Sport

2014.07.09. 15:26

Gera újra a Fradié!

Gera Zoltán szerdán aláírt a Ferencváros labdarúgócsapatához, így tíz év után visszatért korábbi egyesületéhez.

A klub honlapjának beszámolója szerint a 77-szeres magyar válogatott futballista már több napja [namelink name="Thomas Doll"] edzéseit látogatja, mostantól viszont már az együttes igazolt labdarúgójaként teszi ezt. Azt egyelőre nem tudni, hány évre írt alá.

[namelink name="Gera Zoltán"] június 6-án még úgy nyilatkozott, nem kapott ajánlatot a Ferencváros labdarúgócsapatától, és szerinte jelenleg nem aktuális, hogy visszatérjen Magyarországra.

Fradi.hu

Fradi.hu
A 35 éves támadó Pécsen kezdte pályafutását, majd 2000-ben került az Üllői útra, ahonnan 2004-ben távozott a West Bromwich Albionhoz, amellyel szerepelt az angol élvonalban és a másodosztályban is. Gera 2008-ban a Fulhamhez igazolt, amellyel legnagyobb nemzetközi sikerét érte el azzal, hogy játszott 2010-ben az Európa Liga döntőjében. Három éve visszatért a birminghami csapathoz, ahol több sérülés is hátráltatta az utóbbi években.

Gera a Ferencvárossal kétszeres bajnok, kétszeres Magyar Kupa-győztes és egyszeres Szuperkupa-győztes. A WBA-val megnyerte az angol másodosztályt, míg a Fulhammel Európa Liga-döntős volt. A magyar válogatottban 77-szer szerepelt és 23-szor volt eredményes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!