikerek. Tovább olvasom