Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Fürész Emőke újra az iskolapadban

Sorozatunkban sportolókkal beszélgetünk, azonban a sportágról, amelyet űz, egy szót sem ejtünk. Fürész Emőke, az ABCOM-Szeged KE kosárlabdázója gyógyszertári asszisztensnek tanul, kislánya, Boróka lassan egyéves lesz, míg párjával, az A-Híd Szeged Beton vízipólósával, Varga Péterrel alig várják a február 5-i Super Bowlt.

– Kislánya, Boróka februárban lesz egyesztendős. Milyen volt anyasága első éve?
– Gyorsan eltelt. Persze az eleje döcögős volt, Pepével aztán szépen belejöttünk – anyának lenni a legjobb dolog a világon! Borsó, ahogy mi becézzük, folyamatosan mászkál, ha szeretne valamit, akkor pedig gügyög, és néha sikítozik is.

– Nem mondhatnánk, hogy a kislány idegenkedik a sporttól: az anyuka és az apuka meccsein is ott szurkol a lelátón.
– Inkább a sportuszodában vagyunk sűrű vendégek, ahogy a közönség elkezd szurkolni a Betonnak, Borsó is mindig tapsol. A kosárlabdapálya mellett inkább edzéseken van ott, ilyenkor Pepe anyukája vigyáz rá. Meccsen nem szeretem, ha kint van, biztosan megosztaná a figyelmemet.

Fürész Emőke: Anyának lenni a legjobb dolog a világon! Fotó: Schmidt Andre
Fürész Emőke: Anyának lenni a legjobb dolog a világon!
Fotó: Schmidt Andre

– Hogy boldogul a családanya szereppel? Van segítsége?
Érdemes sietni

Joseph Kayes, az A-Híd Szeged Beton VE új-zélandi vízilabdása a következőt kérdezte Fürész Emőkétől: „Nemrég volt a 21. születésnapom, mikor kóstolhatom meg a nekem készített tortádat?" – Ígérem, hogy a Beton svájci és olaszországi túrája után a jövő héten azzal várlak majd haza. Azt azonban, hogy milyen ízű lesz, nem árulom el – hangzott Fürész válasza.


– Pepe szülei Szegeden élnek, így sokat segítenek – nélkülük nem is tudom, mihez kezdenénk. Borsónál amúgy a nagypapi a sztár, és ez fordítva is igaz, mivel ő az első unoka, ráadásul Pepe és az öccse után végre lány is van a családban.

– Ügyes szakács hírében áll, a kosárcsapatnál például a „csodakalácsa" nagy népszerűségnek örvend.
– Szeretek sütni, édesszájú vagyok, a sütemények mennek a legjobban. Igaz, amióta anya vagyok, kevesebb időm van az ilyesmikre.

– Nem unalmas az élete. A háztartás, a baba, a meccsek...
– Meg az iskola.

– Miféle iskola?
– Gyógyszertári asszisztensnek tanulok, pénteken és szombaton a napom nagy részét a padban töltöm. Gondolnom kell a jövőre, és bár kosárlabdaedzői képesítésem van, nem árt több lábon állni. Amikor tervezgettünk otthon, hogy mibe vágjak bele, Mód Peti, Pepe egyik legjobb barátja és korábbi csapattársa, aki gyógyszerész, bátran ajánlotta ezt a munkát. És szerencsére nekem is megtetszett.

A világ rózsaszínben?

Mindig az interjúalany határozza meg, hogy ki következzen a sorozat jövő heti részében. Fürész Emőke Kulacsik Tamástól, a Szeged 2011 NB II-es labdarúgócsapatának játékosától kérdezett. „Tudom, hogy úton van a második babátok. Kiderült már, hogy félretegyem-e nektek a rózsaszín rugdalózókat?"

– Láthatóan szereti a testékszereket. Vagány nőnek tartja magát?
– Inkább úgy mondanám, szeretem a vagány dolgokat. Fülbevalóim, orr- és nyelvpiercingem is van, na meg tetoválásom is. Régebben csak felültem a túramotoromra, és Pepével meg sem álltunk Prágáig. Ezek a dolgok azért mára elmúltak, anyaként visszafogottabb vagyok.

– Mit csinál legszívesebben kedvtelésből?
– Olvasni nagyon szeretek, és azoknak a filmeknek a listája is gyűlik, amelyeket meg szeretnék nézni. A barátnőimmel összejárunk kártyázni, páros kanasztázunk, persze jelenleg nem sokszor jut erre időm.

– Köztudottan nagy amerikaifutball-rajongók párjával együtt. Már a főcsoportdöntőknél jár az NFL – kinek szurkolnak?
– Pepe miatt lettem a New England Patriots szurkolója, de nagyon szimpatikus a San Francisco 49ers is. Mivel még mindkét csapat versenyben van a bajnoki címért, szurkolok nekik. Idén ritkán fordult elő, hogy hajnalig végig tudtam nézni egy NFL- meccset, ám a február 5-i Super Bowlra nagyon készülök. Borsó a nagyszülőknél lesz, mi pedig több barátunkkal végigizguljuk a finálét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Menny vagy pokol - két út az evezősök előtt

Két magyar evezős már biztos olimpiai résztvevő: a szolnoki Simon Béla, Juhász Adrián kormányos… Tovább olvasom