Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Futballfórum Szegeden

Két félidő – egy térfélen címmel nagyszabású labdarúgófórum helyszíne volt kedd délután a szegedi Vedres István Építőipari Tagintézmény.
A látványos elemekkel (a kivetítőn többek között látni lehetett Szabics Imre remek Stuttgart-találatát a Manchester United ellen) felépített, már-már show-szerű előadáson az MLSZ egyesületi program vezetője, Kis Baranyi Sándor ismertette a Magyar Labdarúgó-szövetség pár hete elfogadott utánpótlás-stratégiáját, amely az Út Európa élvonalába munkanevet kapta. A felmérés alapján hazánkban közel 148 ezer regisztrált labdarúgót tartanak nyilván, ebből majd 100 ezer a 19 évnél fiatalabb, az utánpótlás korú. Ebből a szegmensből a szegedi labdarúgás is alaposan kiveszi a részét. Az 1992-ben létrehozott Szalai Focisulival indult el egy képzési folyamat, ebből nőtte ki magát az NB III-ban szereplő Tisza Volán SC. Országos viszonylatban is komoly hírnévre tett szert a náluk folyó képzés, de a nagyságrendekkel nagyobb összegből gazdálkodó különböző akadémiákkal nem vehetik fel a versenyt. Egyelőre, hiszen a Rendőr TE gyerekeit is foglalkoztató SZVSE-vel idén március másodikával a cégbíróságon bejegyzésre került Szeol SC Kft. néven egyesültek (más szegedi egyesületeket is várnak a kft.-be), egységbe vonták a 12 éven felüli korosztályokat. Az így már több mint 500 gyereket foglalkoztató klub célja, hogy felépítse az új szegedi labdarúgást, amely várhatóan hosszú ideig nem mennyiséget, hanem minőséget képvisel majd a magyar futballban.

Szabics Imre BL-gólja is a bemutatófilm része volt.  Fotó: Karnok Csaba
Szabics Imre BL-gólja is a bemutatófilm része volt.
Fotó: Karnok Csaba

A fórumot Dunai Antalnak, az MLSZ tanácsadójának, egykori olimpiai bajnoknak, az Újpesti Dózsa ezüst- és bronzcipősének a gondolatai zárták. Elmondta, hogy a magyar labdarúgásnak most van igazán szüksége az egyéniségekre, olyanokra, mint amilyenek az ő idejében is voltak. Azt az időszakot kell megpróbálni visszahozni. Ha sikerül, megint lehet a megyeszékhelynek élvonalbeli csapata. Ebben lehet nagy szerepe a most alakult Szeol SC Kft.-nek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kikapott a Mediteam Szeged Zalaegerszegen

Külső körülmények is hozzájárultak, hogy a Mediteam Szeged női kosárlabdacsapata 91–82-re… Tovább olvasom