Délmagyar logó

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 15°C | 25°C Még több cikk.

Futsal: újra edzésben a trió

A hosszú téli pihenő után folytatták a felkészülést a Csongrád megyei NB II-es futsalcsapatok, így az UTC Szeged, az SZTE-EHÖK és a Szentesi VSK is.

A három Csongrád megyei NB II-es futsalcsapatból az UTC Szeged áll a legjobban a bajnokságban: jelenleg negyedik úgy, hogy eggyel kevesebb meccs van jóváírva, mint az előtte álló Nagykátának és Berettyóújfalu II-nek.

– A ma esti megbeszélés után hétfő, csütörtök ritmusban edzünk majd. A bajnoki menetrendünk nem igazán jó, hiszen két forduló után egy hónap szünet lenne, így megpróbáljuk halasztani az első két mérkőzésünket. Vasárnap rendezik az első Liga-kupát Solymáron, ahol a nyugati és a keleti csoport első hat-hat helyezettje találkozik. Jó kis erőfelmérő lesz, ezenkívül edzőmeccseket kötünk le, és előmérkőzést is tervezünk a szegedi magyar–szerb nemzetek közötti összecsapás előtt, szóval van tervünk bőven. A feljutásért végig harcban szeretnénk lenni, a Gödöllőn kívül a Nagykáta lehet a legnagyobb riválisunk – mondta Brinszky Adrián, az UTC Szeged szakvezetője.

Az UTC Szeged (fehérben) a feljutásra tör. Fotó: Veréb Simon
Az UTC Szeged (fehérben) a feljutásra tör.
Fotó: Veréb Simon

Az SZTE-EHÖK pillanatnyilag a középmezőny tagja, hiszen hetedik.

– Számunkra is vége a hosszú téli ejtőzésnek, tegnap megkezdtük a felkészülést a tavaszi szezonra. Heti két mozgást vezénylünk a csapatnak Albert Miklóskollégámmal. Szerencsére nem merevedtek el teljesen az izmok, mert majdnem mindenki futballozott a téli kispályás tornákon. Nehéz nyitányra számítunk, hiszen a hónap utolsó napján Gödöllőn lépünk pályára, majd egy héttel később következik a városi rivális, az UTC Szeged. A keretünk folyamatosan változik, mert újabb és újabb egyetemisták jelentkeznek játékra. Január 12-én tartunk egy toborzót az újszegedi Csonka-szakközépiskola tornatermében 20 órától, amelyre a futsal iránt érdeklődőket várjuk – nyilatkozta Horváth Levente, az SZTE-EHÖK edzője.

A három megyei alakulat közül legrosszabb pozícióban a Szentesi VSK áll: a tizenegy csapatból csak tizedik.

– Mi ma folytatjuk a munkát, nagy változás nincs a csapatnál. Remélem, heti kétszer a keret nagy részével tudok találkozni, de nagy segítségünkre lehetnek a régi-újak, így például Kerepeczky is. Igaz, most hátul vagyunk, de az őszinél sokkal jobb szereplést várok magunktól, és a középmezőnyben szeretnénk végezni. Látjuk az erőviszonyokat, így ki merem jelenteni, a csapat képes a kitűzött cél elérésére – vélte Némethy László, a Szentesi VSK trénere.

Az UTC Szeged (fehérben) a feljutásra tör. Fotó: Veréb Simon

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged Beton: Perth-Szeged-Kotor

Kásás Zoltán együttese kupagyőztesként tért haza Perth-ből, és tegnap este edzett először az újszegedi sportuszodában. Tovább olvasom